Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyum bozukluğu, depresif nöbet, anksiyete bozukluğu ile malulen emeklilik..?

Onuryal83

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Bana konulan teshisler uyum bozukluğu, depresif nöbet, anksiyete bozukluğu. 13 yıllık çalışma hayatı ve 3000 gün primim var. Artık kendimi çalışacak durumda hissetmiyorum. Heyet raporu almak istiyorum. Önerileriniz var mı?

Malulen emeklilik için

Onuryal83

Maluliyet cetveli'ne göre "Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen" psikiyatrik bir rahatsızlığınız olmalı ki 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 primle malulen emekli olabilesiniz.

Eğer maluliyet düzeyinde değilse rahatsızlığınız ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri oranlı rapor almanızı sağlayacak düzeyde ise, o zaman erken Yaşlılık emekliliği olabilir. Onun şartlarını belirlemek için şiş bilgilere ihtiyacımız var:

Doğum tarihi?
İlk sigorta priminin yattığı tarih?
Bugüne dek hangi tarihler arasında, hangi statüde, kaç gün prim yatırıldı?
Defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde edildi mi?

19.8.1983
Ilk prim 2004 de yattı
2004 2018 arası 4a statüsünde prim yattı
Vergi indirim hakkı elde etmedim.

3000 günüm var

@Onuryal83

defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmelisin önce. Bu amaçla işyerinin bağlı olduğu defterdarlığa başvuracaksın, seni hastaneye sevk edecekler... Ya da kendi başına Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine engelli sağlık kurulu raporu almak için başvurup, daha sonra raporla defterdarlığa gidebilirsin.

Sonra emeklilik için tabi olacağın tablo:

gün/ay/2004 +

2008_oncesi.PNG

Not: Primlerin ssk (4a) statüsünde yatacağını ve o statüde emekli olacağını varsayıyorum.

Cevaplar için çok teşekkürler. Ama tabloya baktığımda 20 yıl ve 4400 günlük dilime tabi olduğumu görüyorum. O nedenle defterdarliga yada sağlık kuruluna gitmenin pek faydası olmayacak. Zaten pskolojim bozuk. Oralarda göreceğim muamele daha çok pskolojimi bozacak. Teşekkür ederim

Üst Alt