Herkese selamlar. Yıllardır muzdarip olduğum uyku apnesi rahatsızlığım var. Yaklaşık 3 sene öne yüzde 47 AHİ oranı ile cpap cihazı kullanmam gerektiğine karar verildi. Birde 10 sene öncesinde teşhis konulan 4 adet boyun fıtığım ve boynumda düzleşme vardı. 1 ay önce geçirdiğim cerrahi operasyon ile fıtıkların ikisi alındı. Bu konular üzerine bir arkadaşımın ısrarı üzerine vergi indiriminden yaralanmak için maliyeye başvurdum. Hastaneye sevk edildim. Bugün girdiğim sağlık heyetinde uyku apnesinden yüzde 35 rapor aldım. Beyin cerrahı doktor durumumun özür oranının yüzde 7 olduğunu söyleyerek rapora o şekilde yazdı. Siteden edindiğim bilgiler ışığında doktora itiraz ettim. İtirazımdan sonra operasyon için yüzde 7, diğer fıtıklarım için 1 er olmak üzere raporu yüzde 10 olarak düzeltti. Boyun düzleşmesi için oran verilemediğini söyledi. 35+10luk oranın yeterli olacağını düşündüğümden daha fazla araştırmadım. Sigorta giriş tarihim 16.09.1997. Son işyerimde 31.12.2004 tarihinden bu yana çalışıyorum. 7000 günden fazla primim var. Sizlerden öğrenmek istediğim bu şartlar altında vergi indiriminden yararlanabilir miyim? Eğer faydalanabilirsem bu süreli mi süresiz mi olur? Bu aşamadan sonra hangi yolları izlemeliyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.