Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyum bozukluğu sebebiyle hava değişimi aldım. Sonuç ne olur?

Aliensar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben Kars'ta askerim Aralık'ta rdm ye çıktım hastaneye sevk etti f 43.2 uyum bozukluğu yazıp kafkas üniversitesi Araştırma hastanesi ne sevk etti orası da Ankara hata ya sevk verdi Ocak 7 de gataya gittim 21 gün hava değişimi verdi raporuma inzar yazıp hava değişimi bitiminde birliğine teslim olması şikayetlerinin devamı halinde askeri işlevsellik ve kıta kanaati formuyla kıta Hastanesi'ne sevki uygundur yazdı. Bende gittim geçen hafta 30 gün daha hava değişimi verdi şuan evdeyim ama geri dönmek istemiyorum komutana söyledim ben yaşadığım yerde almak istiyorum diye tamam dedi dönüş biletini girelim her ihtimale karşı dedi orda hastaneye sevk al git bizden birşey isterlerse ara biz postayla gondeririz dedi. Ben hava değişimi bitmeden hastaneye cikicam bana burdan çürük verirler mi geri mi gönderirler yada gittiğimde çürük alır mıyım kesin.

F43.2 uyum bozukluğu aldım. Bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek?

Kıbrıs'ta askerim. 7 ay oldu askere geleli usta birliğimdeyken babam trafik kazası geçirdi ve yatalak kaldı bunun öncesinde abim de tecilini bozdurmuştu şu an o da askerde. Bu durumdan dolayı psikolojim alt üst olmuş durumda ve ben babamı düşünmeden duramıyorum geceleri uyuyamıyorum hep babamı görüyorum karşımda psikolojim çökmüş durumda.

Komutanıma bu durumu anlattım ve beni rdmye yolladı. Rdm de Girne askeri hastanesine sevk etti psikiyatri bölümüne. Komutanım anket forumumda askerlik yapamaz yazdı ve askeri hastane psikiyatrisine gittiğimde oradaki doktor suratıma bile bakmadı seni Mersin'e sevk ediyorum onlar ilgilensin dedi. Artık dayanamıyorum yemin ederim dayanamıyorum komutanlar traş olmamı yasakladı odadaki herkesin dolabını kitletti jilet görüp almayayım diye. Her şey bana sinir olarak geri dönüyor ve yumruklamadığım kapı duvar cam çerçeve kalmadı.

Askeri hastanedeki psikiyatrinin verdiği kağıtta Tanı : F43.2 uyumsuzluk sorunu yazıyor. Bundan sonra ne yaşayacağım karşıma neler çıkacak lütfen bana yardım edin. Sağlam girdiğim kışladan kafayı yemiş biri olarak çıkıcam intihar etmek istiyorum artık askerlik benim hayatımı benim sağlığımı mahvetti. Sivil hayatımda hiç böyle duygular yaşamadım hiç böyle şeyler düşünmezdim ama artık gerçekten psikolojim bozuldu. Bir şekilde muaf olmak istiyorum kendime bir zarar vermeden. Nolursunuz bana yardım edin yalvarırım çok çaresizim

Aryalı123 anket yaptılarsa mutlaka Askerliğe elverişiz vermeleri lazim ama neden sana vermediler anlamadım

Hocam her şey anlattığım gibi ve burada iletişim sıkıntısı çok büyük. Görüntülü arayıp babamı görmeye çalışıyorum kendimi rahatlatmak için ama onu da yapamıyorum ve her dakika komutanlar çıkıp geliyor kontrole bu da beni ve psikolojimi aşırı etkileyen şeylerden biridir.

