Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi ve hipertansiyon rapora oran eklenmesini sağlar mı?

salim2834

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben boyun fıtığı ameliyatı oldum %27 engelli raporu verdiler
şimdide uyku apnesi teşisi konuldu cihaz tespiti yapılcak
hiper tansiyon hastasıyım aynı zamanda rapor alabilirmiyim

Öncelikle geçmiş olsun salim2834
Hipertansiyona%10 veriliyor
UYKU İLE İLİŞKİLİ BOZUKLUKLARADA
1-hafif*%5
2-Orta %10
3-Ağır %35 veriliyor
Boyun fıtığından %27almışsınız büyük olasılıkla
%40 raporu geçersiniz burda belirlici olacak uyku apnesindeki rahatsızlığınız olacaktır.

salim2834

ilk yatış uyku apnesi polisomografi testindeki raporda AHİ oranınız kaç görünüyor.?eğer 30 dan büyükse %35 oran alırsınız.oran almanız için ilk yatıştaki tespit önemli yani AHİ değeri

Arkadaşlar merhaba,

Uyku apnesiyle ilgili şunu söylemek istiyorum; ben 15 ahi ile %35 aldım hemde 3 hastaneden. Sizin belirttiğiniz %5-%10-%15 uyku bozuklukları, apne ise daha farklı.. Uyku apnesi sendromu yani bir kaç rahatsızlığın birleşimi oluyor. Uykuya dalamama, uyku içinde zıplayıp uyanma ve uyku terörü denilen şeyler uyku bozukluklarına giriyor.
Son gittiğim hastane bana %10 vermek istedi, bende bu şekilde anlatınca heyette tartışıp bir proftan yardım alarak benim haklı olduğumu anladılar. Prof. hasta doğru söylüyor demiş..

ozgurmeric74

Özgür bey huzursuz bacak sendromu yok bende.. Bu apne oran olayı aynı dediğim gibi.. Alamayan arkadaşlar doktorun iş bilmezliği veya işgüzarlığından kaynaklı alamıyorlar. Rapor başvurusu yaparken uyku polikliniği olan hastane tercih edilmeli.

Rapor hastanede mart 1 de tekrar yatcam

Doktor %20den bahsetti ama nedir bilmiyorum

bilgilendirdiğin için teşekkürler daha detaylı konuşabilmekiçin numaranızı yazmanız mümkünmü acaba
şimdi ne yapmalıyım birde tansiyon için bilgi alcaktım

tansiyonum ilaç kullanmassam 18ze13.5 17ye 11 gibi bunun rapor için bi etkisi olurmu

@salim2834 Hiper tansiyonuza daha önce konulmuş Ve buna istinaden ilaç kullanıyorsanız eğer ve ilaç raporunuz varsa%10 verilir

Bu konuda pek bilgili değilim ilaç için doktor rapor çıkardı ama bana bir belge verilmedi 3 aylık bir ilaç yazdı bitince tekrar gidecemğim rapor nasıl oluyo

salim2834 3 aylık ilaç vermişse düzenlemiş doktor ilaç raporunuzu herhangibi bir eczaneden isteyin ilaç raporunuzu
Size sistemden çıkartıp verirler
Sağlık raporu alırken yanınıza alın doktora gösterirsiniz
Ona göre size %10verilir

Teşekkürler umut kardeşim bişey sorabilir miyim benim daha önceden boyun fıtığı ameliyatından dolayı %27 sürekli raporum var bide ayrıntı var ağır kaldırılması gereken işlerde çalıştırılamaz diye ben aldığım o raporumu heyete sunacağım

salim2834 yeni basvuru yaptiğinda fizik tedaviye göster o raporu gerekli incelemerden sonra uygunsa yine aynı orani verir yada beyin cerahine yönlendirir.

%27 lik rapor için tekrar beyin cerrahına gitsem olmazmı birde elimdeki raporumu heyete suncam yoksa tekrardan mi muane olup heyete gircem

Merhaba arkadaşlar bendeki hastalıklar %27 boyun fıtığı ameliyatına rapor verdi doktorum ayrıca ağır iş yapamaz diye notu var uyku apnesi yüksek tansiyon birde 12 yıllık evliyim çocuğumuz olmuyor tedavide gördük bu durumuma ne oran verilir sorun bende

salim2834

uyku apnesi ahi oranı nedir? uyku apnesi oranı ahi derecesine göre verilir.eğer 30 un üstüyse 35 alırsınız. hipertansiyon ise 10 civarı veriliyor.

