Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerime araba aldık. 2022 maaşı kesilir mi?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2022 maaşı alıyorum. Üzerime bir araç aldım.maaş kesilir mi .kontrol edilir mi 2022 maaşı bağlantıdan sonra araç vs...

Aracı ÖTV indirimli aldıysanız şu şekilde gelire dahil ediliecektir:

"[FONT=Calibri]b) [/FONT](Ek:RG-25/3/2014-28952)[SUP](3) [/SUP]Vergi indirimlerinden faydalanılarak alınan ve engelli adına kayıtlı olan araçlar için vergiler indirilmiş tutarın 120’de biri dikkate alınarak hanenin geliri hesaplanır."

bu gelirle birlikte her ne ad altında olursa olsun hanedeki he rtürlü gelir dikkate alınır (2022 aylıkları hariç). kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını geçerse 2022 aylığı kesilir.

ilk sosyal incelemeler 2015 Ocak ayında başlayacak. bütün 2022 aylığı alanların sosyal incelemesi yapılacak. bu sosyal inceleme sonuçlarına göre vakıf mütevelli heyeti yeniden muhtaçlığınızı değerlendirecek. kişi başına düşen aylık geliri muhtaçlık sınırı geçenlerin aylıkları kesilecektir. muhtaçlığı devam ettiği anlaşılanların ise aylığı devam edecek.

NOT: evde bakım aylıkları da bu sosyal incelemede gelir hesabına katılacaktır.

Ötv indirimli almadım aracı.anladığım kadarıyla ocak ayında bir kontrol yapılmayacak.bu durumda bu tarihe hane hakkında olmayan akrabam üzerine aracı devredersem sorun olmayacak doğru mu

bedavaya devretmeyeceksin di mi? hane içind biine devredersen o da dahil olur. e hane dışında birine devredersen bu devr işlemi bilinir. bedava niye devredesin ki?
aracı aldığın belli olur zaten yapılan sosyal incelemede. ayrıca aracı kimin kullanıp kullanmadığı da araştırmada anlaşılır. bunu niye söylüyorum. araç pahalı alınmışsa alış parası devredilmişse satış parası resmi ve gayriresmi gelirlerinizin de didik didik taranmasına neden olur.

Üst Alt