Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesinde kullanılmak üzere cihazı önerisinde bulunabilir misiniz?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba UYku apnesi cihazı alacağım ne önerirsiniz , Doktor philips ve resmed dedi ama , 5 medicalci gezdim bunlar yok

Alman malı Weinmann var ,fransız malı sefam var ..öneriniz nedir

hangi ildesiniz istanbul ece medikal var onlarla görüşün yardımcı olurlar

[FONT=sans-serif] philips öneririm.ben 5yıldır kullanıyorum hala sapasağlam.[/FONT]

@BursaUykusuz Geçmiş olsun öncelikle, ben 5 senedir "Philips Respironics" kullanıyorum devlet 750 tl sini ödüyor gerisin cebimden ödeyerek almak zorunda kaldım zira devletin ödediği miktardaki cihazların flex özelliği yok. Bu özellik çok önemli, cihaza uyum sağlayabilme ve uyku konforu acısından olmazsa olmaz gibi özellik.

Maddi durumunuz elveriyor ise kesinlikle başka cihazları araştırarak zaman kaybetmeyin ve bir an evvel alıp kullanmaya başlayın. Alışmak biraz zaman alacaktır ama alıştığınızda cihaz olmadan geçirdiğiniz günlere hayret ederek bakacaksınız. Bursa gibi bir şehirde bu cihazı bulamamanız ilginç, eğer dahada araştırdıktan sonra bulamazsanız, İstanbul yakın sayılır 1 günlüğüne gidip deneyerek alabilirsiniz.

Yazıyı yazarken internetten baktım ve Bursa da satan medikal buldum ,reklam olmasın diye buraya yazmam doğru olmayabilir ama google' a "Philips Respironics" Bursa yazıp bakarak kendinizde bulabilirsiniz

BursaUykusuz

Ben de [FONT=sans-serif]Respironics Bibap ST kullanıyorum. Oldukça memnunum. Sanırım 8-9 sene oldu. Ancak maskelerine çok para istiyorlar. Mesela en son, 2 yıl önce 500 TL ödedim. SGK 130 TL'sini karşıladı.[/FONT]

[FONT=sans-serif]@[/FONT]BursaUykusuz

resmed ile respirox aynı firmanın ürünleridir.tıpatıp aynıdır. arçelik beko gibi. türkiyede respirox cihazını ece medical satar. yeri sirkeci sgk nın altındadır. fark ödemeden alırsın. ben respirox g1 kullanıyorum. 1 sene oldu. memnunum. eğer fark vermek istemiyorsan respirox g1 öneririm.mali durumun iyi ise arkadaşların dediği gibi phılıps alabilirsin. asıl önemli olan kullanacağın maskedir. maskeyi doğru seçmen rahatın için oldukça önemlidir.

@ozgurmeric74 Merhaba, respirox g1 açıklamalarında yazıyor sitesinde ama açıklayıcı gelmedi merak ettim, siz nefes alırken hava basıyor ve nefesinizi geri verirken duruyormu? Flex özelliği bu philipsteki. Ama Philips in fiyatı 2500-3000 aralığında ve oldukça yüksek bir rakam. respirox g1 fiyatı ne kadar? Başka bir sorumda nemlendirme cihazını kullanıyormusunuz?

Ben nemlendirici cihazı ile birlikte aldım ama 1 kez denedim sadece, açıkçası hiç gereksinim duymadım ve rahatsız edici geldi. Boşa extra para vermiş oldum. Alıcılar denesin ve ihtiyac hissetmezlerse almasınlar derim oldukça maliyeti arttırıyor. Maske konusunda ise "eson fisher and paykel" nasal maske kullanıyorum oldukça memnunum konforundan, ek bilgi olarak şunuda söyleyeyim, maskenin elastik bandı çabuk yıpranıyor malesef, eskidiği için aynı markanın elastik bandına 150 tl istediler, denemek için yerli bir bant alıp eski maskenin kancalarını ona takarak kullanmaya başladım ve fisher paykelin kendi bantından daha rahat ettim (terden dolayı hemen koku yapıyordu orijinali ama yerli malı olanı garip bir şekilde neredeyse hiç kokuda yapmıyor ve gayet sağlam duruyor), üstelik sadece 40 tl vermiş oldum. Sağlıklı günler dilerim.

