Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi ve kullanılmayan cihazın SGK tarafından iade alınması hakkında..?

mami0611

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. 2015 yılında bir devlet hastanesinde yaptırdığım uyku testinde ahi değerim 73 olarak ölçüldü. Ağır uyku apnesi teşhisi konuldu.İkinci test cihazlı olarak uygulandı ve auto cpap cihaz reçete edildi. 2015 yılında devilbiss cihaz aldım. Sgk tarafından 1400 tl geri ödeme yapıldı. Cihazı birkaç ay kullandıktan sonra tedaviye devam edemedim. Sgk ödemesi aldığım için düzenli kontrol yapılmazsa cihazın tekrar alındığını duydum. Ancak son 3 yıldır sosyal güvencem yok , tedaviye hastaneye gitmiyorum ve cihaz evde yatıyor. Durumum hala tedavi gerektirdiği için tekrar cihazı kullanmak ve engelli raporu almak istiyorum. İzlemem gereken yol konusunda kafam karıştı. Sormak istediğim bir kaç şey var.
1) Engelli raporu için 2015 yılında yaptırdığım testi kullanabilir miyim?
2) Kurula başvursam ve benden yeniden test isterlerse , sıranın gelmesi için yine 3-5 ay beklemem gerekir mi? İsterlerse sıra beklememek için sgk anlaşmalı özel bir hastanede testi yaptırıp onu kullanabilir miyim?
3)Şu an cihaz üzerime zimmetli ve 4 yıldır kontrollerimi yaptırmadığım için muhtemelen sgk eninde sonunda benden cihazı alacak diye düşünüyorum. Durumu öğrenince yani hastaneye gidince, sgk cihazımı benden hemen alır mı yoksa tekrar reçete edilirse cihazımı kullanmaya devam edebilir miyim?
4) Şu an yaşadığım şehir , 2015 yılında yaşadığım şehirden farklı olduğu için hangi sgk ile görüşmem gerekeceğini bilemiyoruym.

Evet arkadaşlar genel olarak yukarıda sorularla kafam karışmış durumda. Bilgisi olan varsa engelli raporu ve cihazımın durumu için nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bana yol gösterebilir mi? Şimdiden teşekkürler herkese .

Üst Alt