Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyum bozukluğundan hava değişimi aldım. Bittiğinde süreç ne olacak?

denwer11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hocam iyi akşamlar ben kısa dönem Erim uyum bozukluğu sorunum var balıkesir de askerlik yapıyorum ve balıkesir Askeri hastanesi nden 10 gun Sıhhı izin ve 1 adet ilaç verildi daha sonra izindeyken eskişehir askeri hastanesi nden ankara gata ya sevk edildim orada 2 gün yatırıldım ve 21 gün hava değişimi ve 1 adet ilaç yazıldı smk yazıyordu daha sonra birliğime teslim oldum tekrar balıkesir askeri hastanesine gittim ve 1 ay hava değişimi verildi oradaki Dr hava değişimi bitiminde tekrar ankara gata ya gideceksin dedi kıta anket formumla eve gönderildi m sizce gidince sonuç ne olacaktır

kardasım gatada ısın kolay muaf olcaksın rahat ol sabır goster bnde aynı seylerı yasadım.

yüksek ihtimalle askerlikten muaf edecekler seni psikolojik vaka ları askerde barındırmazlar

Peki kesin sonuca ulaşılacakmıdır tekrar hava değişimi verme ihtimalleri varmı yada muaf mı tutacaklar

Yardımm

Arkadaslar bende 6 aylık askerim denızlıde askerlık yapıyorum komutanlarım kıta anket formu doldurdu ve burdakı devlet hastanesınden ısparta askerı hastanesıne sevk edıldım.devlet hastanesınde doktor bakarken gordum askerlık vazıfesını yapamaz yazıyordu.psıkolojık sıkıntılarım cok sızce bundan sonrakı surecte ne olur

kardeşim teşhis lazım teşhis ciddiyse hemen muaf olursun sana hiç teşhis konuldumu uyum bozukluğu çok genel bir kavram

kesin tanı f43.2 uyum bozukluğu yazıyor gata nın raporunda balıkesirinkinde anksiyete yazıyor

bir de balıkesir reçeteme kesin tanı uyum bozukluğu yazmış raporada anksiyete tanımlanamamış yazmış gata her ikisinede f43.2 kesin tanı uyum bozukluğu yazmış

hocam bu sonuçlara göre sizce sonucum ne olur sıkıntıdan çatlıyacağım artık

çok sağol abi peki bu kıta kanaat formunun bir geçerlilik süresi varmı çünkü beni hava değişimine gönderdikleri zaman zarf içinde onuda elime verdiler gataya gidence bunu verirsin dediler

f43.2 uyum bozuklukları ve hava değişimi

Hocam iyi akşamlar
ben kısa dönem Erim askerliğimin bitmesine 3,5 ay var uyum bozukluğu sorunum var balıkesir de askerlik yapıyorum
balıkesir Askeri hastanesi nden 10 gun Sıhhı izin ve 1 adet ilaç verildi
daha sonra izindeyken eskişehir askeri hastanesi nden ankara gata ya sevk edildim orada 2 gün yatırıldım ve 21 gün hava değişimi ve 1 adet ilaç yazıldı smk yazıyordu
daha sonra birliğime teslim oldum tekrar balıkesir askeri hastanesine gittim ve 1 ay hava değişimi ve 2 adet ilaç verildi
oradaki Dr hava değişimi bitiminde tekrar ankara gata ya gideceksin dedi kıta anket formumla eve gönderildim

eve geleli şuanda 2 hafta kıta anket formunun bir geçerlilik süresi varmıdır. bu arada anket formuma komutanlar tırnaklarını çekiyor uyku problemi yaşıyor ve kendine zarar verme düşüncesi var yemek yemiyor arkadaşlarına ve komutanlarına karşı soğuk demişler şuanki ruh hali askerliğe elverişli değildir yazmışlar

sizce gidince sonuç ne olacaktır. balıkesir hastanesi rapordaki tanıya anksiyete tanımlanamamış yazmış reçetedeki tanı kısmına da f43.2 uyum bozukluğu yazmış. gatanın raporunda ise tanı f43.2 uyum bozukluğu yazıyordu l
ütfen birileri bana bu durumla ilgili bir açıklama yapabilirmiyim düşünmekten kafayı yiyeceğim....

denwer11 kardeşim benim, sıkma artık canını. Çoğu gitti azı kaldı. Muafiyetin onaylanacaktır. Tedirgin olma bunları düşünerek artk...

