Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerimde araba ve bakım aylığı varken engelli aylığı alabilir miyim?

ceza4635

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar. Benim bir sorun var. Ben %92 oranında engelliyim ve ÖTV indiriminden faydalandığım bir aracın var. Annem ve babam boşandı ve ben annemle birlikte kalıyorum. Eve giren herhangi bir maaş yok, sadece engelli bakım parası var. Şimdi bir de normal engelli aylığı almak istiyoruz.

Bu konuda iki tane sorun var:

1. Haneye giren maaş olarak annemin aldığı engelli bakım parası sayılıyor mu?
  2. Üzerimde kayıtlı olan araç bu maaşa engel mi?

(not: boşanma sonrası aracı babam aldı ama hala benim üzerime)

Bakım parası engelli ayliginda gelir olarak sayılıyor üzerinize araç olması biraz sıkıntı ama siz yinede başvurunuzu yapın belki insafiyetli memura denk gelirsiniz herşeyi onların insafiyetine biraktilar

ceza4635 Evde bakım geliri hesaplaması net asgari ücretin 3/2 üzerinden hesaplanır.
5500 / 3 = 1833.00 TL
1833 X 2 = 3666 TL
Evde bakım aylığı kişi başı gelir 3666 TL

Evde bakım etkilemiyor ama her ne şekilde olursa olsun araç limiti olayı Faso fiso hanede araç varsa,üzerinize olsun olmasın engelli maaşı bağlanmıyor.olanıda tesbit ettiklerinde anında kesiyorlar.hiçbir şekildede hakkınızı arasanızda heryerden red cvbını alıyorsunuz.yasa var ama işlemiyor maaleesef

ceza4635 birebir aynı durumu ben yaşadım, pederin altınaysa araba çek al hiçbir şey yapamaz, parasını verdim derse yapmadığın babalığa say de.. annenin ehliyeti yoksa ehliyet al, araba kullanmayı öğret ( ben 50 yaşında anneme öğrettim) diğer mevzuya gelince aracın değerinin 120 de 1'i hesaba katılıyo oda kriteri aşmana sebep olur, araba biraz eskisin rayiç bedeli azalsın veya eve 3. bir kişi girerse belki kriteri kurtarırsın.. engelli maaşı alınca gss'li oluyorsun(eski yeşil kart) ve sadece devlet hastanelerinden hizmet alabiliyorsun bu da aklında olsun.. ben prim ödüyorum gss'ye ve farkını vererek özelden vs her yerden faydalanabiliyorum..

Sız engelli maaşına müracat ediceniz için gelir sınırı 1833 tl yi asmamaniz gerekir eviniz kira ise kira bedeli gelirden düşürülür öyle hesaplanir

ceza4635 kişi başı gelir 3666.

Evde diyelimki 2 kişi yaşıyorsunuz

2 x 3666 = 7332 TL gelirden fazla olmamınız gerekmektedir.

Evde diyelimki 3 kişi yaşıyorsunuz

3 x 3666 = 10.998 TL gelirden fazla olmamınız gerekmektedir.

Sizin dediginiz evde bakım maaşı için arkadaş engelli aylığı alabilirmiyim diye soruyor evde bakım alıyor zaten

Bursali
evet engelli aylığı benim meselem. gerekirse arabayı üzerimden çıkarmayı düşünüyorum. çünkü araç zaten babamda, ben kullanamıyorum. Bu bana sorun çıkarıyor

Üst Alt