Merhaba , ben F 43.2 uyum bozukluğu raporu aldım ve askeri hastanenin psikiyatri bölümünden sivil hastaneye sevkim var. Komutanım kıta anket forumuna askerlik yapamaz yazdı. Akıbetim ne olacak , karşıma neler çıkacak ve neler yaşayacağım birisi yardımcı olsun nolur Kıbrıs’ta askerim. Yardımcı olan , olmaya çalışan herkesten allah razı olsun

F43.2 uyum bozukluğu yardımcı olun lütfen

Kıbrıs'ta askerim. 7 ay oldu askere geleli usta birliğimdeyken babam trafik kazası geçirdi ve yatalak kaldı bunun öncesinde abim de tecilini bozdurmuştu şu an o da askerde. Bu durumdan dolayı psikolojim alt üst olmuş durumda ve ben babamı düşünmeden duramıyorum geceleri uyuyamıyorum hep babamı görüyorum karşımda psikolojim çökmüş durumda.

Komutanıma bu durumu anlattım ve beni rdmye yolladı. Rdm de Girne askeri hastanesine sevk etti psikiyatri bölümüne. Komutanım anket forumumda askerlik yapamaz yazdı ve askeri hastane psikiyatrisine gittiğimde oradaki doktor suratıma bile bakmadı seni Mersin'e sevk ediyorum onlar ilgilensin dedi. Artık dayanamıyorum yemin ederim dayanamıyorum komutanlar traş olmamı yasakladı odadaki herkesin dolabını kitletti jilet görüp almayayım diye. Her şey bana sinir olarak geri dönüyor ve yumruklamadığım kapı duvar cam çerçeve kalmadı.

Askeri hastanedeki psikiyatrinin verdiği kağıtta Tanı : F43.2 uyumsuzluk sorunu yazıyor. Bundan sonra ne yaşayacağım karşıma neler çıkacak lütfen bana yardım edin. Sağlam girdiğim kışladan kafayı yemiş biri olarak çıkıcam intihar etmek istiyorum artık askerlik benim hayatımı benim sağlığımı mahvetti. Sivil hayatımda hiç böyle duygular yaşamadım hiç böyle şeyler düşünmezdim ama artık gerçekten psikolojim bozuldu. Bir şekilde muaf olmak istiyorum kendime bir zarar vermeden. Nolursunuz bana yardım edin yalvarırım çok çaresizim

Geçmiş olsun. Yazdıklarını okudum teker teker. Askerliğin çok uzun bir süre olmadığı ülkemizde sizden ricam sabırlı olmanızdır. Bazen hayatta hepimizin başına türlü türlü sıkıntılar gelebilmekte. İnsanlar her sıkıntıda intiharı düşünseydi inanın hayatta çok az kişi olurdu şuan. Ateş düştüğü yeri yakar dediğinizi duyar gibiyim. Evet, hiç kimse sizin çektiğiniz sıkıntıları tam olarak sizin gibi anlayamaz fakat hayatı uzun bir otobüs yolculuğu olarak düşünürsek eğer bu başınıza gelenleri yolculuk esnasında otobüsünüzün tekerinin patlaması gibi düşünebilirsiniz. Şimdi yapılacak tek bir şey var sabretmek ve hayat denilen bu yola devam etmek.

Kardeşim inan bana askerlik benden hayatımı aldı götürdü. Ben buradayken babamı da kaybedersem eğer iyi şeyler olmayacak. Resmen psikopata bağladım sivilde yapmam dediğim şeyleri burada yapmaya başladım her şeyim değişti sinir hastası oldum ben bu askerlik yüzünden. Psikiyatrinin verdiği ilacı kullanıyorum ama ne fayda daha çok delleniyorum

@OturanBoğa
Abi lütfen yardım ya

Aryalı123 Aslında sizin soruların cevaplarını başka forumlar da vermiştim,öncelikle biraz sabır diyorum,Size F43.2 uyum bozuklukları denilmiş kısaca kaygı bozuklukları.Ama bana biraz F60.6 Endişeli kişilik bozukluğu gibi geldi.her neyse.Sizi mersine sevk etmişler,mersine giderken kıta anket formu almayı unutma sakın.Eğer birlik komutanı askerlik yapamaz şeklinde rapor tutar ise %80 muaf olursunuz Çünki komutanların görüşü önemli ve dikkate alınır.Ayrıca benim şahsi düşüncem,7 ay yapmışsınız zaten şunun şurasında ne kalmış biraz sabır derim.Ama illa muaf olacağım diyorsanız kıta anket formu ile sevk olunduğun hastaneye gidin.komutanların görüşü askerlik yapamaz yönünde ise muaf olacağınızı düşünüyorum.
Geçmiş olsun...

