Selam arkadaşlar. Bir konuda tecrübeli arkadaşların fikrini almak istiyorum.
Ben 2 gün önce polisomnografi raporunu aldım. Rapora göre:
uyku etkinliği: %56.5
Ortalama oksijen saturasyonu: %94
Minimum oksijen saturasyonu: %87
Sırt üstü AHİ : 52
Hasta rem evresi AHİ :104.8
Toplam apne hipopne indeksi: 51.8
Sonuç: Hastada REM döneminde artan Ağır şiddette obstruktif uyku apne sendromu izlenmiştir.
Öneri: -KBB ile rekonsülte edilmesi
- OTO-CPAP titrasyonu önerilir
- Nöroloji ile rekonsülte edilmesi
Bir ay sonra gittiğimde cihazla (CPAP) tekrar test edeceklermiş.
Öğrenmek istediklerim.
Ben şimdi CPAP testini beklemeden elimdeki raporla müracaat etsem oran alabilir miyim, yoksa bana " Öneri kısmında bulunanları uygula da ondan sonra değerlendirelim" deme ihtimalleri var mıdır. Yani benim uyku apne rahatsızlığımın sebebi önemli midir? Mesela KBB ye gittiğimde " burnunda hafif deviasyon var seni ameliyat edelim belki faydası olur" dediklerinde bana apneden dolayı oran vermeme durumları var mıdır. Son zamanlarda öğrendiğime göre doktorlar oran vermemek için kırk takla atıyorlarmış. Teşekkür ederim.
Ben 2 gün önce polisomnografi raporunu aldım. Rapora göre:
uyku etkinliği: %56.5
Ortalama oksijen saturasyonu: %94
Minimum oksijen saturasyonu: %87
Sırt üstü AHİ : 52
Hasta rem evresi AHİ :104.8
Toplam apne hipopne indeksi: 51.8
Sonuç: Hastada REM döneminde artan Ağır şiddette obstruktif uyku apne sendromu izlenmiştir.
Öneri: -KBB ile rekonsülte edilmesi
- OTO-CPAP titrasyonu önerilir
- Nöroloji ile rekonsülte edilmesi
Bir ay sonra gittiğimde cihazla (CPAP) tekrar test edeceklermiş.
Öğrenmek istediklerim.
Ben şimdi CPAP testini beklemeden elimdeki raporla müracaat etsem oran alabilir miyim, yoksa bana " Öneri kısmında bulunanları uygula da ondan sonra değerlendirelim" deme ihtimalleri var mıdır. Yani benim uyku apne rahatsızlığımın sebebi önemli midir? Mesela KBB ye gittiğimde " burnunda hafif deviasyon var seni ameliyat edelim belki faydası olur" dediklerinde bana apneden dolayı oran vermeme durumları var mıdır. Son zamanlarda öğrendiğime göre doktorlar oran vermemek için kırk takla atıyorlarmış. Teşekkür ederim.