Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku Apnesi Polisomnografi Testi Değerlendirmesi yapabilir misiniz?

Alasyus

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

abime ağır uyku apnesi teşhisi kondu, araştırdığım kadarıyla AHI sonucu %30'un üzerinde olması durumunda %35 oran veriliyor. Ancak heyetteki nöroloji doktoru göğüs hastalıklarına sevketti ve sft üzerinden değerlendirme yapılıp %20 oran verildi. Sonuca itirazımızdan da bir netice alamadık. Bizim mi bir hatamız var yoksa ekteki rapora göre verilen yüzdede mi bir yanlışlık var size sormak istedik. Eğer %35 oranı alabilirsek, %10 hipertansiyon ile birleştirip %40 üzeri rapor alacağız. Ekteki raporun ilki CPAP cihazı olmadan, 2.si CPAP cihazı ile yapılmıştır. Bu konuda bize bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler,

Resimleri yükledim ancak düzgün görüntülendiğinden biraz şüpheliyim. :) ki ben görüntüleyemiyorum :)

Edit: sanırım bu sefer oldu...

http://imgur.com/oIbEpdN

http://imgur.com/lOIyIGh

Son düzenleme:
Başgedikli

Sizin de uyku apnesiyle ilgili bilgilerinizden faydalanmak isterim, biz de adana devlet hastanesinden rapor alıp, numune hastanesinde heyete girdik. bu konuyla ilgili sizin tavsiyeleriniz nedir?

Teşekkürler

Ben de ahi oranım %5.5 hafif osas teşhisi ile göğüs hastalıklarına gittim hafif osas ve astım olarak ikisini ayrı olarak yazdı eğer ki düşük oran alırsanız itiraz etmenizi öneririm

Nasıl iş anlamadım ben.Sağlık kurulunda noroloji uzmanı obstruktif uyku apne sendromundan(5.8) %35 oran yazdı.Kardiyoloji uzmanıda %30 verdi.Beni sağlık kuruluna çıkarmadan sonucu Deftardarlığa gönderecez deyip eve gönderdiler.Ama norolojinin verdiği oranı beklemiyordum ve Ankara dan gececekmi bakalım,bekleyip göreceğiz.

Diğer bölümleri tamamlamadım daha hakem hastane olduğu için şu an oran yazmıyor oranı heyet belirliyor %5 hafif o.s.a.s oranı Fev.1 78 çıktı %20 de oradan gelmesi lazım sonucu alınca yazarım

arkadaşlar, bizim şu anki durumumuz alttaki gibi, konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır acaba.

iki hastanedeki heyet doktorlarının da dediği kadarıyla, uyku apnesi sonucunda verilen cihaza uyumluluk sağlanması durumunda herhangi bir oran verilmiyor. yönetmeliğin değiştirildiği söylendi. Bu nedenle yalnızca solunum fonksiyon testine göre oran verildi. Diğer şehirlerdeki uygulama bu şekilde değil anladığım kadarıyla. Benim anlamadığım verilen cihaza uyum sağlamak da ne demek oluyor , bir insan ömrü boyunca hipertansion vs gibi hastalıklardan ötürü ilaç alıp özürlülük oranı alıyorsa, ömür boyu cihaz kullanmak zorunda olan birinin de oran alabilmesi gerekiyor. Hatta aynı durum yaygın anksiyete bozukluğu için de söylendi. doktor, ilaçlara uyum sağladın, çok iyi görünüyorsun, oran verilmeyebilir demiş. Hastaneden rapor var, ömür boyu ilaç al, ama özür oranı alama. Bana çok hatta çok çok saçma geldi.

Üst Alt