Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesine hangi branş engellilik oranı veriyor?

uumut43

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba erişkin engellilik sağlık kurulunda uyku apnesi raporuna göğüs hastalıkları mı nöroloji mi engel oranı veriyor?

@uumut43,

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Nöroloji Bölümü Uyku Polikliniğinden orta seviye (%15), Adana Şehir Hastanesinde Göğüs Hastalıkları Bölümünden ağır seviye (%35) aldım ben.

Senin hangi kuruma başvurduğunla alakalı. Devlet hastanelerinde Göğüs Hastalıkları veriyor, Üniversite Hastanelerinde de Nöroloji Bölümü veriyor diye biliyorum. Obsürüktif uyku abnesi göğüs, obezite veya kulak burun boğaz kaynaklı olabilirken, santral uyku apnesi nörolojik kaynaklı.

@OğuzHan112,

teşekkür ederim .bazı yorumlarda ve raporlarda Nörolojinin de puan verdiğini görmüştüm. o sebeple sordum.
raporumu nörolojiye göstersem engel oranı verir mi ?:göğüs hastalıklarına girmiş bulundum., ama uyku raporum haftaya elimde olacak .heyet işlemlerim de haftaya sarktı tetkiklerden dolayı.
o sebeple nöroloji puan verir mi merak ediyorum.
ya da göğüs hastalıklarına tekrar girsem raporum yeni çıktı desem kabul ettirebilirmiyim acaba? kurum sevki ile hakem hastaneye gittiğimden heyet süreci iradem dışı başlamış oldu.

Obstrüktif uyku apnesi sendromu illa tek bir nedenden dolayı olmuyor.. bazen farkı nedenlerden dolayı da olabiliyor..KBB,bazen nörolojik nedenler vs olabiliyor,ama asıl branş göğüs hastalıkları.

Rapor sonucunu KBB artı nörolojiye gösterebilirsin, puan verir mi nörolojik veya KBB kaynaklı bir durum varsa verebilirler.

@uumut43,

Selamm arkadaşlar ben 2022 de enegeli raporu basvusu yaptım ..apne orta %35 makine kullaniyorum yazdı nöroloji..2024 de göğüs hastalaklari %10 yazdı ve raporum düştü emeklilik iptal oldu..itiraz ettim yine %10 yazdılar .. ne yapmalıyım sizce

ben kayseri şehir hastanesinde nörolojiden aldım yüzde 10 orta ama göğüste var aslında bide ona görünmek lazım belki oda verir puan

Benim bildiğin sağlık kurulunda istediğiniz bölümlere görünebilirsiniz. Bence nöroloji, göğüs ve KBB'yi toptan seçin, hepsine muayene olun. Rahatsızlığınız ağırlıklı olarak hangisinden kaynaklıysa ondan her şekilde puan alırsınız.

Üst Alt