Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyum bozukluğu var, ilaç kullanıyorum. Muayenede ne sonuç çıkar?

Azat.u

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 3 aylık askerim 2 yıldır devam eden sorunlarım askerde daha kötü duruma geldi. Uyuyamıyorum saçım döküldü kalabalığa giremiyorum herkesle ters düşüyorum sivilde intihar a kalkıştım askeriyedeki psikyatri ye anlattım bunları hepsini form filan doldurup hastaneye sevk ettiler psikyatri bölümüne. Anlattım herşeyi hava değişimi vereyim ailenin yanına git dinlen dedi istemedim İlaç yazdı bana iki adet kapıdan çıkarken intihar etme sakın dedi gülerek. 3 gün sonra tekrar sevkim var sizce ne olur abiler kardeşler ablalar lütfen yardım edin dayanacak hal de kalmadı.

Lustral 50mg
Cedrina 100mg bunları yazdı bitince tekrar kontrole gel dedi ama fayda etmedi 3 gün sonra sevkim var

Sen hem cedrina kullanıp hem de askerlik yapamazsın. İşe yaramadı diye sallama. 4 ay cedrina kullandım ben, bu ilacın yarım dozu bile boğayı 10 saat uyutur. Ben ilacı kullandığım dönemde uykuyla uyanık arasında bir hayat yaşıyordum. Rüyada mısın gerçek hayatta mısın anlaşılmıyor ilacın tesirinde... Bence sen ilaçlarını kullanmıyorsun, o ilaçları sana yazıp da askerliğe devam ettiren doktorun da a....k.... Allah insanlıktan çıkmış bütün vicdansızların bin belasını versin... lanet olsun hepsine...

Geçenlerde hastanedeyim, 40'lı yaşlarda bi adamcağız psikiatri bölümünde kurul doktoruna girdi. Adamın her halinden ağır sıkıntıda olduğu belli, kupkuru kalmış, zayıf, gözlerinin altı belki de uykusuzluktan veya madde kullanımından mütevellit morarmış... aradan 2-3 dk geçti, adam doktorun yanından bağırarak çıktı. Nasıl askerliğe elverişli yazarsın ben ilaç kullanıyorum, psikolojik sorunlarım var hastayım, nasıl insanlarsınız siz!!! diye bağırarak çıkıp gitti...

Türkiye de psikiatrik hastalıklar ciddiye alınmıyor, vallahi de billahi de bu böyle... insana saygı duyulmadığı için hastalığa da saygı yok.

OLMAZ OLSUN BÖYLE DEVLET!!!

Uyum bozukluğu teşhisi verildi ise eğer çürük raporu alırsın. Çünkü ben de askerliğimde aynı sebepten dolayı çürük aldım. Ama üç kere hava değişimi alman lazım. Psikolojinin 3 ay da iyileşeceğini sanmıyorum. Cedrina gerçekten ilk kullanıcılar için çok ağır uyku yapan bir ilaç. Seroqual in aynısıdır, sadece farklı firmalardır her ikiside...Neyse geçmiş olsun. O kafayla askerlik yapılmaz...

Bana da hava değişimi vereceğim dedi kabul etmedim istemedim İlaç tedavisi verdi işte yarın tekrar sevkim var bakalım sonuçlar ne oluyor

Revirdeki psikyatri ile konuştum çarşamba günü sevk verecekmiş yani 2 gün sonra çünkü ilaçlarım cuma günü bitiyor. Sizce sonuç ne olur arkadaşlar

bence rahatsızlığın varsa muafiyet al kurtar kendini o dertten.

Doğru da rahatsizim bunlar doktor belirler hemen çürük veriyolar mi ki

Azat.u
Önce rapor vermeden doğrudan muafiyet vermezler. Bence önce 30 gün kadar rapor alıp evde bir dinlen. Sonra düzelmezse bu sefer heyete sevk ederler

gnctrk
Öyle deme, fili uyutacak ilaçların hiç bbir işe yaramadığını gördüm ben. Bünyeden bünyeye fark eder.

OturanBoğa abi gittim ilaçlarımın dozunu artırdı 1 ay sonra kıta anket ve işlevsizlik formu ile gel yazmış daha önce böyle bişi istememişti bu iki form ne oluyor ? 2. Gidişim oldu. ve f43 uyum bozukluğu yazıyor abi ??

Azat.u

İşte, bir süre tedavi-istirahat derken bekletirler, sonra sorunun devam ettiğini anladıklarında muafiyet için heyete sevk ederler.

işlevsellik formu askerde senden sorumlu komutanların senin hakkındaki düşünceleridir, komutanların senle ilgili davranışlar yada gözlemlediği hareketlerini değerlendirip bir forum yazar sende bunu doktora verirsin doktorda ona göre bir yol çizer

OturanBoğa abi hiç hava değişimi vermedi bu 2 defadır ilaç verip yolluyor şuan kullanıyorum bu gidişimde ne olur?

@HOŞÇAKAL Abi defa gittim ilkinde ilaç ikinci gidişimde ilacın dozunu artırdı sence bu gidişimde ne olur

OturanBoğa inşallah abi ilaçlar 20 gün sonra biter giderim abi ya. 2 defa gittim. Bu sefer kıta anket ve işlevsizlik formu istedi

Yardım edin lütfen ilaç verildi 15 gündür kullanıyorum dozları yükselttiler doktor 1 ay sonra gel dedi iyi değilim revire çıksam erken gönderme şansları var mı lütfen yardım?

ya dostum sen hava değişimi verdi eve gönderelim dedi ben kabul etmedim diyosun banada diğer konu üzerinden hava değişimi verir mi bu sefer diye soruyorsun ben anlamadım bu işi

Azat.u

yusufbozkurt abi yeni 10 gün gelmiştim askere iyi olurum ilaçlarla diye kabuk etmedim ama artık dayanamıyorum ne gibi bi yol izlemem lazım ilaç bitmesine çok var erkenden revire gitsem iyi değilim desem bi.işlem yapılır mı abi lütfen?

kardeşim tekrar rdm ye çık iyi olmadığını ilaçların fayda etmediğini belirt tekrar hastaneye yollayacaklardır ve bu sefer hava değişimi alırsın
Azat.u

sen nerde askerlik yapıyosun? Azat.u

Üst Alt