Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesine, tip2 diyabet ve hipertansiyon için süreli mi süresiz mi rapor verilir?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba engelli raporu almak için çekirge devlet hastanesine başvurdum , uyku apnesine %35 , tip2 diabete %20 ve hiper tansiyona %10 verdiler , sağlık kurulunada girmem için nisan sonuna gün verdiler

SÜRELİ Mİ SÜRESİZ Mİ RAPOR VERİRLER yardımcı olabilir misiniz ...TŞK

aynı rahatsızlıklardan bana 1 yıl sonra konrol verdiler uyku apnesi için hangi bölümden oran aldınız

Sağlık kurulu değerlendirmesi

Merhaba acil bir konuda yardımınıza bilgi paylaşımınıza ve yorumlarınıza ihtiyacım var , çünkü engelli raporu alan bir arkadaşım benim kafamı çok karıştırdı , sizİ de takip ettiğim kadarıyla çok tecrübeli ve bu işi bilen kişilersiniz

şöyle : ben Özür oranı tespiti için çekirge devlet hastanesine gittim, her doktora gittiğimde yeniden tetkikler istedi ve baktılar sırasıyla
önce iç hastalıklara girdim tip2 diabete %20 ve hiper tansiyona %10 verdi
fizik e gittim mr istedi o yüzden girmedim
göze gittim puan alamadım
sonra göğüse girdim Ağır uyku apnesine %35 verdi , Astımım olmasına rağmen ilaç raporumda vardı ama ona puan vermedi

bu şekilde evrakları teslim ettim toplamda %65 oldu

ancak dediğim gibi benim densiz arkadaşım göğüs sıfır olduğu için uyku apnesine de süreli verirler ya da puan vermezller dedi

SİZİN TECRÜBELERİNİZE GÖRE BENİM DURUMUM TAHMİNİ OLARAK NE OLUR, NİSAN SONU SAĞLIK KURULUNA GİRECEĞİM
SÜRESİZ ENGELLİ RAPORU ALABİLİR MİYİM YOKSA YA DA NE OLUR LÜTFEN DESTEK

KKELEBEKK
BuTcHeR
ozgurmeric74
umut2135
flora19
OturanBoğa

Diabetle apneye süreli var verenler

İlkin süreli oluyo sanırsam sonra sürekli

BursaUykusuz

merhaba

yukarıda yazdığın oranlara göre raporun balthazard yöntemine göre %53 yapıyor. süresiz olarak %53 olması gerekiyor.
önceden uyku apnesine süresiz rapor verirlerdi. ama son yazışmalarda bazı arkadaşların uyku apnesine 1 veya 2 yıl süreli rapor aldıklarını okudum. ama raporun çok yüksek ihtimalle %53 olacaktır.

ozgurmeric74

merhaba geri dönüş için çok tşk ederim, ben hastaneyi aradım neden raporda süresiz yazmadınız diye , Uyku labaratuvarı ban süreli olsa yazardık süresiz olduğu için herhasngi birşey yazılmadı dedi , sizce bu yazdıklarıma göre yorumunuz nedir ...saygılarımla

"""""""ben Özür oranı tespiti için çekirge devlet hastanesine gittim, her doktora gittiğimde yeniden tetkikler istedi ve baktılar sırasıyla
önce iç hastalıklara girdim tip2 diabete %20 ve hiper tansiyona %10 verdi
fizik e gittim mr istedi o yüzden girmedim
göze gittim puan alamadım
sonra göğüse girdim Ağır uyku apnesine %35 verdi , Astımım olmasına rağmen ilaç raporumda vardı ama ona puan vermedi

bu şekilde evrakları teslim ettim toplamda %65 oldu"""""""""

@BursaUykusuz

burda uyku labaratuvarının bir rolü yok. uyku bölümü testi yapar sonucu yazar. sonrasında kbb doktoru muayene eder. (ameliyatlık bir durum var mı? solunum yolları açık mı diye) gerekli raporu gögüs hastalıkları doktoru verir. bana aynen böyle olmuştu.ama hastane hastane değişirmi? bilemem.size cpap cihaz raporu verilirken belirsiz süreli kullanması uygundur diye mi verilmişti.?

ozgurmeric74

benim raporda süre belirtilmemiş durumda ve de bir ibare yok şu süre olacak diye ,auto cpap cihazı kullanmasına oy birliği ile onay verilmiştir yazıyor başka birşey yok

benim endişem astıma 0 puan uyku apnesine 35 puan verdiler astımın sıfır olması uyku apnesi puanımı etkiler mi ,astım sıfır diye süreli vermeler inşallah, sizin yorumunuz nasıl

BursaUykusuz
hayır eğer uyku apnesi raporunuzdaki ahi:30 dan büyükse 35 kesindir. düşme olmaz.astım hastalığı ile uyku apnesi hastalığı farklıdır.
süreli verip vermeyecekleri doktorlara kalmış.son zamanlarda 1 veya 2 yıl süreli veriyorlar diye okuyorum.
aslında süresiz olmalı.

