Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi rapor alma süreci ve memurlukta vergi indirimi gerekli mi?

kamaitachi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Aramızdaki uzman arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

15.11.1978 doğumluyum, Boyum 1,76 Kilom 166 , morbit obezim.
halen devlet memuru olarak görev yapmaktayım.
SSK olarak 10.04.1996 hizmet başlama tarihim var.
24.09.2009 tarihinde sözleşmeli devlet memuru olarak işe başladım. 5510 S.K 4/1-a (SSK Kapsamında)
04/11/2011 tarihinde kadroya alındım. 5510 S.K. 4/1-c ( Emekli Sandığı) . [E Devlette böyle yazıyor)
SSK ları birleştirme için dilekçe vermiştim. Bakanlık sisteminde birleşik.
41-a gün sayısı 2102 , 4/1-c gün sayısı 4170,
Toplam gün sayısı 6272

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Osmaniye Polikliniğine engelli raporu için randevu aldım (3 aydır randevu için uğraşıyorum sonunda buradan bulunca hemen aldım)

Uyku Apnesi kurul raporum var. ( Mehmet Akif Ersoy Gögüs Kalp ve Damar Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 2017 tarihli)
AHI : 101.6saat bulundu. Hastaya CPAP titrasyonu yapıldı. Ortalama 11 cm h2o basıncında optimal etkinlik sağlandı. ( AHI: 3.8 saat).

Aort kapak hasarım ( hafif) var. Yıllık kontrole gidiyorum.

Tip2 diyabet hastasıyım. Devlet hastanesinden ilaç raporum var. günde 3 tane 1000 mg glifor kullanıyorum.

Hipertansiyon Hastasıyım. Yine devlet hastanesinden ilaç raporum var.

Dizlerimde kıkırdak hasarı var. Parmaklarımda yazmaya bağlı tendom kisti var. Boyun düzleşmesi( klasik memur hastalığı) var. rapor için faydası olur mu

Bu saydıklarım ile yüzde kaç rapor alabilirim . Raporum sürekli olur mu yoksa geçici mi verirler
Bir de merak ettiğim randevuyu farklı bir hastaneden buldum. Yeniden uyku testine alınır mıyım? Süreç nasıl ilerliyor hiç bir bilgim yok. Ya da şöyle diyeyim yeniden uyku testi şart mıdır? İstanbulde yeniden uyku testi istemeyen hastahane var mı ? Uyku apnesi kurul raporunu aldığım hastaneden almak daha mı mantıklı ? 3 aydır randevu alamadığım için ilk randevu veren hastaneden aldım. Aranızda İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi yahut ona bağlı Osmaniye Polikliniğinden rapor alan var mı?

Ayrıca devlet memuruyum vergi indirimine başvurmama gerek var mı? Forumda bir yorumda alınmasına gerek olmadığı söylenmiş ama yorum eski tarihliydi. Değişiklik var mı ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Dostum obezite den 20 şekerden 20 uyku apnesinde ağır ise 35 hafif ise 20 sadece bunlardan bile yüzde 55 rapor alabilir siniz. Ayrıca uyku testi raporu nu ve son bir yıllık eczane den ilaç dökümünü al yeniden rapor istemezler saygılar

Teşekkür ederim. Vergi indirimi gerekiyor mu acaba kurum bu işleri çok bilmiyor.

Uyku apnesinden rapor alacaklar arkadaşlar İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Osmaniye Polikliniği , göğüs hastalıkları CPAP cihazının 3 aylık dökümünü istiyor. Tolere edip etmediğine bakıyorlar, yoksa rapor vermiyor. Ben cihazı kullanamıyorum o yüzden rapor alamadım. bunu dikkate alarak randevu alın.

Uyku apnesi şeker yüzde 52 rapor aldım. Cpap cihazı için hiç yatmadım. Vergi indirimi için uyku apnesi raporu yeterlimi cpap içinde rapora gerek varmı. Bilgi verirseniz çok sevinirim

yasardilekci uyku apnesi için nöroloji ve göğüs hastalıkları dokturu puanlama yapar.psg raporu yeterlidir.Uyku apnesinin tedavisi yok.cpab cihazı kullanmak hastalığın geçmesi anlamına gelmez kronik hastalıktır.Psg testine göre ahı degerlerine göre tanı konur.hafir %5 orta %10 ,ağır %35 bu hastalıkta cbob cihazı kullanıyor hasta ahi degeri normal çıkıyor puan verilmez diye bir yönetmelik asla yok.Kalp hastası tansiyon hastasıdır ömür boyu ilac kullanıyor yada şeker hastası bunlara puanlama yapılmıyor mu ilac ile tansiyonun normal diye.cbab cihazı zaten otomatik olarak nefes kesildiginde burundan oksijen takviyesi yapıyor. HASTALIK TEDAVI OLMUYOR ILAC NASIL HASTALIĞI BASKILIYORSA CBAB CIHAZIDA DESTEKLIYOR SADECE.KALDIKİ BU CIHAZİ KULLANMAKTA SIKİNTI HER GECE.Heyete girerken psg test sonucunu göstermen yeterli alacağın oran için kardeş.cbab cihazı değerlerine bakma falan söz konusu değil.cihqz içi zaten tekrar uyku testine giriyorsun.bütün agır uygu apnesi çıkan hastalarda cihaz önerilir alternatif bir tedavi yok.

Vergi dairesi vergi indirimi için demiştim ben cpap raporu gereklimi. PSG raporu

Ben yüzde 52 raporumu aldım. Sorum. Vergi dairesi ne vergi indirimi için uyku cpap cihazı raporuda eklenmesi gerekiyormu. Vergi indirimi ni alabilmem için

Üst Alt