Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyum bozukluğu nedeniyle askerlikten firar ettim!?

ferhat1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamaleyykum hocam '
Ben acemi birliğine gittim . Giittiğimin 3. günü bana kolum kırık olduğuı için 21 gün hava değişşmi verdiler '
21 gün hava değişimi sonunda ' beni usta birliğime yolladılar '
Usta birliğinde ' Ankara GATA ya sevk ettiler hemen ' Anlara GATA da ' 45 gün psikiyatriden hava değşimi aldım ' 45 gün hava değşimi sonunda gittim ' doktor Kıta anketini al gel dedi ' Komutanımın yanına gittim birliğme ' komutan vermedi ben veremem senin tertib değşikliğin çıktı dedi ' ver dedim vermedi ' tartştk bana vurdu bende firar ettim 1 yıl oldu
Yakalnırsam ' Sonuc ne olur ?
Çürük ?
Hapis ?
Rahatsızlığım ' Cinlerle görüşüyorum ' cinlerle yaşıyorum ' 15 yıldır

Ferhatçım, bu konuda yasal bir bilgim yok. Ancak firardan dolayı bir hapis cezası olur ve sonra askerliği yapmaya devam edersin diye biliyorum. Ama diğer yandan psikolojil sıkıntıların da devam ediyorsa, bunların hiç birisi olmayabilir, cezan para cezasına dönüştürülür, askerlik açısındna da muafiyet olabilir.

Bunlarla ilgil olarak ailen bir avukatla görüşsün bence.

Birde şunu belirtmek isterim
Erzurum KTM ye gittim 4 gün kaldım Maraşel hastanesinde ' Ankara Gata ya gittim 1 bucuk ay hava değşimi verdi ' Ankara etimusbut hastanesine gittim ' Kıta anketinide al gel Heyete mi ne çıkaracaz seni dedi ' yanlış anlmışta ola bilirim Yani büyük ihtimal heyete çıkaracağız dedi ' peki heyete neden çıkaracaklar onu anlamadım birde heyet nedir ? Bilginize ihtiyacım var
Şimdiden Teşekkür ederim

Birlik komutanın askerlik yapıp yapamayacağına dair bir kıta değerlendirmesi yapr. O evrakla birlikte heyete çıkarsın, muafiyete dair karar verilir...

Bülent abi selam...
Ben 27 yaşındayım şuandada 5 aylık askerim elazığda,..yurtdışında brezilya sao pauloda brezilyalı bir bayanla evliyim yaklaşık iki senedir... Askerlikten dolayı eşim ile sorunlarımız fazlasıyla birikti ve ayrılmanın eşiğindeyiz... Bunu komutanlarımla paylaştım ve kendi isteğimle psikiyatriye askeri hastaneye gittim kıta formum ile... Doktor anket formunu okumadan kendinden nasıl yardımcı olmasını istediğimi sordu bende gataya sevk istediğimi söyledim ve benif43.2 uyum bozukluğundan gataya sevk etti...
Kıta anket formundada hem karakol komutanım hem tim komutanım tarafından aynen şu şekilde görüş belirtildi""" eşi yurtdışında yaşıyor ve yabancı uyruklu , askerdeki geçimini eşinin gönderdiği para ile sağlayıp ailesinede maddi destek sağlıyor. Burada askerlik görevini yaptığından dolayı eşi ile sıkıntılar yaşadığı için psikolojik sorunlar yaşıyor ve içine kapanık , kendisine zarar vermesinden ve intihar etmesinden endişeliyiz. Askerlik yapamıyacağı kanısındayız...""" Diye yazıldı ..
Bu benim ilk sevkim ve bunların hepsi gerçek sorunlar .. Sence nasıl bir yol izlemeliyim .. Sürecim nasıl olur ? Muaf olurmuyum ?

Guzelgunler

Kardeşim, birliğin doldurduğu form çok etkilidir. Doktor da onu destekler bir durum tespit ederse, heyet mutlaka uygun karar verir.

Büyük olasılıkla en başta 1 aylık bir hava değişimi verirler...

Çok saol bülent abi .. 21 günlük hava değişimi aldım ve altına İNZAR ŞEKLİNDE NOT DÜŞÜLDÜ ...

Guzelgunler

Haydi hayırlısı kardeşim. İnşallah bu sürenin sonunda da muafiyet kazanırsın.

abi öncelikle hayırlı geceler derdime bir nebzede olsa care arıyordum ve seni gördüm
abi sana şöyle anlatayım ben 2001 yılında askerdim ama yapamadım devamlı firar ettim çok uzun süre firar ettim
sonra yakalandım şirinyerde çok işkence gördüm 4 ay kaldım sonra çıktım birlilkten bida kaçtım yine yakalandım 45 kaldım sonra yine kaçtım
bu 3. firarım abi inan bana sinir hastası oldum artık bide oğlum oldu 11 aylık ev kira işe güce giremiyorum korkudan
abi ne olursun bana bir yol göster kurtuluyım artık yatamıyorum abi evimde bile ne olur ne ceza alırım yoksa almazmıyım ALLAH aşkına bi cevap yaz bana abi inan çevrem para toplarız yeterki kurtul diyor abi ne olur bi cevap yaz

oflumustafa

Firardan dolayı bir hapis cezası olur (bu ceza para cezasına dönüştürülür büyük olasılıkla) ve sonra askerliği yapmaya devam edersin. Bundan kurtuluş yok maalesef. Askerlik konusunda bir uyum sorunu teşhisi koyup muaf tutma durumları da olabilir. Ama buna bugünden kimse garanti veremez...

Üst Alt