Kağan52
Hani insanın içinden hiçbir şey gelmez , her şeyden soğuturlar da adım dahi atmak istemezsiniz ya , şu an ondan bile beterim. Neredeyse kanlı bıçaklıydım babamla sivildiyken. Her gün kavga eder anlaşamazdık. Buraya geldim ve başımdan geçen bu olaylardan sonra anladım ne büyük kıymet , ne büyük lütuf olduğunu. Kendimi o kadar suçlu hissediyorum ki ona bir şey olsa burada neler yaparım bilmiyorum. Onun yanında olmak istiyorum sadece. Burada her gün yumruk yumruğa kavga etmek hoşuma gitmiyor ama başka hiçbir türlü atamıyorum sinirimi. Sivilde böyle değildim insanlara karşı. Her akşam Allah’a dua eder oldum bana yardım et diye. Allahım bana yardım et...

Aryalı123 Sizi çok iyi anlıyorum,Atalarımız söyle bir şey söylemiş"Ağaç yıkılmayınca yeri belli olmaz"Anne ve babanın hakkını asla ödeyemeyiz,bunun için onlara merhametli
ve sabırlı olmalıyız.Biz onlara ne kadadar kötülük yaparsak yapalım onlar bizi yinede af eder.Bunu ancak anne ve baba olduğumuz zaman anlarız.

Cevabını yukarıda vermiştim inş Bu çıkmazdan çıkacaksın,sabırlı ve sakin ol.
ALLAHA emanet ol...

@Kağan52
Sağ olasın allah razı olsun üstad

Günlerdir bu konuyla alakalı başınızı ağrıttığım için öncelikle özür dilerim. Kıbrıs’ta askerlik yapıyorum. F43.2 uyum bozukluğuyla alakalı Girne askeri hastaneden aldığım raporda sivil hastaneye sevki uygundur yazıyor. Sivil hastane dedikleri Mersin şehir hastanesi. Gideceğim zaman karşıma neler çıkacak , muafiyet alabilecek miyim , ileride karışıma ne gibi sorunlar çıkartırlar ? Yardımcı olan herkese ayrı ayrı teşekkür eder iyi günler dilerim

Aryalı123
Kardeş Ben sana cevap vermiştim sanki🤔
Birlik komutanı Sana kıta anket formu verdi mi ?

Kağan52
Henüz vermedi sevkim yarın. Askerlik yapamaz yazdım dedi. Benim kafama takılan şey ben şimdi gideceğim hastanede yatacak mıyım yoksa direkt verecekler mi. Teşekkür ederim

Aryalı123 psikiyatri seni muayene edecek,durumum çok ağırsa yatırabilir Ama sanmıyorum yatırsın...birlik komutanı askerlik yapamaz diye rapor tutmuşsa direkt heyete sevk eder.Çok düşük bir ihtimal hava seğişimi verebilir.Hayırlısı diyelim Sabırlı ol ....

Kağan52
Çok düşük bir ihtimal hava değişimi verir demekten kastınız nedir ? Yani şey mi demek istediniz , birlik komutanım askerlik yapamaz yazdığı için normalde direkt heyete çıkarıp muaf ederler ama sana belki hava değişimi verirler gibisinden mi

Aryalı123...hocam hava değişikliği derken,yani az da olsa düzelme ihtimaline karşın deneme amaçlı bakalım düzeliyormu gibi,ama durumun ağır ise ki öylesin galiba,bende kağan arkadaşımız gibi muaf alacağını zannediyorum..geçmiş olsun hayırlısı olsun..

