Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku sorunu ve diz rahatsızlığı ALS belirtileri içinde midir?

ayhaakan

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Merhaba;

İğne EMG ve MR sonuçlarına göre ALS şüphesiyle tedavi görüyorum. Çaresini bulamadığım bi uyku sorunum var. Hep yatmak istiyorum. Uyuyamasam da yatma isteği var, gözlerimde hep uyku yanması var. Motive olamıyorum, çok zor çalışıyorum. Bu beni dirençli bir depresyona sürükledi. Bu bunalım haliyle çok zor yaşıyorum. Psikiyatri ve psikolog çare bulamıyor.

Son 3 aydır çömelemez oldum. Dizimde kondromallazzi patella çıktı, kemikler birbirine sürtüyormuş. Yaşım daha 32. Doktor ALS şüpheniz varsa bu da ALS ile bağlantılı olabilir dedi.

Siz ne dersiniz?

Yok yok, bence bu tümüyle bişey eksiliği ve tabii depresyon kaynaklıdır. Tam bir kan tahlili yaptırmanızı, tüm vitaminleri vs. kontrol ettirmenizi öneririm. Antidepresanı da ihmal etmeyin. Eğer kullanageldiğinizin fayda sağlamadığını düşünüyorsanız doktorunuzla konuşup başka bir ilaç deneyebilirsiniz.

Hocam 2013'ten beri kaç tane anti depresan denedim. Yan etkilerine dayanamıyorum. Hiç etki etmeyen bile inanılmaz kilo aldırıyor, erkekliğimi unutturuyor.

Şu an yegane sorunum uyku, hep uyku. Çıldıracağım, keşke ölsem...

kan değerlerinizde eksik bir şey olmadığından emin mi doktorlar?

Depresyon sahiden de baş etmesi çok çok zor bir hastalıktır. Ne diyebilirim bilmiyorum. Kendinizi zorlamayın. Sanırım zaman tek ilaç. Ama sakın ilaç içmemezlik etmeyin. İlaçsız çok çok daha zordur çünkü

Şeker ve ekmeği bıraktığımda, saatlerce yatakta uykusuz kalan ben, artık yarım saat geçmeden uykuya dalıyorum. 6 saatten az uyumuyorum, 7-8 saat uyuduğum oluyor. Uykusuzluk stres kadar zararlı olabilir. Vücut uykuda dinlenir, kendini yeniler. 6 saatten az uyumak sağlık açısından zararlıdır. Şekerli herşeyden (meyve dahil) uzak dururum. İçinde un olan herşeyden de uzak dururum. Bir deneyin belki uykunuzla beraber stresiniz azalır ve hastalıklarınız iyileşmeye başlar.

Not: hazır gıda, abur cubur da yasak.

Üst Alt