Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Uyku apnesi ve sol bacakta venöz yetmezlik için ne oran verilmektedir?
uyku apnesinden %68 ağır uyku apnesi teşhisi konuldu
ayrıca 2008 de geçirdiğim tfafik kazasında sol bacakta venöz yetmezlik olustu
son 1 yıldırda venöz ülseri yarası var
vergi indiriminden erken emeklilik için başvuru yaptım 12 poliklinik dolaştım bu gün bitti şükürler olsun ortopedi de gördü ama içimde bi kaygı var 3 aydır tetkik poliklinik için gidip geldim ya boşa çıkatsa kaygısı çünkü artık ayağım çalışmaya hem de 12 13 saat çalışmaya dayanamıyor şişkinlik yanısıra diz kapağımda son derece acı veriyor butür durumda % kaç çıkar acaba
Aramıza hoşgeldin kardeşim...
Herşeyden önce bu yola başvurduğuna göre artık kendini strese sokma...
Acabalar insanı çok yorar.
Hastanede kaç doktoru dolaştığının bir önemi yok.
Uyku apnesi % si iyi ortopedi ne verdi o önemli...
Başka doktorlar puan verdi mi onu da yaz.
Verdiyse ne verdi.
Derdini tam yaz ki yardım edebilelim.
Herşeyden önce kendine güven...
Burada kocaman bir aile var ve sen yanında olduktan sonra o da yanında.
Çok teşekkür ederim nezaketiniz için hoşbuldum.
Diğer doktorlar ne oran verdiklerini söylemediler kurulda belli olur dediler ama bana kurul gününü dahi söylemediler rapor merkezi yani kalp damar ortopedi önemli sizinde dediğiniz gibi fakat oranla ilgili bilgi vermediler malesef..
Bu yola başvurma sebebimde bu formdur diğer arkadaşlar yazmış hatta şablon da paylaşmışlardı oraya bakarak bu yola çıkmaya karar verdim
Bak kardeşim.
Ben uzman değilim...
Buradaki çoğu insan gibi ben de sorularıma cevap bulmak için buraya başvurdum.
O yüzden benim söylediklerim kesinlikle bağlayıcı değildir.
Fakat elimizden geldiği kadar seni aydınlatır iz.
Söz konusu puanlara gelince...
Her geçtiğini doktor oraya bir not yazar...
Kimisinin notunun yanında bazı yüzdeleri vardır...
Uyku apnesi deki % 68 gibi.
İşte o rakamlar seni ilgilendiriyor.
Yani senin engel durumun o rakamlardan ibaret.
Bunların kaçta ne olduğundan ziyade yüksek olmaları önemli.
Uyku apnesi bin % 68 olması seni tek başına zafere götürebilir sanirim.
Çünkü bunu veren bir uzman doktor. Ve kurul da bu doktorların bir birleşimi.
Nihai kurula girdiğinde bu rakamlar biraz düşecektir ama % 68 -% 30 a düşmez tabii tek bir puan ise.
Misal benim rahatsızlıklarının toplamı 5 adet toplam doktorların verdiği puan 116 ve kuruldan aldığım nihai puan % 73.
Bunun bir formülü var duymuşsunuzdur baltazar diye. Ben ona girmeyeceğim. Kafanı karıştırmamak adına.
Hesaplama motorları var oradan bakabilirsin tabii.
Doktorların yazdıkları notları incele...
Bak bakalım başkası da puan vermiş mi.
İmkan olursa buraya yaz paylaşalım
Şunu da bil ki % 68 tek başına senin için yeterli olabilir.
Çok ufak sorunları bildirme sanırım gerek yok.çok küçük puanlar sanırım ortalamayı ters etkileyebiliyor.
Arkadaşlar yalnışım varsa beni düzelttin lütfen.
Sağlıcakla kal.
Bir de uyku apnesi için verilen rapor süresiz mi yoksa süreli mi bilmiyorum ama raporu süresiz alabilirsen çok iyi.
Öncelikle geçmiş olsun
Arkadaşların belirttiği gibi
Uyku apnesinden yüzde 35 bir oran alırsınız oluşan venoz yetmezlik bir adet olduğundan aşağıdaki tabloya göre yüzde 10 da oradan gelir buna göre de yüzde 41.5 olarak 3. Derece engelli olursunuz gene sigorta girisini ve prim gününüze de ek tabloya göre hak kazanmış oluyorsunuz hayırlı olur umarim