Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Uyku apnesi, obezite ve görme kaybı için hangi oranda rapor verilir?
Yarınlarınız bugununuzden ve geçmişinizden daha güzel olmasını temenni ediyorum.
Sağ gözümde % 80 / 90 Görme kaybım var bunun yanında Uyku apnesi rahatsızlıgımdan dolayı aldıgım raporum var.
Rapor sonucumda yazılan AHI 50.8 AI 50.8 Obstrüktif uyku apne sendromu tespit edildi.
Karar : Obstrüktif uyku apne sendromu teşhisi konulan hastanın 4 - 14 cmH2O basınc altında AutoCPAP cihazını sürekli kullanması hayati önem taşır.
Diğer yandan ise obazite sorunum var çocukluktan gelen boy 171 CM kilo ise 147
Bu değerler ve kusurlar için kaç oranda engelli raporu alırım bilgi birikiminiz ile yardımcı olurmusunuz.
Biz şunu alır diyemeyiz ama toplamda % 40 üstünde alırsınız..
Bakın en yakın zamanda hastaneye başvurun.maltepe devlet hastanesi kapet'in arka tarafına düşer...yanı orda işler sakindir..ORAYA GİDEBİLİRSİNİZ.. telefon edin saglık kurulundan ögrenin.
obezite var ise sizde şekerde vardır..TANSİYONUNUZ VAR İSE RAPORUNUZU KULLANDIĞINIZ İLAÇLARI RAPORLARI YANINIZDA BULUNDURUN...hastalıklarınızla ilğili raporlarınızı yanınızda götürün hepsinden bir fotokopi çekin..
uyku apnesi raporunuzun bir fotokopisinin bir örnegini yanınızda mutlaka bulundurun.gögüs doktoruna mutlaka gösterin..
raporlarınızın yanınızda olması sayesinde bir günde işlerinizi bitirirsiniz..raporu alma süreniz imza aşaması 15 gün sürüyor bilğinize...
şimdiden geçmiş olsun..
1 ..verği indirim için alacaksanız çalışıyor olmanız..işyerinizden alacağınız dilekçe ile fatih verği dairesine başvuruyorsunuz gideceğiniz hastaneyi siz belirliyorsunuz.
2. Verği dairesi sizi bir yazıyla istediğiniz devlet hastanesine gönderiyor işlemleri başlatmış oluyorsunuz..çıkan raporu hastane verği dairesine yolluyor..(hastane sağlık kurulunu uyarın verği dairesi rapor ile çıkan rapor tahlil uyku apnesi sonuçlarının bir örneğini rapor ile birlikte göndersinler) ordan ankaraya gidiyor. Onaylanıyor.rapor sonucu işyerinize geliyor..
3 bu işlemler yaklaşık istanbulda 90 ile 120 gün sürüyor...
3. Engelli emekli olmak istiyorsanız bu işlemleri yaptırmak zorundanız
Anlamadığım konu şu engelli raporu aldıktan sonramı vergi dairesine gidecegim ?
Yoksa engelli raporu almadan önce ilk etap da vergi dairesine gidip daha sonra orada gideceğim hastahaneyi mi
belirticeğim bunun için istenen evraklar neler ?
Vergi dairesinde istenen evraklar nedir, hastahaneye gittiğimde zaten apne için aldığım raporu götüreceğim, göz ile ilgili herhangibi bir raporum yok sadece tedavi ye gittiğim Sultan Abdulhamit han Eğitim ve Araştırma hastanesinde görme oranımın % 20 olduğun biilgisi var buradan bir belge almam gerekir mi yoksa zaten heyette bunu ölçecekler mi ?
bakın ilk önce kendinize bir çekap yaptırın ..bu kiloda sizde yüksek tansiyon şeker olmaması imkansız..gözdenden raporunuzu alın.kulandığınız ilaç yokmu...
ELİNİZDE BİR VERİ RAPOR İLE GİTMEZ İSENİZ HASTANEDE ÇOK UGRAŞIRSINIZ...12 TANE YAKLAŞIK DOKTORA GİDECEKSİNİZ TEK TEK TAHLİL VE RÖNTGEN KAN TAHLİLİ KALP ÇOK UGRAŞIRSINIZ...
