Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi ve boyun fıtığından vergi indirimi alabilir miyim?

Zeynelyilmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar. Yıllardır muzdarip olduğum uyku apnesi rahatsızlığım var. Yaklaşık 3 sene öne yüzde 47 AHİ oranı ile cpap cihazı kullanmam gerektiğine karar verildi. Birde 10 sene öncesinde teşhis konulan 4 adet boyun fıtığım ve boynumda düzleşme vardı. 1 ay önce geçirdiğim cerrahi operasyon ile fıtıkların ikisi alındı. Bu konular üzerine bir arkadaşımın ısrarı üzerine vergi indiriminden yaralanmak için maliyeye başvurdum. Hastaneye sevk edildim. Bugün girdiğim sağlık heyetinde uyku apnesinden yüzde 35 rapor aldım. Beyin cerrahı doktor durumumun özür oranının yüzde 7 olduğunu söyleyerek rapora o şekilde yazdı. Siteden edindiğim bilgiler ışığında doktora itiraz ettim. İtirazımdan sonra operasyon için yüzde 7, diğer fıtıklarım için 1 er olmak üzere raporu yüzde 10 olarak düzeltti. Boyun düzleşmesi için oran verilemediğini söyledi. 35+10luk oranın yeterli olacağını düşündüğümden daha fazla araştırmadım. Sigorta giriş tarihim 16.09.1997. Son işyerimde 31.12.2004 tarihinden bu yana çalışıyorum. 7000 günden fazla primim var. Sizlerden öğrenmek istediğim bu şartlar altında vergi indiriminden yararlanabilir miyim? Eğer faydalanabilirsem bu süreli mi süresiz mi olur? Bu aşamadan sonra hangi yolları izlemeliyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

35 ve 10 aldı iseniz engelli puanınız % 40 ın üstünde çıkar, engelli vergi indirimine başvurabilirsiniz.
Vergi indiriminin süreli mi süresiz mi olacağına Gelir İdari başkanlığının kurulu karar veriyor, genelde uyku apnesi için süreli verildiği bilgisi var.
Rapor elinize geçtiğinde vergi dairesine gidip engelli vergi indirimine başvuracaksınız, sizden birkaç belge isteyecekler, sonrası Ankara'dan sonu beklemek. Genelde 8-9 ay sonrası dönüş yapılıyor. Vergi indiriminiz onaylanırsa emeklilik için SGK ya başvuracaksınız.

Ferhat.A.

Teşekkürler ilginize. Eğer süreli gelirse ne gibi sıkıntılar yaşayabilirim? Uyku apnesinden aldığım rapor ehliyet durumunu etkilermi? 8-9 aylık dönüşü hızlandırmak İçin yapabileceğim bir işlem varmı?

Son düzenleme:
Süreli gelirse süre bitiminde yeniden sağlık kuruluna girip yeni engelli raporu çıkartmanız gerekiyor. % 40 üstü ise emekliliğiniz devam eder.
Ehliyet için şu ana kadar bir sıkıntı duymadım. En kötü ihtimalle cihaz kullandığınızı ve tedaviye devam ettiğinizi doktor raporu ile belgelemeniz istenebilir.
8-9 aylık süreç son zamanlarda hızlanmaya başladı. Ayrıca Ankara'ya gitmeyip illerde oluşacak kurullarda değerlendirilecek diye bir söylem var son zamanlarda. Doğru ise süre kısalacaktır.

Teşekkürler cevaplarınız için. Rapor bugün e-devlete düştü. % 42 süresiz olarak yazılmış. Maliye ye posta ile gönderilecek dediler hastaneden. Maliyeden alıp Ankara’ya elden götürme şansım var mı? Bunun süreci hızlandırmakla ilgili bir faydası olur mu? Ve bu rapor Ankaradan süreli olarak değişme ve oranın düşürülme ihtimali varmı?

Hastaneden aldığım yüzde 35 uyku apnesi yüzde 10 boyun fıtığından toplamda yüzde 42 süresiz verilen raporum, Ankaradan yüzde 42 oran ile 1 yıl süreli olarak geldi. 1 yıl sonra bu oranın düşme ihtimali varmı?

Üst Alt