Aryalı123
Hayır kardeşim tam olarak öyle değil,daha önce hava değişimi almamışsın galiba,Belki ilk olarak hava değişimi verilebilir,ancak birlik komutanı Askerlik yapamaz demişse bu Senin için çok iyi,direkt heyete yollarlar seni diye düşünüyorum.Şimdi ben buradan %100 muaf olursun desem ve ne derece doğru olur?yarın muaf olamadığın durumda kağan abi beni kandırdı boşa umut verdi diye arkamdan söylenirsin.Hakkına gireriz...
Söylediğim gibi %80 muaf olacaksın.geri kalan %20belki ilk hava değişimi Sonrası yine muaf,Sakin ve sabırlı ol, şu anki durumun ta bana yansıyor bayağı bir psiklojin bozuk Hekim bunu göz ardı edemez.Muaf olacaksın inş.Gelişmeleri benimle paylaşırsın...

biz burada naçizane olabilecekleri söylüyoruz zaten,bizler karar merciileri değiliz elbette son kararı işin mercii kısımları verecek...kimsenin kimseye buralardan sen beni kandırdın bak öyle değilmiş vs..demeye zaten hakkı yok olamaz da...herkes için en hayırlısı olsun..

Uyum bozukluğu sebebiyle şehir hastanesine sevk edildim

OturanBoğa
Kağan52
Biliyorum çoğunuzun başını ağrıttım bu konu yüzünden. Fakat tam olarak anlamış değilim. F43.2 Uyum bozukluğu sebebiyle askeri hastaneden şehir hastanesine sevk edildim. Sevk edilirken kıta anket formu ve işlevsellik formu istediler. Batarya komutanım her ikisine de ayrı ayrı gözümün önünde “Askerlik yapamaz” notu düştü ve zarfa koyup bana verdi. Uzman bir arkadaşı da refakatçim olarak yanımda gönderdi. Şu an ktmdeyiz beraber. Sabah hastaneye gideceğiz ve yanımdaki uzman benden önce veya benimle girip psikolojik nedenlerden dolayı askerlik yapamayacağımı anlatacakmış kendisi öyle dedi. Şimdi hem batarya komutanım askerlik yapamaz yazısını yazdı formlara hem de yanımdaki uzman girip anlatacak psikoloğa. Psikiyatriye ilk gelişim ve daha önce hiç hava değişimi vesaire almadım. İlkinde direkt olarak muafiyet verirler mi yoksa hava değişimi verip yollarlar mı bilgili ve tecrübeli abiler ablalar kardeşler bana yardımcı olabilir mi rica etsem. Düşüne düşüne kafamdaki etleri yoldum artık lütfen bir yardım edin

Aryalı123

Kardeşim sana kaç kez anlattım,Bulunduğun psikolojiyi çok iyi anlıyorum bu yüzden sana kızmıyorum...
Bak şimdi Sana Sen %100 muaf olucaksın nasıl diyeyim Bunu diyecek varsa baba yiğit buyursun desin...
Komutanlar askerlik yapamaz demiş Evet bunu önemser ve dikkate alırlar direk heyet ve muaf olabilirsin,Ancak her zaman son noktayı doktor koyar.Belki önce hava değişimi verip tedavi başlar bir ay sonra görelim der,Bunlar her zaman olan şeyler Her zaman vurguladım Hasta olan bir insana zorla askerlik yapacaksın diye kimse zorlamaz ve buna kimsenin hakkı da yok.Nedir bu askerlik fobisi.Bir sakin ol rahat ol .Muaf olacaksın bunu biliyorum Ama her zaman olabilecek şeyleri de söylemekte fayda var....

Kağan52
Psikiyatriden askerlik yapamaz raporu alındığında sivilde işe girmede bir sorun yaşanıyor mu ? Sigorta yaparken vesaire. Son sorum bu idi yardımlarınız ve ayırdığınız zaman için teşekkür ederim

Aryalı123

Hayır hiç bir sorun teşkil etmez...

