Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyum bozukluğu ile 2. hava değişimini aldım. 3.'de muaf olur muyum?

mrbtn

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.

Ben Ocak ayının ikisin de 20 günlük hava değişimi aldım uyum bozukluğundan ve anksiyete bozukluğu olduğunu belirttiler.Hava değişimi bitip birliğime geri döndüm ve RDM komutanıyla konuştuğum da durumumun kötüye gittiğini söyleyerek tekrardan kıta anket formu hazırlandı ve hastanaye sevk oldum
doktor 2. hava değişimi vermeyip tekrar ilaç yazdı 1 hafta kullanmamı söyledi kullandım ve tekrar RDM'ye gittim
RDM komutanı hastalığımın kronik anksiyete ve obsesif kompulsif bozukluğa doğru gittiğini söyledi tekrar kıta anket formu hazırlandı başçavuş da en son bıktı ve olum ne gerekiyosa onu yapsınlar söyle dedi ve çürük almam için ne geliyosa yazmış kıta anket formuna RDM komutanıda aynı şekilde yazı yazmış.

Hastahaneye komutan ile beraber gittik ve komutan doktorla konuşmamı istermisin dedi olur komutanım dedim ve dün uyum bozukluğundan 30 günlük daha hava değişimi aldım
3.Gittiğim de tekrardan komutanla gideceğim çürüğe döner mi ?
bir de komutan ben oda dan çıktıktan sonra tekrar kapıyı kapatıp birşeyler daha söyledi doktora( ben içerideyken komutan diğer arkadaşlarını etkiliyor falan dedi)

mrbtn

Sorunlarının aynen devam edeceğini varsayarsak evet, 3.'de muaf olursun kardeşim.

OturanBoğa

Çok teşekkür ederim sorunlarım devam ediyor. Aynı zaman da kendi evimde daha fazla yaşamaya başladım bu sorunları evimde duş alamıyorum yemek yiyemiyorum bu duruma gelmeye başladı artık<br>

Peki sivilde de hastahaneye gidip bu durumla alakalı rapor alsam daha faydalı olur mu benim için ? ve beni eğer heyete sevk ederlerse heyette kararın değişme ihtimali var mı ? olumsuz olarak<br>

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Abi selamün aleyküm. Allah rızası için bir yorum yaz. İçim içimi yiyor.
Ben üç aylık askerim. Acemi birliği bitti. Uyum bozukluğu dan 20 gün hava değişimi + ilaç aldım.
Geri geldim birliğe. Yine kötüyüm dedim . Bu sefer 30 + başka ilaçlar verildi.
Buraya kadar normal işledi demi ?

Sonra birliğim.degisti. 30 günlük hava değişiminden geldim .
Kötüyüm halâ. Yalvardım astsubaya. Dedi
bana tammm seni göndericem hastaneye
Şimdi git dinlen dedi . On dk sonra beni bölük komutanıyla konuşturdu. Anlattım derdimi. Tamm götürün hastaneye dedi .
Sabah oldu. Beni çağırdılar. Şikayetlerimi tekrar sordu. Dedim intihar etmek istedim sivil de. Fakat babam engel oldu dedim
Boğazım düğümleniyor, kalbim çok çabuk heycanlanip seri şekilde çarpıyor. Nefes alamıyorum sanki . Midem bulanıyor bazen . Geceleri terliyor hayal görüyorum . Sanki birisi beni takip ediyormuş hissi yaşıyorum yalnız kalınca. Sürekli uyuşma var vücudumda. Özellikle kollar ve çenem de .
Bunları dedim.
Komutanlarr da bana şöyle dedi .
Seni direk heyete sevk edecem .
Doktora kontrole değil. Direk heyete dedi .
Şaşırdım. Yetkisi varmış meğer
Neyse ertesi sabah gittik hastaneye. Tek tek bölümleri gezdik. Sıra geldi psikiyatri ye. Girdim odasına. Dedi bu ne ? Dedim sevk . Siz direk sevk almışsınız. Önce psikiyatri polikliniğine gidip orası sevk ederse öyle gelmeniz gerek dedi
Dedim ben cok kötüyüm. Söyledim şikayetlermi. İntihar düşüncen var mı dedi . Şuan yok ama daha önce teşebbüs de bulundum dedim. Yatmak istiyor musun hastaneye dedi . Ben yatsam ölürüm orda dedim . Kapalı alan beni bitiriyor dedim .
Tamm dedi. Kağıdın arkasına yarım sayfa yazı yazı . Çıkabilirsin dedi .

