Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi, yüksek tansiyon ve kolestrol için hangi oranda rapor verilir?

sseugll

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
öncelikle kolay gelsin 3 yıldıruyku apnesi ile ilgili cpap cihazı kullanıyorum uyku apnesi oranlarım apne hipopne indeksi (ahi) 33,9 ağır derecede obstrüktif uyku apne sendromu olarak güzükmekte ve ayrıca yüksek tansiyon hastasıyım ilaç tedavisi görmekteyim kollestrol'üm yüksek bu sonuçlarla vergi irdiriminden yararlanabilirmiyim oranları kaç olur. Bilgi alabilirsem sevinirim

Uyku apnesine % 15 ila %35 alırsın tansiyon için ise %10 civarı eğer % 35 uyku apnesi ve %10 tansiyon birleşirse süreli % 41 civarı rapor alabilirsin

%42 1 yıllık Rapor aldım ve emeklilik hakkı

Öncelikle selamlar.

%42 oranında engel oranı verildi

sseugll kardeşim aynısı bendede var % 35 uyku apnesi % 10 da tansiyondan aldım. Hastane heyeti %42 ile sağlık raporu verdi. ocağın 3 ünde Ankaraya maliyeye gönderildi sonuç bekliyorum. Onanırsa 1 yıllık kontrol şerhi koyabilir. Seninki ankaradanmı geldi sonuç? Yoksa hastane rapor sonucunmu bu ?

Slm geçmiş olsun tansiyon için receteleremi bakıyorlar raporlu ilacmi ne lazim

Bendede 1 yıl süreli tansiyon ve apneden 42 oranında rapor var.emekli olurmuyum

eğer sgk lı iseniz.ise giriş yılınız 2008 yılı öncesi ise yaş ve yıl şartını doldurmuşsanız, vergi indirimi alıp 1 yıl kontrol şartıyla emekli olabilirsiniz. 1 yıl sonunda tekrar rapor alıp 40 ve üzeri olursa emekliliğiniz devam eder. alamazsanız emekli maaşınız kesilir. uyku apnesi raporları süresiz veriliyor. herhalde tansiyondan süreli verdiler. 1 yılın sonunda kontrol muayenesinde raporunuzun sürekli çıkacağı düşüncesideyim.

özgür kardeşim uyku apnesinden 1 yıl süreli vermişler.heyete sordum.şimdi ne yapmalıyım.itiraz edyimmi?seneye tekrar rapormu alacam?seneye nasıl olacak tekrar apne raporumu alıp başvuruda bulunacam.19 yıllık öğretmenim.

@huzz

merhaba

uyku apnesi hastalığı süreklidir.siz cpap cihazı kullanıyormusunuz? eğer kullanıyorsanız cpap kullanır raporu sürelimi? süresiz mi?
ama bence süreli vermelerinin sebebi tansiyondan aldığınız orandır. uyku apnesi hastalığından (ağır derece ahi:30 dan büyük) süreli rapor verildiğini daha önce duymamıştım.

il sağlık müdürlüğüne itiraz edip başka hastaneye sevk alabilirsiniz. aynı rapor çıkarsa yapacak birşey yok.eğer oradan süresiz rapor alırsanız bu sefer sizi hakem hastanesine sevk ederler.oranın vereceği rapor geçerli olur.

haa birde şu var; vergi indirimi için ankara maliye yüksek sağlık heyeti bazen süreli raporlara süresiz vergi indirimi verebiliyor.

kurul başkanı ile görüştüm.apneden süreli verdiklerini söyledi.cihazım var ve sürekli.bana seneye amaliyatla falan düzelebilir.konturol lazım gibi saçma sapan bişey söylediler.kurul öyle karar verdi dediler.vergi indirimini sürekli alır isem bu emeklilik isteyebileceğim anlamınamı geliyor.o zaman ben emekli olursam raporu yenilemeyecemmi?birde öğretmenim ben emekli sandığı.cevaplarınız için teşekkürler.

birde kardeşim yeniden itiraz edince yeniden dotorları gezecemmi sadece heyete mi girecem?

itiraz ederseniz tekrar başka hastaneye sevk edilir, aynı işlemleri yaparsınız. oradan olası farklı bir rapor alırsanız bu sefer hakem hastanesine sevk edilir tekrar aynı işlemleri yaparsınız. hakem hastanesinin verdiği son rapor geçerli olur.

bu arada siz emekli sandığısınız. emekli sandığı emekliliğinde vergi indirimi şartmı onu bilemiyorum. bağkurluya şart değil ama.

Uyku apnesi,hipertansiyon, ameliyatsız boyun fıtığı(disk kayması) süresiz %45 verdiler.

Engellilik Raporu

Öncelikle selamlar;
2017 Yılında ilk engellilik raporumu %45 olarak aldım ve Baltazar tablosuna göre %42 ile engelli raporum düzenlendi 1 senelik, bunun üzerine 2018 yılında tekrar kontrole girerek 2 yıl daha uzatıldı, bu sene yani 2020 de girdiğim Devlet hastanesin de heyet raporum da süresiz rapor verildi. Fakat Ankara Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğünden süresiz olarak giden raporum tekrar 2 sene sonra kontrol olarak geldi. Bu arada hastalığımın düzelme ihtimali olmaması da cabası 2012 senesinden beri yüksek derecede Uyku Apnesi ve 2014 Senesinden beri de yüksek tansiyon hastasıyım. Merak ettiğim konu Son gelen raporuma itiraz edebiliyor'muyum? edebiliyor'sam bu raporun sürekli olarak değişme ihtimali nedir. Bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

sseugll Hastane ile Sgk raporları her zaman birbirini tutmaz. itirazında fazla katkısı olmaz. isterse raporu iptalde edebilir. buda kontrollerinize bağlı.

Üst Alt