Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi olup ehliyet yenilenme işlemi yapan var mı?

mahoo3

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese geçmiş olsun.Uyku apnesi engelim var. Dört yıldır cpap cihazı kullanıyorum .2000 senesinden beri ehliyetim var.Bu yıl sonu ehliyetler değişecek. Uyku apnesiyle ehliyet yenileyen varmı.Süreç nasıl işliyor.Yardımcı olabilirmisiniz.

ehliyet yenilenme

Arkadaşlar. Uyku apnesi olupta mevcut ehliyetini yenileyen varmı acaba.süreç nasıldır

Merhabalar, bende de uyku apnesi var, CPAP cihazı kullanıyorum. Çok uğraştım sonunda sağlık belgesini alabildim. İşlemlere başlamadan önce ben de net bilgi bulamadığım için ve doktorların dahi eksik bilmesinden dolayı sürecim çok karışık geçti. Umarım yazdıklarımın faydası olur.

- Öncelikle E-devletten ehliyet için ön sağlık formunu dolduruyorsunuz.
- Sonrasında devlet hastanesinden aile hekimi bölümünden randevu alıyorsunuz, mümkünse sabah erken saate randevu alın.
- Doktor rahatsızlığınıza göre sizin gideceğiniz poliklinikleri belirliyor ve rapor ücreti (100 - 350 TL arası) çıkarıyor. Ücreti vezneye yatırıyorsunuz.
- Uyku apnesi için K.b.b bölümüne yönlendiriyor. Cihaz kullanıyorsanız. Son uyku laboratuarına yattığınızda çıkan POLİSOMNOGRAFİ raporu yanınızda olsun.
- CPAP cihazının en az 3 aylık raporunu (bazıları en az 2 haftayı da kabul ediyor) medikalciden çıkartın raporları doktora gösterin.
- Bu raporların neticesinden doktor raporlardaki AHİ değerine bakarak, uygun ise (sanırım 5'in altı) size sağlık raporunuzu verecektir.
- başka hastalıklar da var ise bütün bölümleri gezdikten sonra aile hekimi bölümüne götürün işlemin bittiğini söyleyeceklerdir.

Beni uğraştırmalarının sebebi, Bir KBB doktoru cihazın olsa da uyku testine gireceksin dedi, Uyku laboratuvarı cihazın var yatırmam zaten sıra çok dedi. Kısacası elimde raporlar ile doktorlar arasında gezdim durdum. En sonunda KBB bölümünde bir prof.a denk geldim işlemlerimi tamamladı.

Teşekkür ederim kardeşim yalnız benim makine çok eski rapor falan çıktısı yeri yok.Hafıza kartı yeride yok.Birde ehliyet kod veya süre kısıtlaması verdilermi yardımcı olursan çok sevinirim

Rica ederim.
Benim makinamın da kayıt modülü bozulmuş. Bir kaç medikalci dolaştım, birisi teknik servismiş bir şekilde datayı çıkartıp kağıda döktü. İstersen bulunduğun ilde SGK ile görüş, SGK'nın yetkili servisi kimmiş öğren git makineyi göster. yine de veri çıkmaz ise en son uyuduğun uyku raporunu doktora göster, durumu anlat bir çözüm bulurlar.
2. sınıf sürücü olabilir olarak işaretlediler sanırım, ticari, otobüs kamyon v.s. kullanamaz anlamına geliyor.
Tansiyon için 3 yılda bir kontrol, Uyku apnesi için de yılda 1 kere uyku raporu ibraz edilecek yazmışlar.

Çok teşekkür ederim kardeşim.Beni aydınlattığın için.Yani bütün hastalıklardan kontrole girip her kontrol sonrası ehliyet yenileyeceğiz değil mi masraflarda cabası.

hacklan

Bilgi için tesekkürler

Bu işlemler özel hastaneden de yapılıyor mu?

Arkadaşlar merhaba, bende geçen sene ehliyeti yeniledim. Devlet hastaneleri çok uğraştırıyor, bu sebeple oturduğum mahalledeki özel polikliniğe gittim 5 dakikada hallettim. Hemde devlet hastanesindeki bedelin dörtte biri fiyatına. Uyku apnesi olduğunu söylemedim rapor alırken. Size tavsiyem ehliyet raporu vermeye yetkili özel polikliniklere gidin.

peki sonradan sistemde görünürmü veya araştırırarlarsa sıkıntı çıkarmı e devlette görünürmü

Üst Alt