Sonuç ne olur abi ??? Allah aşkına söyler misin. Sence ?

dyrknt

Abi selamün aleyküm. Allah rızası için bir yorum yaz. İçim içimi yiyor.
Ben üç aylık askerim. Acemi birliği bitti. Uyum bozukluğu dan 20 gün hava değişimi + ilaç aldım.
Geri geldim birliğe. Yine kötüyüm dedim . Bu sefer 30 + başka ilaçlar verildi.
Buraya kadar normal işledi demi ?

Sonra birliğim.degisti. 30 günlük hava değişiminden geldim .
Kötüyüm halâ. Yalvardım astsubaya. Dedi
bana tammm seni göndericem hastaneye
Şimdi git dinlen dedi . On dk sonra beni bölük komutanıyla konuşturdu. Anlattım derdimi. Tamm götürün hastaneye dedi .
Sabah oldu. Beni çağırdılar. Şikayetlerimi tekrar sordu. Dedim intihar etmek istedim sivil de. Fakat babam engel oldu dedim
Boğazım düğümleniyor, kalbim çok çabuk heycanlanip seri şekilde çarpıyor. Nefes alamıyorum sanki . Midem bulanıyor bazen . Geceleri terliyor hayal görüyorum . Sanki birisi beni takip ediyormuş hissi yaşıyorum yalnız kalınca. Sürekli uyuşma var vücudumda. Özellikle kollar ve çenem de .
Bunları dedim.
Komutanlarr da bana şöyle dedi .
Seni direk heyete sevk edecem .
Doktora kontrole değil. Direk heyete dedi .
Şaşırdım. Sen çürük istemiyo musun dedi astsubay . Evet dedim tamam dedi

Neyse ertesi sabah gittik hastaneye. Tek tek bölümleri gezdik. Sıra geldi psikiyatri ye. Girdim odasına. Dedi bu ne ? Dedim sevk . Siz direk sevk almışsınız. Önce psikiyatri polikliniğine gidip orası sevk ederse öyle gelmeniz gerek dedi
Dedim ben cok kötüyüm. Söyledim şikayetlermi. İntihar düşüncen var mı dedi . Şuan yok ama daha önce teşebbüs de bulundum dedim. Yatmak istiyor musun hastaneye dedi . Ben yatsam ölürüm orda dedim . Kapalı alan beni bitiriyor dedim .
Tamm dedi. Kağıdın arkasına yarım sayfa yazı yazı . Çıkabilirsin dedi .

Sonuç ne olur abi ??? Allah aşkına söyler misin. Sence ?

idoby

Komutandan detaylı işlevsellik formu istemiştir. Komutan askerliğe elverişli değildir yazacaktır. Doktorun tanısı ile komutanın uyum sorunu yaşayıp yaşamadığını teyit etmek istemesidir. Askeri işlevsellik formundan sonra heyete gireceksiniz.

LLD-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dyrknt

Heyet ne sonucu verir sizce ?? Muaf verir mi komutanların görüşünü dikkate alıp ?

Diyelim vermedi . Hava değişimi verir mi ?
Yani sonuç ne olur ? 8 gün sonra heyetim var abi

@idoby
Yüksek bir ihtimalle muaf olursunuz. Heyet hava değişimi vermez. Doktor uygun görürse hava değişimi verir. Heyet muaf olup olmayacağınıza karar verir

dyrknt

Komutan muaf olmamı istediği için direk heyete sevk ettiğini söyledi dün sabah .
Yani komutanın ve bölük komutanınin görüşü dikkate alınır mı kıta ankette ? Heyete çıkınca???

dyrknt

Kardeşim selamün aleyküm..
Heyete çıktım iki gün önce. 30 gün hava değişimi verdi. Muaf vermedi.
Yani üçüncü hava değişimi aldım.
Toplamda 80 gün hava değişimi oldu.

Sana sorum şu
Kaç gün hava değişimi olursa otomatikman muaf oluyoruz ? Kesin bir bilgi verir misin?
90 gün diye duydum doğru mu ?