inşallah abi hi
ç birşeyden korktuğum için askeriyede ceza ve arkadaşlarıma zarar vermek için korkuyorum eve geleli 2 hafta oldu sadece 2 gün dışarı çıktım insanlar üzerime üzerime geliyormuş gibi hissediyorum artık ve pazartesi günü havadeğişimim bitmeden hastaneye gideceğim inş. dediğiniz gibi sonuçlanır

Korkma kardeşim bu sıkıntıların geçecektir kıta anket formunda yazan hususları gatadaki doktorun dikkatle inceleyecek ve sana sonucu bildireceklerdir.Çok ama çok büyük olasılıkla seni muaf tutacaklar ama tedavine mutlaka devam et bende psikolojik süreçler geçirdim askerde tanım şizofreniydi ama komutanlarımızın desteğiyle vatani görevimi tamamlayabildim bir de gatadaki doktorum moral motivasyonu yüksek tutulcak gibi şeyler yazdı kararda bunun üzerine üstüme gelinmedi bende tamamladım böylece hakkında hayırlısı olsun ben 8 yıldan beri rahatsızım durumun büyük ihtimalle bir aksilik çıkmazsa muafiyet çünkü anlattıklarının gidişatı bunu gösteriyor.Allah şifa versin.

C 16

Banada bugun gatadan 21 gun hava degısımı verıldı tanı c 16 yazıyo anlamı nedır bılen varmı ? Bıde askerı ıslevsellık formuyla tekrar gel falan fılan yazıyo surecte neler olur bılgısı olan varmı

arkadaşım nerede askerlik yapıyorsan hava değişimi bitiminde oradaki hastaneye anket formuyla gideceksin oradanda tekrar gataya gönderirlerse yeni bir anket formu daha düzenleteceksin ve ankaraya gideceksin C 16 kodu tedavi süreci oluyor.

bu arada bir tanı koydular mı?

şimdi hocam başımdan geçen süreçleri yazıyorum.Hocam iyi akşamlar ben kısa dönem 2 aylık Erim uyum bozukluğu sorunum var balıkesir de askerlik yapıyorum ve balıkesir Askeri hastanesi nden 10 gun Sıhhı izin ve 1 adet ilaç verildi daha sonra izindeyken eskişehir askeri hastanesi nden ankara gata ya sevk edildim orada 2 gün yatırıldım ve 21 gün hava değişimi ve 1 adet ilaç yazıldı smk yazıyordu daha sonra birliğime teslim oldum ve form düzenlediler forma komutanlarına ve arkadaşlarına soğuk ve uzak yemek yemiyor uyku problemi yaşıyor ve kendine zarar verme düşüncesi var yazmışlar bu formla beraber tekrar balıkesir askeri hastanesine gittim ve 1 ay hava değişimi verildi oradaki Dr hava değişimi bitiminde tekrar ankara gata ya gideceksin dedi kıta anket formumla eve gönderildim bu formada komutanlar aynılarını yazmışlar ve şuanda havadeğişimimin 13 . günündeyim bugün askerlik şubeme gata ya sevk almak için gittim ama önce tugay daki revire gideceksin ondan sonra sevk alacaksın dedi revirdeki dr eskişehir askeri hastenesine sevk yazdı ve yarın eskişehire gideceğim bu kıta anket formunu oraya verecekmiyim yoksa gataya sevk isteyecekmiyim vede eskişehire formu verirsem gatadan tekrar form isteyeceler sizce gidince sonuç ne olacaktır yada gata sevk mi isteyeceğim yada onlar kendileri gönderirlermi sizce benim sonum ne olacak lütfen bir yorum yapın fikir verin.

denwer11

Fazla panik yapma onlar izlemen gereken süreci sana söyleyecekler zarfı açma aman diyim cezası var çünkü büyük ihtimalle seni askerlikten alacaklar ve evine yollayacaklar ama bu süreçten sonra tedavini bırakma devam et.

kıta hastanesinden gata sevk almadan sakın gitme kardesm sımdı gıdeceksın 21 gun hava degısımı yada dırek curuk alcaksın sansına kalmıs

peki bu çürük raporunu her askeri hastanede yada eskişehir askeri hastane veriyor mu?

birde arkadaşım zaten bana önce 10 gün sonra 21 sonra 30 gün verdiler 2 günde gata da yattım

sıkıntı yapma kardesm sımdı dırek curuk alcaksın heyete cıkarcaklar snı

evet arkadaşlar yarın gidiyorum eskişehir askeri hastenesine sonuç ne çıkacaktır acaba çok bunaldım artık.
peki her asker hastanesi veriyormu bu kararı yada tekrardan hava değişimi yada birliğe gönderilme ihtimalim var mı?

Üst Alt