Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Uyku apnesi, obezite ve karaciğer yağlanması için verilen rapor oranı..?
Iyi aksamlar bende siteye yeni üyesiyim bendede ileri derece uyku apnesi artı obezite var karaciğerde yağlanma var kendi iş değimle sağlık raporu çıkardım ama tek uyku apnesini yazmışlar ona % 35 verdiler obeziteyi karaciğer yağlanmazını yazmadılar
buna itiraz edebilirmiyim obezlik için boy.171 kilo.125 raporuda suanda çalişamadımdan erken emeklilik için kullanmak iştiyorum şimdiden teşekkürler
sadece karaciğer yağlanmasının hangi cetvelde puanı var arkadaşım karaciğer yağlanması için oran verilmiyor obezite için oran var o doğru
5. KARACİĞER VE SAFRA YOLLARI a) Karaciğer Hastalıklarına Bağlı Oluşan Kalıcı Bozukluk Sınıflama Kriterleri
Karaciğer hastalıklarına bağlı kalıcı bozuklukları değerlendirme kriterleri Tablo 7’de gösterilmiştir. Karaciğer transplantasyonlu hastalarda Özür Oranı %70 oranına Tablo 7’de belirtilen sınıflandırma kriterlerinden takdir edilen özür oranlarının Balthazard Formülü ile eklenmesi ile kişinin özür oranı elde edilir. Tablo 7- Karaciğer hastalığına bağlı oluşan kalıcı bozuklukları sınıflandırma kriterleri.
Sınıf 1
Sınıf 2
Sınıf 3
Sınıf 4
Özür Oranı % 15
Özür Oranı % 30
Özür Oranı % 50
Özür Oranı % 95
Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.
Son üç yılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok Ve
Beslenmesi iyi ve gücü yerinde Ve
Biyokimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığı gösterir Veya
Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları.
Kronik karaciğer hastalığının objektif bulguları var. Karaciğer hastalığı semptomları veya son üç yıldır oluşan asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok Ve
Beslenmesinin iyi ve gücünü yerinde Ve
Biyokimyasal çalışmalar sınıf 1’dekilere göre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık, asit veya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü Ve
Beslenmesi ve gücü zayıf Veya
Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya hepatik yetmezliğin santral sinir sistemi belirtileri ile olan sürekli sarılık veya gastrik veya özefageal kanama Ve
Beslenme bozukluğu ve güçsüzlük.
b) Safra Yolları Hastalıklarına Bağlı Oluşan Kalıcı Bozukluk Sınıflama Kriterleri:
Safra yolları hastalıklarına bağlı kalıcı bozuklukları değerlendirme kriterleri Tablo 8’de gösterilmiştir. Tablo 8- Safra yolları hastalıklarına bağlı oluşan kalıcı bozuklukların sınıflandırma kriterleri.
Sınıf 1
Sınıf 2
Sınıf 3
Sınıf 4
Özür Oranı % 10
Özür Oranı % 30
Özür Oranı % 50
Özür Oranı % 95
Sık tekrarlamayan safra yolları bozukluğu.
Tekrarlayan tedaviye cevapsız, safra yolları bozukluğu.
Tekrarlayan kolanjit ile seyreden ve onarılamayan safra yolları obstrüksiyonu.
Kalıcı sarılık; ortak safra kanalı (koledok) obstrüksiyonuna bağlı ilerleyici karaciğer hastalığı.
bak kardeşim son çıkan cetvel nerede yazıyor karaciğer yağlanması
bilginiz için teşekkürler bana yanlış bilgilendirdiler obezlik için nasıl itiraz ederim uyku apnesine başladıgımda 105 kiloydum suan 125 kiloyum apnenin etkisiyle kilo veremiyorum
Bilgisi olan arkadaşlar benim obezlik sorunuma neden puan vermek iş demiyorlar boy kiloyu almıyorlar sonrada değerlendirmiyorlar nasıl başdırayım 23,06,2014 de ikinci heyet
Arkadaşım obezliye sözde demeyeyim endokrinoloji bakıyor ama izmir devlet hastanelerin de yok gittigim ikisinde de yok dahiliyesi lerde göz ardı ediyorlar ikinci heyet deki doktorla atış dım
obeziteyi bir dürlü yazdıramadım onunla ugrasırken şeker çıkdı ilk tahlil açlık 257 ikinci açlık 245 üç gün arayla tokluk ilk 177 ikinci 218 buna karsılık benden HBA1C TAHLİLİ İÇDEDİ ONU DA BU GÜN ALDIM hba1c:7.1 çıktı bu orandan puan alabilirmi yim teşekkürler. rapor saglık bakanlıgına gönderindi 15 gün sonra alırsın dendi
2 gün önce telefon geldi ilk rapordan farklı olduğundan hakem hastaneye gönderdiler ikinci rapor yüzde 55 vermişler uyku apnesine 35 şekere 30 verdiler hakem hastane den de olacak gibi
16.09.2014 hakem hastaneden gelen raporumda %62 olarak onaylandı bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim malulen emeklilik yada erken emeklilik hangisini önerisiniz 23sene sigorta 5980 gün pirim var