Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku süresini ayarlayabilen var mı?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
185
Reaksiyonlar
115
Merhaba ben şizoafektifim. Ve uykuma hakim olamıyorum. Günün yarısını uyuyarak geçiriyorum. Sizde de böyle olan var mı?

dreamfail

Merhaba,

Ben şizofrenim. Bir ara ben de çok ve düzensiz uyuyordum. Sabah 06.00 gibi yatıyordum, öğleden sonra 16.30 gibi kalkıyordum. Tamamen işsizlik, depresyon, sigara, amaçsızlık vs. gibi nedenlerden olduğunu düşünüyorum. Şimdi 8/5 çalışıyorum. Uykum fena değil. sigarayı da bıraktım: 3 ayı geçti içmiyorum.

friends sleeping beauty cevaplarınız için teşekkür ederim.
Ben de yazdığınız gibi boşluktayım. Üniversiteden atıldım. ya afla tekrar gireceğim yada sınavla. Ekpss ye başvurmak içn de geç kaldım. artık kpss den atanmayı deneyeceğim.
Kendime bir amaç edinmeliyim sanırım yoksa çok boşluk içinde kalıyorum

Ahmet T al benden de o kadar. Ömrüm youtube da geçiyor. Bence kendimizi, kendimizden daha değerli bir hedefe adamalıyız. Yoksa boşa geçen ömrün hesabını veremiyeceğiz sanırım

Ahmet T
Sigarayı Nikotin bandı ve Nikotin sakızı ile bıraktım. Alo 171'den randevu alıp Band'a para vermeden ulaşabilirsiniz. Sakız internette satılıyor. Kendiniz para verip alabilirsiniz.

Aşağıya yapıştırdığım belgeseli de farklı zamanlarda bir kaç kere izlediydim.

https://www.youtube.com/watch?v=y_WGBxdpbv8&t=32s

Hafta içi akşamları 21.00 gibi yatıp sabah 07.30 gibi kalkıyorum.

perseküsyon

Kardeşim saat 21.00 çok erken geldi bana. Neden bu kadar erken yatıyorsun ? İçtiğin ilaçlar uyku mu yapıyor ? Ben günde 3 kez Dogmatil 200 mg kullanıyorum. Benim içtiğim ilaç uyku hiç yapmıyor. Ben saat 12.00 de yatıyorum. Saat 08.00 de uyanıyorum.

erbin

Leponex(clonex) 600 mg alıyorum Dozaj fazla olunca uyku ihtiyacı da artıyor. Böyle yaşamaya alıştım.

erbin

Benim gibi iğne yüzünden uykunu kaybetsen o şekil düşünmezdin keşke bende gün boyu uyuyabilsem diyorum şimdi

Arkadaşlar bende narkolepsi var lütfen kendinize şükredin ben herhangi bir yerde bayılabiliyorum kafamı bayıldığım esnada koruyamıyorum. Şöyle diyim size ders dinlerken yarısı uykuda geçiyor kendimde gelmek için amfetamin maddeli metilfenidat etkenli modiwake son doz kullanıyorum. Herhangi bir zaman herhangi bir şekilde uyuyabiliyorum Yer farketmez öyle diyim size.
Bazen kaslarım tutmuyor bu yoğun duyguda oluyor yani kalbim de sıkıntılı olduğu için kısaca günün yarısı zamanda kaslarımı kontrol edemiyorum. Kasları kontrol edememekten ROBOT gibi yürüyorum düşünün her adımınızı her hareketinizi hesaplıyorsunuz yorulmaz mısınız?
Hesaplamadığım zaman oldu o zaman otobüsteydim sonuç az kalsın düşüyordum son anda tuttum her an tetiktesiniz düşünebilir misiniz?

@perseküsyon

maşallah kardeşim biz de senin gibi yatsak uykumuzu çok iyi alırız.

:) Teşekkürler efendim Siz erken uyuyamıyor musunuz ?

@perseküsyon klozapini bende günde 600 mg alıyorum bende fazla uyku olmuyor

Valla , içtikten 40 dak. sonra kafamı kaldıramıyorum Mutlaka yatmam gerekiyor

önemli olan uykuya hakim olabilmek

O konuda sıkıntım yok..

Seroquel (qetiapin) uyku konusunda , klozapindan daha etkilidir Uzun yıllar önce kullandım. Bir de bazen bu ilaçların uykuda yeterli etki sağlamadığı durumlarda "largactil" de verebiliyorlar..

Üst Alt