Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi ve anklikozan spondilit hastasıyım. Malülen emekli olabilir miyim?

oguzboyu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar arkadaşlar.Öncelikle Rabbim bütün hastalara şifalar versin.

Ben uyku apnesi ve anklikozan spondilit hastasıyım. 6 yıldır cpap cihazı kullanıyorum. 9 milibar basınç lı kullanıyorum. Doktor ömür boyu kullanmam gerektiğini söyledi.
Yaklaşık 5 yıldır ise anklikozan spondilit tedavisi görüyorum Sürekli ilaç kullanıyorum.

19 yıllık devlet memuruyum. Malulen emekli olabilir miyim?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim. Herkese saglıklı bir hayat diliyorum.

İyi akşamlar.

oguzboyu

Malulen emeklilik değil de (buna gerek yok) 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre sonradan sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alan memurun erken Yaşlılık emekliliği hakkından yararlanacaksınız.

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

Emeklilik talebiyle kurumunuza başvurup hastaneye sevk isteyebilirsiniz. Ya da Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli sağlık kurulu raporu alıp onunla 5510 geçici 4. maddeye göre emeklilik talebinde bulunun kurumunuza

Üst Alt