Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi, Tip 2 diyabet, Koah ve Hiper Tansiyon için rapor oranı ne olur?

usomer

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba ;

Tip 2 diyabet
Koah
Hiper Tansiyon
Başlangıç Düzeyde Uyku Apnesi
Sol Diz Çapraz Bağ + Menüsküs

Bunlarla alabileceğim rapor oranı konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim.

usomer ;
Başka bir başlığa yazdığınız için mesajınız arada kaynamış.

diabet % 20
uyku apnesi % 35
tansiyon % 10

menisküsten oran verilmez.

KOAH:

Verilen oranlar sakatlık oranı cetveli 'ne göre şu şekilde:

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse:% 80

% 40 verilirse toplamda 72 gibi bir oran yapar.
% 20 verilirse de 62 gibi bir orana denk gelir.

Bu konuda herhangi bir gelişme var mı acaba, başvuru yaptınız mı?

Hocam ;

Tip 2 diabet 20
Orta Derece Koah 20 ( 40 verilmesi gerekirken ) Fvc 53 / 47 /40 şeklinde. Acaba ben mi yanış biliyorum ?
Hipertansiyon 10
Uyku Apne 5
Çapraz bağ ve menisküs 0

Toplamda 45 puan alındı balthazara göre. ilginiz için teşekkür ederim.

Selamlar,

Çoklu engellilik ve hastalık mevcut. ÖTV muafiyeti için % kaç rapor alabiliriz?

Bir tanıdığımız 71 yaşında ve artık yürümekte çok zorlanıyor. Hastaneye rahat gidip gelmek için (Ötv indirimi için ) rapor almak istiyor. Fakat yeterli puan alabileceği konusunda bilgi sahibi değil. Yaşı ve hastalıkları nedeniyle hastaneye başvurmadan konu hakkında yardımlarınızı rica ediyor. Aşağıdaki hastalıklardan kaç puan alabilir ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

1. Meme Kanseri ( Maling invaziv duktal karsinom grade 1 ) Tedavi hormon ilacıya devam etmektedir.
2. Sağ Meme ve 14 üst 13 alt Lenf nodu Alınmış ( Mestektomi )
3. Sağ kol omuzda lenfödem
4. Hipertansiyon
5. Diyabet Tip 2
6. Svo / parezi geçirmiş. ( Sol taraf el ve ayakta 17 sene önce geçirilmiş kısmi felç ) hafif tutulum var tedavi devam
7. Başlangıç düzeyde astım / nefes darlığı
8. Sağ el bilekten karpal tünel sendrom ameliyatı
9. Sağ diz gonartroz ( doktor bu aşamada tek tedavinin diz protezi olduğunu söylemekteymiş )
10. Yaştan puan alabiliyor mu ? ( 71 )

orta derece koah sft vs göğüs hastlalıkları değerlendirecek. 3. derece kol pulm. olması çok zordur heralde kalp yetmezliği akciğer yetmezliği ikisi de varsa raporda pek işinize yaramz.

Uyku apnesi ve yüksek tansiyondan dolayı 42% raporum var. 5484 gün primim ve 1995 yılın da sigortam başlatılmıştı. 3. Derece engelli vergi indirimine hak kazandığıma dair belgem de var. Emekli olabilir miyim ?emekli olabiliyorsam Engelli olarak mı yoksa normal emekli mi olurum ?

nahre6748

sen gününü doldurmuşsun vergi indirimden emekli olacaksın büyük ihtimalle yani normal emekliler gibi.tahsis formuna yaşlilik ayliği yazarsın.vergi indirimini kaç tarihli

Vergi indirimi hakkını yeni aldım 6-10-2017 yazı yeni geldi yeni başvurmuştum bu arasa 1976 doğumluyum

Herşeyiniz tamam. Vergi indirim yazınızla, raporunuzun bir fotokopisini alın. Işyerinden çıkışınızı alıp (çıkış sebebi kodu 14 olarak yaptırın ki tazminatınızı alın) bağlı olduğunuz sgk ya gidip tahsis formu doldurun. Yaşlılık aylığı olarak maaşınız normal olarak bağlanacaktır. Hayırlı olsun.

Bende 06/10/2017 de vergi indirimini aldım.09.10/2017 de başvuru yaptım. Sonuçlanmasını bekliyorum. Bu arada elinizi çabuk tutun bu ay sonuna kadar başvurursanız maaşınız 1 kasımdan itibaren işlemeye başlar. Kasım 1 de başvurursanız 1 aralıkta işlemeye başlar. Bilginize

Üst Alt