BURADAKİ AMAÇ BÜTÜN HASTALIKLARINIZLA İLĞİLİ RAPORLARI ELİNİZDE BULUNDURMANIZ...HASTALIĞINIZI KANITLAMANIZ AÇISINDAN...YOKSA ÇOK UGRAŞIRSINIZ...
ÇALIŞIYORSANIZ VERĞİ DAİRESİNE GİDİN SİZE DİLEKÇE ÖRNEĞİ VERECEKLER DORDURUP İŞYERİNZE ONAYLATIN GERİ VERGİ DAİRESİNE GİDİN.
YADA VERĞİ DAİRESİ SİTESİNDE DİLEKÇE ÖRNEĞİ VAR İKİ NÜSHA İNDİRİP DORDURUN ONDAN SONRA VERGİ DAİRESİNE GİDİN.
NE KADAR HASTALIĞINIZ VAR İSE OKADAR YÜKSEK ORAN ALMA ŞANSINIZ VAR...
Balthazard Formülü, işgücü kaybına neden olan birden fazla sakatlığın/hastalığın bulunması halinde tüm/toplam vücut fonksiyon kaybı oranını bulmak için kullanılan hesaplama yöntemidir.HASTALIKLAR TOPLANIR BU SİSTEME GÖRE BÖLÜNÜP SONUÇ İSE ENGELLİ ORANINIZDIR.
Evet çalışıyorum üzerime hak olan vergi indirimlerinden yaralanmak istiyorum ve engelli sınavları engelli personel alımlarına giriş yapmak istiyorum.
Grafiker ve illustratör & web yazılımları yapıyorum ve diğer gözümüde çok yoruyorum.
Bu saatten sonrada yeni bir meslek edinmek biraz zor gibi günümüz ekonomisinde doğal olarak kamu sınavlarına yada engelli iş ilanlarına başvurmak ve indirimlerden yararlanmak için başvuracağım.
Çünkü kullandığım göz iğnelerim, Lucentis ve Eylea 2000 TL'nin üzerinde ellerinizden öper birde 3 yasında evladım var evliyim ev geçindiriyorum, devlet sağolsun yinede Allah zeval vermesin iğne masraflarımı karşılamıyor yaştan dolayı.
En azından maaşımdan kesintiler olmaz vergi için yada daha sonrası için bu rapor bana lazım olabilir diye bunu almaya hakkım var ise eğer almayı düsünüyorum.
-Çalıştığına dair işveren tarafından düzenlenen imzalı ve kaşeli dilekçe,nüfus cüzdanı fotokopisi,bir adet fotoğraf,BAŞVURU FORMU ve İŞYERİ YAZISI ÖRNEĞİ http://www.ivdb.gov.tr/Engelli-Vergi-Indirimi dilekçe örneklerini buradan indirin dordurun..işyerinize imzalatın.vergi dairesine gidin
ÇALIŞMAYAN ENGELLİLER VERGİ İNDİRİMİ İÇİN BAŞVURAMAZLAR.
Araç almak ve ÖTV indiriminden faydalanmak isteyen engelliler
Engelli indirimi ile ÖTV indiriminin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. ÖTV indiriminde kullanılmak üzere rapor almak isteyenlerin direkt olarak hastanelere başvurmaları gerekmektedir.
Ok anladım, bu form ve dilekçeleri imza kaşe yaptırıp daha sonra vergi dairesine gideceğim oradan beni istediğim hastahaneye sevk edecekler rapor için.
şimdi yeni bir rahatsizlik gecirdim factor v ledien iki bacakta da tromboz damar sorunum var kalp damar cerrahina sordugumda %20 rapor alabilirsin drdi ama hrmotolojiyede gitmen gerekiyor oda ayri bi oran verecek factor ledien v dedi diger engel oranlarimda sunlar;
Goz %10
Obazite %30
Gogus hst. %35
Ortapedi %8