Heyete ikin başvurum olcak

slm arkadaşlar 2 hafta sonra cihaz raporum çıkacak ilçe sağlık müdürlüğüne başvurdum eski rapora itirazettim
raporun yükseltilmesi için dilekçe yazdı sekreter engelli kimlik kartı vergi indirimi erken emeklilik istiyorum
diye benim adıma dilekçe yazdı size msj gelcek dedi bugün msj geldi
göztepe eğitim ve araştırma hastanesinden 15 gün sonra randevunuzu alınız diyo ...

BEN NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM BOYUN FITIĞINDAN %27 ENGELLİ RAPORUM VAR O RAPOR İPTALMİ OLUYO
BAŞKA HASTANE AYNI RAPORU VERİRMİ UYKU APNESİNDE AHİ ORANIM%21 MİŞ AYRİYETTEN HİPER TANSİYON HASTASIYIM
KULAKLARIMDA %15 SAĞ%10 SOL KULAĞIMDA İŞİTME KAYBIM VAR Bİ YOL GÖSTERİN LÜTFEN RİCA EDİYORUM

salim2834
Kardeşim onceki raporuna itiraz ettigin için seni bir başka hastaneye sevk ediyorlar.
Gideceğin hastanede tekrar rapor çıkartacaksın,
Şayet bu alacağın raporun diğer raporunda farklı çikarsa bu seferde,hakem hastaneden rapor alman gerekecek,hakem hastane raporu ne çikarsa geçerli olan o rapor o olacak.

salim2834 keşke itiraz yerine başka bir devlet hstanesine engelli raporu için başvuruda bulunsaydınız daha çabuk işleminiz biterdi zaten bir önceki raporunuz %40 altında oldugu icin hiç bir geçerliligi yok.

Arkadasim sunu soyleyim heyete girmeden once tüm rahatsizliklarini ortaya cikar belgeleri ile ondan sonra git ben oyle yaptim heyete girmeme 15 gun kala gittim hemen hemen tüm doktorlardan gün gün randevu alip sikayetlerini söyle birsey çıkarsa heyette isine yarar benim belim ve boynum da agri vardi mr celildim fıtık çıktı boyle bir rahatsizliktan haberim yoktu %13 oran almami sagladi

merhaba arkadaşlar şuanki durumum hakkında bişeyler söylemek istiyorum yardımcı olbileceğiniz konular var ise buyrun

boyun fıtığı ameliyatı oldum güç kaybı ve ameliyatıma %27 engelli raporu verdi şimdi uyku apnesi cpap cihazı kullanıyorum yeni başladım sürekli kullanacakmışım ahi oranım 21

bunu söylemek nekadar doğru bilmiyorum lütfen kusuruma bakmayın çocuk sahibide olmamıyoruz canlı sperm hiç yok yeni bir doktora gittim hormon testi istedi sonucu çıktı FSH H 13.69 mIU/ml 1.6 - 12.4
Onaylandı LH (Luteinize Edici Hormon) H 22.49 mIU/ml 0.8 - 6
Onaylandı Total Testesteron L 221.2 ng/dl 280 - 800

sonuçlarım böyle birde ramotoit artrit şüphesi üzerine tahliller yapıldı sonucu bu hafta göstercem

çarşamba günü heyet için randevum var bana önereceğiniz bilgiler varsa öğrenmek isterim

merhaba arkadaşlar şuanki durumum hakkında bişeyler söylemek istiyorum yardımcı olbileceğiniz konular var ise buyrun

boyun fıtığı ameliyatı oldum güç kaybı ve ameliyatıma %27 engelli raporu verdi şimdi uyku apnesi cpap cihazı kullanıyorum yeni başladım sürekli kullanacakmışım ahi oranım 21

bunu söylemek nekadar doğru bilmiyorum lütfen kusuruma bakmayın çocuk sahibide olmamıyoruz canlı sperm hiç yok yeni bir doktora gittim hormon testi istedi sonucu çıktı FSH H 13.69 mIU/ml 1.6 - 12.4
Onaylandı LH (Luteinize Edici Hormon) H 22.49 mIU/ml 0.8 - 6
Onaylandı Total Testesteron L 221.2 ng/dl 280 - 800

sonuçlarım böyle birde ramotoit artrit şüphesi üzerine tahliller yapıldı sonucu bu hafta göstercem

çarşamba günü heyet için randevum var bana önereceğiniz bilgiler varsa öğrenmek isterim

%35 uyku apnesi % 19 kardiyoloji 11 yıldır raporlu ilac kullanıyorum raporum 1 yıllık geldi kontrollere başladım aynı oranlar tekrar geldi arti olarak %8 fıtık eklendi raporum bu sefer sürekli olurmu

Üst Alt