Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi ve nöropati hastalıklarım var. Emekli olacak oranda rapor alabilir miyim?

abdurrahmanunlel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
yakın zamanda kadar çok ağır uyku apnesi geçiriyorum.sadece uykuda değil gündüz çalışma sırasında da nefes kesikliği çok yoğun oluyor.Ve boğulacak gibi oluyorum.Nöropati de son zamanlarda çok sıklaştı neredeyse elden ayaktan kesilmek üzereyim.Sendeleyerek yürüyorum hatta ayaklarımı sürütür derecesine geldim.ve normalden fazla kiloya sahibim.Vucudumda sık sık bel ağrıları oluyor.Emekliliğime 6 sene var. Özel sektör de çalışıyorum. Uyku apnesi ve nöropati ile Rapor alarak emekli olma şansım var mı ? yada belli bir ay yada sene rapor alabiliyor muyum ? teşekkür ediyorum..

% 40 ve üzeri alabilirsiniz bu rahatsızlıklar ile...
zaten uyku apnesi % 35, nöropatiden alacağınız oran ile 40'ı geçer...

geçmesi durumunda emekliliğinizin gelip gelmediğini, yada ne kadar kaldığını belirleyebilmemiz için,
doğum tarihinizi
sigorta başlangıç tarihinizi belirtir misiniz?
-ayrıca ssk'dan emekli olacaklar, 1 Ekim 2008'den önce sigortalı olunmuşsa, vergi indirimi almak zorundalar. bunun içinde çalışıyorken defterdarlığa başvuru yapmalısınız. elinizde rapor olursa bu raporla, olmazsa hastaneye sevkinizi isteyerek işlemlere başlayabilirsiniz.-

Üst Alt