Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi malüllük emeklilik başvurusu yapmalı mıyım?

morcicek

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba herkeze çok geçmiş olsun öğrenmek istediğim bir konu vardı beni aydınlatırsanız çok teşekkür ederim.

Ben 2 yıl önce yüksek tansiyon, şeker, kolestrol ve uyku apnesi rahatsızlıklarına yakalandım aşırı yorgunluk ve gündüz uykululuk hali şikayeti ile hastaneye gittim. Uyku testlerinde AHİ değeri :42 çıktı ve cpap cihazında değerler yeteri kadar düşmediğinden dolayı sürekli bpap cihazı kullanmama karar verildi yaklaşık 6 aydır bpap cihazını kullanıyorum.

Birkaç zamandır sitenizi takip ediyorum ve sizin sayenizde uyku bozukluğu rahatsızlığının maluliyet kapsamına alındığını öğrendim. Benim durumum Ek 1 Hastalık Listesinde belirtilen "3. Uykuda Solunum Bozuklukları B. Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup CPAP tedavisini tolere edememesi veya yeterli kompliyans sağlanamaması" şartlarını sizce karşılıyormu?

eğer olabilecekse SGK ya maluliyet talebi için başvuru yapmalımıyım? Ayrıca işe giriş tarihim 06.04.2004 SGK pirim gün sayısı 4300 gün. Benim için önemli olan yorumlarınızı bekliyorum, tekrar herkeze çok geçmiş olsun yeni üye olarak bu değerli ve aydınlatıcı sitenin üyesi olmaktan mutlu oldum teşekkür ederim.

Aybüke hanım
Uyku apnesine%35 en yüksek veriliyor
Diyabetiniz tip2 ise%20
Hiper tansiyona%10
Kolesterol a oran verilmiyor verilse bile %10 verilir
Eğer %40 ve üzeri bir engelli oran alırsanız ve buna istinaden vergi indiriminiz onaylanır ise
Emeklilik şartlarınız 20 yıl hizmet yılı ve 4400 güne tabi olursunuz ama %60 üzeri bir oran alırsanız şartlarınız değişir.

umut 2135 öğrenmek istediğim konu maluliyet le alakalıydı yinede zaman ayırdığınız için teşekkürler

Aybüke hanım malulen emeklilik için bu hastalıklaradan
Olamazsınız malulen emeklilikte bir hastalıktan en az%60 almanız gerek malulen emeklilik zordur
Cihazı kullanıyorsanız ve işe yaramaz ise
Malulluk cetveline göre değerlendirme olur
Bu şartlarda zor görünüyor.

Aybüke hanım merhaba, eğer 6 aydır cihaz kullanıyorsanız cihaz işe yarıyordur. Malullük cetveline göre cihaz tölere edemezse malul emeklilik yolu açılır. Mantıklı olan engelli raporu ve vergi indirimi alıp emekli olmak, devamında SGDP ödeyerek çalışmaya devam edebilirsiniz ve 2 maaşınız olur.

40 üzeri olupta tolere eden hemen hemen yok zaten.Önemli olan değerlerin ciddi oranda düşüp düşmemesi..Örneğin 42 dir cihazla 8-10 a düşmüştür.Sıfırlaması dolayısıyla tolere etmesi pek mümkün değil.Apnelerin ciddi oranda düşmesi yeterli görülür.Bu yüzden maluliyet vereceklerini sanmıyorum.

malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde bir rahatsızlığınızın bulunması şarttır.

Üst Alt