İyi geceler. 1 ay önce kadar da konu açmıştım 2.hava değişimi mi aldım ve bitmesine 1 hafta kala geçen cuma memleketimde ki hastahaneye psikiyatri ilaçlarımı yazdırmaya gittim sorunlarımı anlattım ve bana 3 ay daha hava değişimi verdi ama bu raporu kuruldan alıcam kurulda hava değişimi değil de muaf olma ihtimali var mı ? 3 ay askerliğimi yaptığımı ve rdm ye beni komutanımın götürdüğünü hastahaneye yanımda geldiğini söyledim 3 ay sonra geçmezse muaf olursun dedi ama askeriyede rdm de görev yapan doktor bir daha ki geldiğin de %90 muaf %10 ihtimal 3.hava değişimi sonra %100 muaf dedi buradaki hava değişimini iptal ettirebilirmiyim 3 ay uzun bir süre askeriyeye gidip hastahaneye gittiğim de muaf olma ihtimalim nedir sizce oradaki doktorlar da çok takmıyorlar malesef ya da orada da tekrardan 3 ay mı verirler. Lütfen yardımcı olurmusunuz

Askerliği yaptığım ildeki doktorlar da bundan önce yoktu da şimdi mi olmaya başladı gibisinden tavır takınıyorlar hatta ilk 2.hava değişimini vermedi 1 hafta sonra komutanla gittiğim de aldım sizce nasıl bir yol izlemeliyim

Yoksa 3 ay sabredip beklemelimiyim çünkü memleketteki doktor 3 ay sonra geçmezse muafiyet vereceğini söyledi

Bence doğru değil kardeşim öyle söylentiler var ama benimde 81 gün oldu 3 hava değişimi

OturanBoğa

Heyet Muaf vermedi.. dediğin gibi hava değişimi verdi 30 gün daha .

3. Hava değişimi. Toplam 80 gün oldu abi
Bundan sonra ki süreç ne olur ?

muhtemelen diğer gittiğinde muaf olacaksın seninle uğraşmak istemeyeceklerdir

OturanBoğa

Abi ben 81 gün hava değişimi aldım.
21+30+30
Son hava değişimi mı heyet verdi 30 gün.
Toplamda 81 gün.
Şuan evimdeyim 7 gün oldu geleli.
İyi değilim. Yemin ederim çıldırmak üzereyim.
F43.2 uyum bozukluğu konuldu zaten.
İlaçlar fayda etmiyor ki .

Komutanlar muaf olmamı istiyor ve yapamadığı mı biliyor

Allah aşkına bana yardımcı olur musun abi ?

Bir de şöyle bir şey duydum. Komutan bana dedi ki gelirken eve
Sen git. Dinlen. Kendi şehrinde de al hava değişimi. Bu şekilde alarak otamatik düşer dedi. Hastasın ben şahidim dedi .
Nasıl düşüyor askerlik ? Anlamadım?

mrbtn idoby

3. seferde sorunlar aynen devam ediyorsa heyet %90 muafiyet verir. Sabırla bekleyip, doktoru/heyeti etkilemek lazım

Selamün aleyküm kardeşim.
Ben f43.2 uyum bozukluğundan 80 gün hava değişimi aldım.
20+30+30

Son aldığım hava değişimini heyet verdi.
Evime gelirken komutanım bana şunu söyledi. Sen iyi değilsin. Heyet neden muaf vermedi anlamadım. Fakat evine git. Orda da sivil hastaneye git . Hava değişimi al . Bu şekilde sistemden düşersin dedi. Yani muaf verilmesi önemli fakat verilmezse bile belli bir günü doldurunca otomatik muaf olursun dedi. Kendine zarar verme hayat devam ediyor dedi.

Sorum şu abi .
Ben 80 gün hava değişimi aldım. Bitmek üzere
Bitince sevk alacam hastaneye.
Psikiyatri ye söylesem arz etsem. Beni heyete sevk edip muaf verirler mi ??

Diğer sorum ise şu
80 gün hava değişimi aldım toplamda
Şimdi böyle ala ala askerlikten düşer miyim ? Komutan öyle dedi . Ne kadar doğru ?

idoby

Aleyküm selam kardeşim. Son aldığın hava değişimi bitmesine 1 gün kala askeri hastahane için sevk iste orada muayene olmak için sevk al doktora durumunu söylersin 21 gün daha hava değişimi verirse birliğine gittiğinde heyete sevk edilirsin sorunun giderilmiş olur. Bulunduğun ilde doktor seni kolay kolay heyete sevk etmez. Hava değişimi verebilir.

LLD-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

OturanBoğa

Merhaba . Ben uyum bozukluğundan hava değişimi aldım. İki güne kadar bitmek üzere. Ben şimdi sevk alıp tekrar hava değişimi alabilir miyim evimde ? Yanj doktor muayene eder mi ? Sigortam yatıyor mu ? Hava değişiminde sigorta yatmıyor diye duyum aldım. Bu ne kadar gerçek abi ??? Lütfen bakar mısın ?

Üst Alt