Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi ve fıtık ile rapor alabilir miyim?

ilker2148

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam

özel bir hastanede uyku testi yaptırdım ve sonuç AHİ:44 agır olduğumu ve cpap kullanmamı yazıyor

Pazartesi bel ve boyundan mr çektireceğim ve büyük ihtimalle fıtık çıkacak bu durumlarda uyku apnesi %35 fıtık çıkarsa ne kadar alırım.

1: 76 doğumlu 96 girişli 6100 prim var malulen emekli olabilirmiyim şayet mümkünse gerekli işlemleri ilk nereden başlamalıyım
2:engelli emekli olabilirmiyim
3:engelli raporu alabilirmiyim ve nereden hangi kurumlara başvurmalıyım

4:vergi indiriminden faydalanabilirmiyim ve hangilerinden faydalanabilirim

NOT:ikametgah kocaeli\gebze işyeri istanbul\tuzla
Buna göre hangi kurumlara ne gibi evraklarla başvurabilirim.
İlginizden dolayı şimdiden teşekkürleri sunarım.

ilker2148

selam oncelikle gecmiş olsun ben fattih devlet hastahanesinde heyete girdim sonuclari paylaşirim bildigim kadariyla bel fıtığina %8 veriyorlar ameliyat yoksa varsa +1veriyorlar diye biliyorum ama sonuclar cikmadi .

ilker2148

Uyku apnesinden 35 alırsınız ama özel hastanenin verdiği rapor kabul edilmez. Fıtıklardan da oran alırsınız ama süreli olur. Ben apneden 35 işitmeden 6 aldım. Balthazarla 39da kalınca heyet başkanına rica ettim, derdim emekli olmak değil engelli kadrosuna geçip çalışmak dedim bel fıtığından 5 verdi. Raporu süreli verdiler. Ankaraya onaya yolladım. Sonucu bekliyorum.

yesilsy süreli olan uyku apnesi bele sürekli veriliyo
ilker2148 mr sonuçlarını gösterin teşhisi tam yazarsa aurıntılı 5 yada 8 puan geliyor

Bel boyun ağrı diye yazarsa bişi gelmez

Arkadaşlar selam sgk anlaşmalı özel hastanelerden alınan uyku testi raporu geçerli oluyormu?

flora19 merhaba,

Uyku apnesine neden süreli verilir ki. İyileşebilen bir hastalık değil ki

ilker2148

Ben iş kazası geçirdim parmaklarım kesildi bel fıtığı psikiyatri gibi bölümüler girdim emar çektirdim pazartesi günü ortopedi doktoruna göstereceğim ve kağıdı heyete teslim edeceğim. Sonrasını yazarim burdan

Uyku apnesi için heyete gireceğiniz hastahanede tekrara girmelisiniz.

Uyku apne teşhisi ile engelli kart ve vergi indiriminden faydalanabilir miyim?

Uyku apne teşhisi ile engelli kart ve vergi indiriminden faydalanabilirmiyim?

ilker2148 dün konu açtınız bilgisi olan arkadaşlar yazdılar. Bugün tekrar konu açıp aynı şeyi sormuşsun anlamadığınız yer neresi. Yada şöyle söyleyeyim, uyku apnesine verilen oran %35'dir. Bu durumda hiçbir şeyden yararlanamazsınız. %40 ve üzeri rapor almalısınız.

Erdogan Er

Engelli kart çıkartmam için sadece uyku apnesi AHİ:44 yeterli olurmu yoksa %40 ve üzeri şartımı lazım

yesilsy burda alanlar var öle gördüm süreli belki ağırsa sürekli verilir

Annemdede var uyku apnesi maskeyle yatıyor çok zor maskesiz tedaviside yok

Selam Arkadaşlar uyku apnesi AHİ değeri:44.2/h ,Tansiyon olarak da Esansiyel(primer)hipertansiyon,Arteriyel hipertansiyon var.6 aydır raporlu(özel hastane) ilaç kullanıyorum.Oran ne kadar çıkar sizce.
Birde merakımdan soruyorum işlemleri yeni başlatacağım tansiyon ilacı kullanırken kardiyoloji doktoru nasıl anlıyor tansiyon olup olmadığını ilacı kestirip holter cihazı ilemi yada nasıl?

arkadaşlar aklınızda olsun uyku apnesinden ağır ibareli rapor alırsanız ehliyetiniz varsa iptal olabilir

Rapor sonuç

Uyku apne ve yüksek tansiyon şikayetim var 15 mart ta işlemleri başlattım kardiyoloji doktoru %20 verdi uyku test sonucumda ileri derecede uyku apnesi çıktı AHİ değeri:44 rapor sonucumu edevletten bugün öğrendim ve gögüs hastalıkları uyku merkezine sevk yazıyor neticede sadece kardiyoloji doktorun verdiği%20 ile kaldık.Tahminime göre göğüs doktoru uyku test sonucunu sisteme girmedi Bu durumda ne yapmam lazım...

Bugün gögüs hastalıkları doktoru ile görüşüldü sistemsel bir hatadan dolayı bu olaya maruz kalmışız %35 oranı verdi lakin rapor çıktığı için il sağlık müdürlüğüne dilekçe yazılması lazımmış benimde ikametgahım kocaelide olduğu için karabüke gitmem lazımmış 1 ay da muhlet verdiler itiraz için.

Rapor sonuç itiraz dilekçesi

merhabalar uyku apne ve tansiyon için rapor almak istedim kardiyoloji%20 verdi göğüs hastalıkları ise sorduğumda heyette belli olur diye beni gönderdiler ileri derecede uyku apnem var test sonucundada yazıyor heyet sonucuna edevletten baktığımda sonuç olarak sadece kardiyoloji vermiş%20 gögüs hastalıklarıda uykumerkezine sevk yazıyor yani sisteme girmemiş nasıl bir itiraz dilekcesi yazmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

Benim AHİ: 108 ağırın ağırı bir yıl süreli rapor verdiler,

Nihayet heyet raporum sonuçlandı.uyku apnesine %35 tansiyon%20 toplam %55 Baltazar hesaplamasına girince %48 e düştü.Bir sorum olacak ikametim kocaeli raporu çıkarttırdığım yer karabük raporun aslı olmadan yani edevlet ten çıktı alsam onunla işlerimi halledebilirmiyim aslı yerine geçermi.

Üst Alt