Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi ve bel-boyun fıtığından Malulen emekli olabilir miyim?

menzil63

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ağır derecede uyku apnesi teşhisi 23 yıldırda bel fıtığım var ayrıca boynumda 5 yerde boyun fıtığım var üçtanesi
ameliyat olmiyor düzleşmiş bel fıtığımda çok kötü çalışamiyorum malulen emeklilik için baş vursam emekli olabilirmiyim askeligimle beraber 2700 gun pirimim var

Malulen emekli olamazsınız ama,

Uyku apnesinden;
Uykuda solunum bozuklukları (Santral uyku apne sendromları, obstruktif uyku apne sendromları, Uykuda hipoventilasyon ve hipoksemik sendromlar). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır:% 35
alırsınız.

Fıtıktanda % 8 alacağınızı düşünüyorum, % 40'a tamamlayıp, ssk(4a)'dan emekli olacaksanız, 3. derece vergi indirimi kazanmak suretiyle erken emekli olabilirsiniz aşağıdaki tabloya göre:
2008_oncesi.PNG

Emeklilik tarihinizi hesaplayabilmemiz için
gün/ay/yıl olarak -staj değil- tam primden yatırılmış sigorta başlangıç tarihinizi,
gün/ay/yıl olarak doğum tarihinizi,
ve son 1261 gün primin hangi statüden olduğunu belirtmeniz yeterli.(ssk varsayıp yukarıdaki tabloyu verdim)

sigorta başlangıcım 10/03/1987 uyku apneside pozisyonel ağır dereceli obstrüktif uyku apne sendromu (G47.3)
tanısıkonmuştur doğum gunu 01.01.1970 ssk tarımdayım

[FONT=Verdana]Sürekli işgörmezlik gelirine hak kazanma:
Madde 8 - İş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 10 azalmış bulunduğu Kurumca tespit edilen sigortalı, sürekli işgöremezlik gelirine hak kazanır.[/FONT]

[FONT=Verdana]Sürekli işgöremezlik geliri almakta olan veya bu geliri sermayeye çevrilerek ödenmiş bulunan sigortalının yeniden tedavi ettirilmesi halinde meslekte kazanma gücünü ne oranda yitirdiği Kuruma ait veya Kurumun sevk edeceği sağlık tesisleri sağlık kurullarından alınacak raporlara göre yeniden tespit olunur.[/FONT]
[FONT=Verdana]
ssk tarımda olanlar okusunlar [/FONT]

iş kazası ve meslek hastalığı ayrıdır, işgücü kaybından dolayı sakat statüsünde emekli olmak ayrıdır

arkadaşlar bugun heyete girdim
kardiyoloji yüzde 20 verdi
uyku apnesinde ise doktor böyle bir şey yok sana oran vermem dedi
eger ben bu siteye girmiş olmasaydım uyku apnesinin yüzde 35 olduğunu bilmezdim. bildigim için doktorla tartıştım sağolsun yanındaki doktor hocam oran bende yazılı dedi o da bende gözikmiyor dedi
arkadaşlar sonuçta yüzde 35 kaptım. etti yüzde 55
bel ve boyun fıtığını da bana söylemediler onu da ankaraya gönderecegiz dediler

ankaradan gelecek habere bakacağım inş. iyi haber gelir sizlerle paylaşırım iyiki varsın bülent bey teşekürler

Haydi hayırlısı bakalım. İnşallah güzel haberler bekliyoruz...

bülent bey size bir sorum olacak malulen emeklilik için sgk başvuru yaptım lakin olumsuz bir cevap gelirse sgk dan rapor örnegini alabilirmiyiz yoksa sakatlık oranı için bir daha heyetemi girmek lazım

Yeni rapor almanız lazım. Malulen emeklilik raporunda oran yazılmaz...

bülent bey heyet raporum sgkya gitmiş yanlız kalbimdede sorun çıktı şansıma klas3 derecesinde heyet raporunda kalp ile ilgili bişey yoktu bu raporlarıda sgk bildirmem gerekirmi yoksa yeniden bir heyete girip rapor almam gerek yanlız daha raporlar elime ulaşmadı