Sizin aldığınız askerlik yapamaz raporu Engelli raporu değildir,sivilde hiç bir işe yaramaz...

Muaf oldun mu?

Kağan52
İşim Pazartesi’ye kaldı. Yanımda uzman çavuş var arkadaşım gibidir kendisi. Pazartesi heyete gireceğiz. O sırada beni çıkartıp içeride özel olarak konuşacak. Bu arkadaş yapamıyor , yaptıramıyoruz , silahlı görev veremiyoruz , arkadaşlarına ve kendine zarar verme eğilimi var , izne yolladık kafası dağılsın diye geldiğinde yine aynıydı gibi şeyler söyleyecek. Zaten kıta işlevsellik ve kıta anket formunda batarya komutanımın yazdığı da askerlik yapamaz. Pazartesi hayırlısıyla olacak. Sizce oluru nedir Kağan abi. Bu kadar destek var arkamda ve yanımdaki uzman girip birebir kendisi konuşacak. Hava değişimi ile geçiştirmelerinden korkuyorum

Aryalı123
Kendi kanaatimce muaf olacağını düşünüyorum,komutanlar yapamaz demiş Doktorlar buna uyar büyük ihtimal...

Kağan55
Tekrardan merhabalar Kağan abim. Beni önemseyip konu hakkında bilgilendirdiğin için yüzlerce kez teşekkür ederim. Gittiğimde hava değişimi aldım ve hava değişimim bitti tekrardan kıtama geri döndüm. Hiçbir değişikliğim yok hatta daha beter hale geldim. Komutanlarımla görüştüm rdm asteğmeni ile görüşüp tekrardan bu işin peşinden koşacağım. Mersin şehir hastanesindeki heyet başkanı Berna hanım heyete girdiğimde derdimi ve sıkıntımı sordu. Anlattım her şeyi olduğu gibi. Daha önce hava değişimi aldın mı diye sordu hayır almadım dedim. Verdiği cevap “eğer daha önce hava değişimi almış olsaydın sana bu gün çürük vermiş olacaktım” oldu. Dediğim gibi tekrardan uğraşacağım sizce bu sefer nasıl sonuçlanır ? Dediğinin arkasında durur mu yoksa 2.hava değişimini mi verir. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim hayırlı geceler

Aryalı123
Estağfurullah kardeşim.
Ben şuan ameliyatlıyım ve hastanede yatıyorum,o yüzden uzun uzun cevap yazamayabilirim kusura bakmayın.
Biraz uğraşacaksınız gibi görünüyor ancak muaf olacaksınız,sabırlı ve sakin olun.
Sizin için inş herşey yolunda gider/ALLAHA emanet olun...

6 aydır hava degişimindeyimm

OğuzHan112 abi kıta anket formuma askerliğe elverişsizdir yazdı komutanım hastaneye sevk ettiler beni 1 ay hava değişimi verdiler hava degişimim bitti tekrar sevk ettiler rahatsizligim devam ettiğin için bu sefer işlevsellik formu ve kıta anket formunada elverişsizdir yazdilar bu sefer doktor bikerekte 3 ay verdi bittikten sonra aynı formlarla tekrar gel dedi,bu 3 ayda bitti virüsten dolayı kendi memleketimdede 2 ay verdiler şimdi tekrar birliğime gidiyorum toplam 6 ay hava değişimi verdiler bu sefer sonuç ne olur abi lütfen yardımcı ol bana...

Hava değişimlerini beyan eden evraklarınızla birlikte.
Kıta anket formu ,birlik içi işlevsellik formu ile tekrar hastaneye sevk alıp heyete gireceksiniz.
Sonuc muafiyettir./Sağlıcakla...
Hasan2222

Abi 2 doktor var biri soğuk bakıyo askere çürük vermeye diğeri vermek istiyo bu karara engel olurmu acaba

Üst Alt