Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyum bozukluğu sebebiyle 20 gün hava değişimi aldım ama askerlik yapamıyorum!?

danzka38

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar askerliğe başladıkdan 3 ay sonra ciddi şekilde sıkıntılar yaşamaya başladım.bunların akabinde başımdaki karakol komutanı hastane sevk edilmeme rağmen göndermedi daha kötü oldum. 3 kere sürgün yedim.defalarca mehmetcik hattına şikayette bulundum.bölük komutanı yapamıyorsan söyle dedi yapamadığımı söyledim

en son bayramdan önce kendisi benimle hastaneye gelip doktordan 20 gun hava değişimi aldı. alaydaki asteğmen bayramdan sonraya kadar sabretmemi söyledi işini kesin hallederim yüzün gülsün dedi umutlandım.suanda 3 gun izne tecavuz ettim bugun birliğimin olduğu ile geldim aksam teslim olacağım.

ayın 11 inde RDM görüşmem vardı hava değişiminde olduğum için gidemedim pazartesi gönderirlerse gideceğim.Forumda genel olarak araştırdım 2. hava değişiminden sonra çürük veriyorlarmış.Bu bilginin kesin olduğunu bilen varmı ben bir kez dahamı gidip geleceğim hayatım allak bullak oldu.nişanlımla defalarca ayrılıp barıştık hiç bir sorun yaşamazdık askerden önce.lütfen yardımcı olun elim kolum bağlı.

2 adet ilaçta verdiler kullanıyorum hiç bir işe yaramıyor.izleyeceğim bir yol gereken herhangi bir prosedür varsa yazın yardım edin lütfen.karakolda kendimi öldürmekden başka bişey düşünemiyorum.sabahları uyandıgımda aklımda hep bir silah kafama dayamak var engel olamıyorum.gecelerı uyuyamıyorum herkes bana deli gözüyle bakar oldu.kimse konuşmuyor tek başıma oturuyorum lütfen yardım edin.

kardaşım sen tasalanma sen hastanene bir daha git anlat durumunu . boluk k. dan da kıta anket formunu da al zarfın içinde sana verecektir. sen onu doktora ver . gerisi istediğin gibi olacaktır . ben askeri personelim bana güven tasalanma herşey cabuk gelişecektir senin için

temadai cevabın için çok teşekkür ederim böyle söylemen bile biraz rahatlattı. Teslim oldum geldiğim andan itibaren çok kötüyüm titreye titreye uyuya kalmışım valizlikte . Koğuşa giremiyorum nefesim daraliyor bunalıyorum. inşallah dediğin gibi olur. Dua edin lütfen

Lütfen yardımcı olun dayanamıyorum intihar etmekden başka birşey düşünemez oldum.bugun kıta anket formu düzenledi komutan herşeye olumsuz yazdı.sadece silahsız askerlik yapabilir hariç . Dayanamıyorum yapamıyorum desemde yaparsın yaparsın deyip dalga geçti kıta anketi dolduran uzman .

bana dayanamiyorsan firar et diyor.ne yapacağımı bilmiyorum öğleden sonra RDM görüşmesine goturecekler tek umudum orası kaldı @temadai

Kıta ankete uyum bozukluğu raporunu ekleyince. Askerlik yapma kaati kısmına raporumu ve "askerlik hizmetini yapmak istemediği yönünde kanaat oluşmuştur "yazdılar . RDM gorusmeside yarına kaldi.kita ankete boyle yazmasiyla olumlu sonuç alabilirmiyim
@OturanBoğa yardimci olur musun

Askerlik uyum bozukluğu

Merhaba arkadaşlar yaklaşık bir ay önce f43 uyum bozukluğu tanısıyla 20 gün hava değişimi aldim. Bugün tekrar RDM görüşmesine gittim ve oradaki psikolog yardımcı olacağım sana için rahat olsun dedi. Bana " PSİKİYATRİ KLİNİKLERİNDE ASKERLİGE ELVERİSLİLİK HALİ DEGERLENDİRİLECEK PERSONEL İCİN ASKERİ İSLEVSELLİK DEGERLENDİRME VE KANAAT FORMU" yazan kağıtlar verdi bunları sıralı amirlerimin doldurup tekrar getirmemi söyledi.

Sanırım sonraki evre hastane heyeti olacak.komutanlarda yapamayacagimi söylüyor . Bundan sonraki süreç nasıl olur sizce muaf olurmuyum.bilgisi tecrübesi olan paylasirsa çok sevinirim.

@danzka38

Bu sefer muafiyet vereceklerdir diye düşünüyorum. Bu kadar zorlanan, zorlandığı her halinden belli olan bir genci "intihar-firar" açmazına zorlamak insanlıkla bağdaşmaz. Orada bu durumunu görüp sen geri dönülmez şekilde hayatını karartmadan sana muafiyet verecek insan evladı birileri çıkacaktır...

Sakin kalmalısın. Bugün yapacağın aptallıklar bütün geleceğini etkiler ve bugünkü zorluklara katlanmak o etkileri silmenin yanında tatil gibi kalır. Aman kardeşim.

OturanBoğa Bülent abi yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim .yarın inşallah herşey belli olacak daha kağıtları doldurup imzalamadı sıralı amirler.hala korkuyorum yazmazlarsa elverişli değildir diye yada doktorda sorun çıkar diye sabrım tükendi abi dayanamiyorum. Dua edin.ben buraya gelirken uzman bile olmayı düşünüyordum bölük komutanıda biliyor sonradan böyle şeyler olunca herşeyden vazgeçtim

danzka38

Haydi, hayırlısı bakalım. Güçlü olmaya çalış. Muafiyet vereceklerdir inşallah

Bugünde goturmediler hastaneye ama komutanın tskda görev yapamaz yazdığını gördüm Bülent abi OturanBoğa

kardeşim ne yaptın ? ben işlerimden dolayı bakamadım . okuduklarım kadarıyla herşey çözümlenmiş gibi :)

Üst Alt