Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerime araç alırsak 2022 ve Evde Bakım aylığı kesilir mi?

_YaŞaM_

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
slm.. ben 2022 alıyorum artı bakım aylıgı ve abim ötv indiriminden yararlanak benim için araba almayı düşünüyor. benim maaşlarımı etkiler mi acaba?

Beyan edilen yoksulluk ile tezat oluşturacak bir yaşam koşulu olduğu alınan araç ya da başka bir tespitle fark edilirse, 2022 maaşı kesilir. Bu konuda takdir hakkı ilgili kurumdadır. Karara karşı itiraz edebilir, yine sonuç değişmezse dava açabilirsiniz. Ama her koşulada beyan ettiğiniz yoksulluğu ıspat etmekle yükümlüsünüz. Yani, "aracın parasını nasıl ödediniz" sorusuna ikna edici bir yanıt vermelisiniz... Bu konuda hiç kimse kesin bir bilgi veremez. Çünkü her ilde/ilçede değişik uygulamaların olduğunu görüyoruz.

Onun için, bence en doğru yol, konuyu 2022 maaşı için yerel sgk birimine Evde Bakım aylığı için il/ilçe osyal hizmetlere sormaktır. Yazılı olarak oradan alınacak yanıta göre hareket edilmeli...

abim alıcak benim üzerimden bana da faydası olacagı için istiyorum ama korkuyorum maaşlarımı etkiler diye. 2022 kesilir diye duydum ne kadar dogru bilmıyorum

Bence maaşlarını riske etme abin kullanacağı aracın ötvsini ödesin maaş kesilmez bu durumda, ama ısrarla araba alıcaksa 2022 maaşın kesilirse zararın daha çok olur.

yaa alıcagı araçtan bende yararlanıcam :) bu konuda net bi bilgi alamadık hep risk var diyorlar :( yinede tşk ederm arkadaşlar

s.a kardesim benimde kızım engelli senin gibi hem 2o22 alıyor hemde bakım maası alıyoruz kızım 14 yasında ben arastırıp kızımın üstüne bi araç aldım gecen yıl renoult dacia sıfır ötv indirimiyle 19 falan geldi zaten 2o binin üstüne cıkma dediler araç sart hayırlısı olsun sadece lüxse kacmayın 2o22 ve bakım maaşları bağlanırkende üzerimize kayıtlı sadece bi aracımız vardı 1o bin civarı onu satıp sıfır cıkartık işte ve aracı alıncada bildirdim maaş aldığım birimlere hiç bi sorun cıkmadı sağlıklı günler allaha emanet olun

Üst Alt