Merhabalar, bende de uyku apnesi var, CPAP cihazı kullanıyorum. Çok uğraştım sonunda sağlık belgesini alabildim. İşlemlere başlamadan önce ben de net bilgi bulamadığım için ve doktorların dahi eksik bilmesinden dolayı sürecim çok karışık geçti. Umarım yazdıklarımın faydası olur.
- Öncelikle E-devletten ehliyet için ön sağlık formunu dolduruyorsunuz.
- Sonrasında devlet hastanesinden aile hekimi bölümünden randevu alıyorsunuz, mümkünse sabah erken saate randevu alın.
- Doktor rahatsızlığınıza göre sizin gideceğiniz poliklinikleri belirliyor ve rapor ücreti (100 - 350 TL arası) çıkarıyor. Ücreti vezneye yatırıyorsunuz.
- Uyku apnesi için K.b.b bölümüne yönlendiriyor. Cihaz kullanıyorsanız. Son uyku laboratuarına yattığınızda çıkan POLİSOMNOGRAFİ raporu yanınızda olsun.
- CPAP cihazının en az 3 aylık raporunu (bazıları en az 2 haftayı da kabul ediyor) medikalciden çıkartın raporları doktora gösterin.
- Bu raporların neticesinden doktor raporlardaki AHİ değerine bakarak, uygun ise (sanırım 5'in altı) size sağlık raporunuzu verecektir.
- başka hastalıklar da var ise bütün bölümleri gezdikten sonra aile hekimi bölümüne götürün işlemin bittiğini söyleyeceklerdir.
Beni uğraştırmalarının sebebi, Bir KBB doktoru cihazın olsa da uyku testine gireceksin dedi, Uyku laboratuvarı cihazın var yatırmam zaten sıra çok dedi. Kısacası elimde raporlar ile doktorlar arasında gezdim durdum. En sonunda KBB bölümünde bir prof.a denk geldim işlemlerimi tamamladı.