@rexart

Ben nemlendirici ile kullanıyorum. aldığımda makina+maske 702 tl tuttu. (tümünü sgk karşıladı). nemlendiriciye 150 tl dediler ama pazarlık yapıp 100 tl ye aldım. nemlendiricisizde kullanılır. ama nemsiz ortamda ağız kuruluğu yapabilir. flex özelliği yok.ihtiyaçta duymadım.

bence 2500 3000 tl vermeye gerek yok. zaten hepsi çinde üretiliyor. maskeye gelince ben standart nasal maske kullanıyorum. bmc ivolve n2 marka. memnunum. dediğin gibi yan bantları çabuk yıpranıyor. ayrıca çinden burun içine giren silikonlu daha rahat olan maske getirttim.145 tl ye mal oldu. ama kullanamadım. nazal maskeye alıştığımdan dolayı olsa gerek.şimdi 4 nisanda sgk dan maske alma hakkım doğacak. belki 100 tl farkla daha rahat bir maske alabilirim.

Öncelikle geçmiş olsun. Ben de 1 aydır Philips dreamstation maskede philips wisp kullanıyorum çok memnunum ve her sabah iyi ki cpap almışım diyerek yataktan kalkıyorum. Cihaz için elbette bütçemiz çok önemli, ancak alınacak ürünü uzun yıllar kullanacağız.

Durum böyle olunca marka bilinirliği, kullanılan malzemelerin sağlığa zararlı olup olmadığı bilgisi, garantisi, kalitesi vs vs bakıldığında gerçekten philips aldığınıza sevinirsiniz. Bir de şunu paylaşmak isterim aldığım maskenin rahatsız etmesi sonucu philips Türkiye ile irtibata geçtim ve kendileri maskemi başka modelle değiştirdiler.

yani uzun lafın kısası ürün uzun yıllar size hizmet edecek o sebeple 3000 diye kaliteden vazgeçmeyin. Son olarak fiyatı uygun cihazın hafıza kartı olacak mı? verileri kayıt edecek mi? bunları da değerlendirin derim. Tavsiyem philips türkiye ile irtibata geçin ve onlar size telefonla yardımcı olsun.

arkadaşlar uyku apnesiyim bende ama cpap kullanmıyorum..geceleri huzursu sanki üst yemek borumda balgam gibi bir şey var ve rahat nefes almamı engelliyor..sadece uykuda değil uyku dısındada tıkanmama rahat nefes almama engel oluor sanki üst treakada kitle var gibi?????Sizde de luyor mu bu??????

lütfen uzanmak istemiyorum bogaımda bir ey sanki boguor atamıorum onu aylardır..

Uyku apnesi teşhisi konduysa cihaz olmadan uyumanız bildiğim kadarıyla zararlı. Söylediğiniz diğer sıkıntılar için bir an önce kbb doktoruna görünün

@selmano

eğer uyku apnesi hastası iseniz mutlaka cpap kullanmanız gerek.bu sağlığınız için çok ama çok önemli. uyku apnesi hastalığı sonuçları allah korusun ölüme giden bir çok hastalığın tetikliyicisidir. (kalp krizi,inme,felç, hatta uykuda ölüm). bir tanıdığım bizim gibi uyku apnesi hastası yıllardır. cpap kullanmamış. yakın zamanda buna bağlı kalp krizi geçirdi zor kurtuldu ve hipertansiyon hastası oldu.
gelelim sizin sorununuza,

aynen dediğiniz gibi bendede aynı problem vardı. hatta her daim boğazımda ve midemde yanma, geceleri ağzımdan yatağa acı mide özsuyu gelirdi. birçok kez yatakta oturup uyurken eşim beni kaldırırdı. şaka değil bilinçsiz olarak gece uyanıp yatakta oturup uyurdum.