Malulen emeklilik için sgk sevki ile hastaneye gidiip rapor mu aldınız? O rapora sonradan bir şey ekletmek mümkün değil.

bülent bey malülen emeklilige puanım yetmedi sonradan özürlü raporu almak için muracat ettim bugun sonuçlandı
%49 özürlü raporu aldım bundan sonra ne yapmam lazım

toplam sigorta süresi 2185+540 gun askerlik eder 2725-3600=875
kalan 875 gunu bir yerde gösterirsem veya bir işyerinde çalışırsam emekli olabilirmiyim lakin 2185 gunun 1775 gunum ssk tarımda idim bundan sonra çalışan olarakmı devam etmem lazım yoksa ssk tarımı bırakmam lazımmı

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik o statüde gerçekleştirilir. SSk tarım denilen şey 4a mı, bilmiyorum. Bunu sigorta müdürlüğüne sorun isterseniz.

bülent bey geçen hafta rapora itiraz ettim fizikçi bana oran vermemişti başka hastaneye sevk ettiler bu defa fizik ve psikiatri oda verdi 15 gun sanra il sağlık kurulundan alırsın dediler yanlız oranlar degişirse seni hakem hastaneye göndeririz ya diyarbakır yada gaziantep

Evet doğru. İki rapor arasında fark olursa, 3. bir hastaneye hakem olarak sevk edilirsiniz. Oranın vereceği oran bağlayıcı olur

ağır derece uyku apnesi 35
hipertansiyon 20
tedavi ile işlevselligi kısmen düzelen depresyon 25
bel ve boyun fıtığı 14
toplamında % 66 verdiler
şimdi gaziantep devlet hastanesine sevk yaptılar inşallah ordandan güzel sonuç çıkar
yanlız bulent kardeşimden ricam gaziantepte % 66 verirse malülen emekli olabilirmiyim
bülent kardeşim sizde bir hesaplayın toplamında yanlışlık varmı bir bakarsanız sevinirim

Malulen emekli olamazsınız zaten. Bunu bu konuya yazılan ilk cevapta da belirtmişti Kısmet.

Siz erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız. Onun şartları da şu şekilde:

2008_oncesi.PNG

gaziantepte heyete girdim lakin vergiden muaf olmak için raporu verdiler raporda yüzde kaç oranda özür yazmiyor sadece hastalığım belirtilmiş onuda maliyeye teslim ettim işyerine cevabı gelir dediler oran içinbir daha muracaat yapsam verirlermi
acaba ankara oran yazıp gönderirmi okuduklarım ankara hep oran düşüriyor bendeki heyet raporunda oran yazmiyor bülent bey

Vergi indirim başvurusunda buundunuz ve defterdarlık eliyle hastaneye gidip rapor aldıznı. Doğru mu? Böyle ise, o zman rapora oran yazılması lazımdı. Yazılmaması yanlış olmuş.

Ameliyat varsa bel boyun fıtığı için oranı artırır,birde fıtıkların durumlarıda etkili.

bülent bey hastaneyi aradım 193 e başvurularda oran yazılmiyor oranı ankara belirliyor.evrakları ankaraya gönderdi maliye elime ne zaman geçer bir bilgisi olan varmı

vergi indirimi için başvuru yapmıştım lakin gaziantep özürlü raporuma oran yazmadı ankara yazar dediler dün sonuç elime geçti 31.01.2014 tarihli ve 1295 sayılı engelli sağlık kurulu raporunun maliye bakanlığı merkez sağlık kurulunca incelendigi ve adı geçenin çalışma gücünün %9 8 kaybettiine karar verilmiştir bundan sonra ne yapmam gerekiyor bununla malulen emeklide olabilirmiyim bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim

03.04.2014 itibariyla sgk ya malulen emeklilik için başvurumu yaptım inş. Allahın izniyle sgkda kabul eder

oturanboğa nerdesin kardeş hastamıydın inşallah bişey yoktur

:) Biraz işlerim vardı. Sağlığım keyfim yerinde çok şükür. Sorduğun için teşekkür ederim.

% 98 raporunuz hayırlı olsun. Dİlerim malulen emeklilik başvurunuz olumlu sonuçlanır. Bekleyip göreceğiz.

Üst Alt