Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerimde araç kayıtlı. Engelli maaşı alabilir miyim?

baybarsyuzbasioglu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar
2017 Ağustos ayında almış olduğum %55 sürekli engelli raporum var. 1 yıl süre kadar bağkurlu olarak iş yeri çalıştırdım. Bu esnada zar zor 6500 tl ye 90 model şahin marka bir araç aldım. İşlerim kötü gittiğinden dolayı iş yerimi kapatmak zorunda kaldım. Haziran 2018 den beri işsizim. Babaannemle beraber yaşıyorum. 1190 TL emekli maaşı alıyor. Ev babaanneme ait. Acaba engelli maaşı almak için başvuru yapsam alabilir miyim ? Yoksa adıma kayıtlı olan araçtan dolayı sıkıntı çıkar mı ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Herkese iyi günler.

baybarsyuzbasioglu
daha önce bagkurluymuşsunuz.
eger sgk kaydınız sonlanmışsa 2022 aylığı için başvurabilirsiniz. ama SGK kaydınız devam ediyorsa hane gelirine bakılmadan aylık başvurunuz reddedilir.

sgk kaydınız yoksa hane gelirine bakılır. hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altındaysa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

anladığım kadarıyla babaanneniz emekli aylığı alıyor.
hanede sadece iki kişisiniz.
bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını geçtiğinizden dolayı size 2022 aylığı baglanmaz. aracın kasko/rayic degerinin 120'de biri hane gelirine dahil edilir. ama araca bile gerek kalmadan emekli aylığı ile bile sınırı geçiyorsunuz.

ama hanede 3 kişi iseniz ve SGK kaydınız yoksa, durum değişir. aracın rayic/kasko degerinin 120'de biri de hane gelirine dahil olsa bile, geliriniz uygun çıkar.

Cevap için teşekkür ederim.
Daha öncesinden (üzerimde kayıtlı yokken) genel sağlık sigortası için başvuru yaptığımda Alt Gelir Grubu olarak çıkmıştım. Yine 2 kişi yaşıyorduk. Yine aynı gelirlere sahiptik. Acaba bi şansımı denesem mi ?

baybarsyuzbasioglu
tabi ki şansını dene. başvrunu yap.
sonuçta ben burada sizin verdiğiniz bilgilere göre cevap yazıyorum.
hesabın şu şekilde yapılacak:
ninenin 1 temmuzdan önceki emekli aylığı ile 1 temmuzdan sonraki emekli aylığının aylık ortalamasını,
aracın kasko/rayic degerinin 120'de birini,
toplayıp hane kişi sayısı olan ikiye bölecekler.
sonuç 483,64 TL altında çıkarsa 2022 aylığı baglanır. aksi takdirde baglanmaz.

gelelim son yazdıklarınıza.
GSS gelir testi gelir sınırı 676,50 TL'dir (1.1.2018 -31.12.2018 tarihlerinde geçerli olmak üzere)
yani ailede kişi başına düşen aylık gelir 676,50 TL altında ise 60/c 1 GSS'lı olursunuz (yeşil kart) ve priminizi devlet öder.
sizin yeşil kartlı olmanız 2022 aylığı alabileceğiniz anlamına gelmez.

çünkü 2022 aylığı gelir hesabında hanede kişi başına düşen aylık gelirin 483,64 TL altında olması gerekir.

....
nineniz aileden sayılır.
sen ve nineniz 2 kişi.
emekli aylığını ve aracın rayic/kasko degerinin 120'de birini toplayıp ikiye böldüğümde, GSS gelir testi sonucunuz G0 çıkar. yani ailede kişi başına düşen aylık gelir 676,52 TL altında.
yeşil kart hakkınız.
ama 2022 aylığı için hanede kişi başına düşen aylık gelirin üstündesiniz.

2022 Maaşı Alabilmem Mümkün mü Acaba ?

Herkese merhabalar
%55 sürekli engelli raporum var. İşsizim. Babaannemle birlikte beraber yaşıyorum. Ev babaanneme ait, benim üstüme de 90 model 6.000 liralık araba var. Babaannem ortalama 1350 lira falan maaş alıyor. Acaba 2022 maaaşı alabilir miyim ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Maalesef alamazsınız. Hanede kişi başına düşen gelir 609 lirayı geçmemesi gerekiyor.

Üst Alt