ama yaklaşık 1 senedir makine ile uyuyorum.o kadar rahatladımki sanki yeniden doğdum. tüm şikayetlerim geçti.bence acil olarak cpap cihazı ile uyumaya başlayın. tüm şikayetleriniz geçecek çok rahatlayacaksınız. evet ilk zamanlar biraz zorlanacaksınız tabii kolay birşey değil ama zamanla alışıyorsunuz ve cpap olmadan uyumuyorsunuz. hayatınızın vazgeçilmez bir parçası oluyor.

özgürmeriç hocam ben de AHİ 31 çıktı ve tanım ağır obscrütüv uyku apnesi titrasyon için hastanede cihazla yatacaktım ama olmadı...cpap cihazı beni daha fazla boğuyordu...resmen bogazım kupkuru oluor nefeste zorlanıordum..1 saat sonra kendi isteğimle taburcu oldum....ama geceleri ben de çok fazla horlama olmuyormuş...

daha evvel uykumda tıkanarak uyanıyorum ama 1 aydır o da olmuyor ama gece olsun istemiyorummmm... endoskopi oldum üst solunum yolunda downhill varis var deyip beni göğüse sevk etti o da ilaçlı tomografiye gönderdi ve temiz çıktı....ama 4 5 aydır hayat kalitem aşırı düşmüş durumda....nefes borumda varmış gibi sandığım kitle yüzünden belkide cpap kullanamadım ama 4 5 tane ayrı kbb uzmanına gittim o da temiz dedi..daha evvel antalyada bana reflü teşhisi konmuştu...

selmano

muhtemelen reflünün sebebide uyku apnesi. ben cihaza başlayınca reflü den eser kalmadı. cpap cihazlarında nemlendirici aparatı var. nemli hava veriyor. kuruluk yapmıyor. bir daha denemeni tavsiye ederim.

bir daha denemek zorundayım zaten doktor hanım titrasyon yapılmak zorunda dedi kaldıki uykuda kan basıncım 77 kadar düşmüş dedi...

kalp çarpıntılarım ve yoğunlukta sol göğsüm aradada sağ göğsümdede ağrı oluyor....ama kardiyolojiye gttim normal dedi....

@selmano Uyku testi merkezlerinde flex özelliği olmayan cihazlarla test yapıyorlar malesef, yani surekli hava veriyor. Normalde piyasada flex özelliği olan cihazlar var, siz nefes alırken hava veriyor ve geri nefes verirken duruyor ve siz böylece nefesinizi rahatca geri verebildiğiniz için o bahsettiğiniz boğulma hissi olmuyor.

Size tavsiyem evinizde test yapan özel test birimleri var, ücreti biraz yüksek olabiliyor araştırın internette dilerseniz. Flex özelliği olan bir cihaz deneyin farkı anlayacaksınız. İhmal etmeyin derim. Maskesiz uyumak azraile davetiye çıkarmak demek. Geçmiş olsun.

hocam 2200 tl ye kadar önereceğiniz bir güzel kaliteli cpap cihazı istiyorummm

@selmano
Geçmiş olsun
Resmed ve Philips pahalı cihazlar ama düşük modelleri ni bu paraya bulabilirsiniz sanırım hatta daha aşasına ben fisher &paykel ıcon promo kullanıyorum esasen Philips alacaktım ama arada 400-500 TL fark vardı

Benim size tavsiyem piyasadaki cihazları deneyerek almanız ben aldığım yerden yaklaşık 1 saat deneme yaparak aldım ayrıca aldığınız şirketin cihazın arkasında durması benim cihazın arkasında 7/24 arayacağım tel yazılı .Yani aldıktan sonra da cihazın arkasında duracak şirket olması önemli.Sonuçta ben SGK yardımından yararlanmadım yani makina tümüyle benim😀

Üst Alt