Merhaba,
Uyku apnesindan %35,
Hipertansiyondan %10,
Astımdan %20,
Toplamda %53 engelli raporu verdiler. Kronik kutusu işaretli ama 1 yıl süreli vermişler.
Sizlere bir kaç sorum olacak.
1-Neden süreli verilmiştir. (Heyet başkanını bulup sorduğumda hastalıklarında olumlu yada olumsuz değişiklikler olabilir süreksiz verilmez dedi.)
2-Süreli engelli raporu ile vergi indirimine başvurup, süresiz alabilinir mi? (Heyet başkanı vergi indirimi için süre önemli değil oran önemli sonuçta senin rahatsızlığının kronik olduğu yazıyor dedi)
3-Sizce Bir yıl bekleyip tekrar aynı yere mi başvurayım.?
4- Vergi dairesine bu hali ile başvurup, sonuç süreli gelirse bir yıl sonra raporu yenileyip vergi dairesine tekrar başvurabilirmiyim?
5- İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz edersem, bu hastanede yapılan tüm tetkikler tekrar mı yapılacak? Yoksa usul yönünden evrak üzerinden mi kontrol yapılacak?
6- Siz olsanız benim yerimde hangi yolu izlerdiniz.

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum.
KKELEBEKK BuTcHeR ozgurmeric74 umut2135 FLORA19 OturanBoğa

Ozgurs mrb geçmiş olsun
Engelli raporunuz süreli ve vergi indirimine bu rapor ile
Baş vuruda buluna bilirsiniz vergi indiriminiz sürekli çıkma ihtimali var ama süreli çıkma ihtimali daha yüksek raporunuz süreli olduğu için
1 yıl sonra farklı bir hastaneden tekrar başvura bilirsiniz
Yada aynı hastaneden itiraz konusuna gelince bence sizi çok uğraştırır ve yorar işlemlerinizin tamamlanması 6 ayı bulur bekleyip 1 yıl sonra tekrar rapor almanız daha mantıklı karar sizin süre sonunda doktorun dediği gibi rahatsızlığınızın artması ve düzelmesi söz konusu olabilir

Tip 2 diyabete süreli verilmesi gerekir çünkü tip2 diyabet zayıflama ve uyarıcı ilaçlarla tedavi edilebiliniyor..

Astımla apneye ilkin süreli veruolar sonra sürekli çıkar sanırsam
Ozgurs

Bu apneye niye süreli veryolarki geçmiyen hastalık annemdede var

sana süreksiz rapor vermeleri saçma olur o hastalıklardan sadece astım'a süreksiz rapor yazılabilir. ki bendeki Tip1 diyabete bile süreli verdiler ertesi sene süreksiz'e döndürdüm

Teşekkürler cevabınız için. sahranil
naginni679
Benimde anlamadığım bu zaten. Kronik hastalık kutucuğunu işaretlemişler. Ömür boyu geçmeyen bir hastalık olmalarına rağmen süreli veriyorlar. Yapacak bir şey yok. Vatandaşın işini güçleştirmekten, uzatmaktan başka bir şey değil bence de.

Uyku apnesi için ömür boyu cihaz kullanmanız gerektiğine dair rapor çıkartıyorlar SGK 10 yılda bir cihaz alma hakkı tanıyor.
Hipertansiyona gelince ben daha tansiyon teşhisi konulup da ilaçsız tansiyonu normal olan birini göremedim.
Bu nedenle bu iki hastalık da mutlaka süresiz olmalıdır.
Sizin diyabete de süreli vermeleri bence normal değil. Sonradan süresiz vererek doğru bir karar vermişler geç te olsa.
Geçmiş olsun

Maske raporunuda göstermişmiydin muayenede

Annemde kullanıyor maske

Hangi hastaneden aldın raporu

Sanatoryumdan başvursaydın

Apneye ora bakıyo geniş kapsamlı

bunun nedeni doktorlar değil hain kumpascı halkımız sahte rapor ala ala teşkilatlanmayı şizofrene bağladılar. raporun süresinin olması hastalıktan dolayı değil sahte rapor çıkaranları ayıklamak için

Obir sefere sürekli olur doktorunada söle bu durumu

Herkese Hayırlı Akşamlar, yazılanları okuduğuma göre sanırım banada süreli rapor verecekler. Ağır uyku apnesine %35 , Astıma %20 verildi. 02.01.2019 da kurula gireceğim. Şimdiden strese girdim acaba kurulda oran düşer mi, düşmezse verilecek rapor sürelimi yoksa süresizmi olurmu diye...

Süreli çıkar düşmez oranın

İlk rapormu

Üst Alt