Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerime engelli araba alınırsa vakıftan aldığım muhtaclik maaşım kesilir mi?

Recepfrk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben doğuştan görme özürlü biriyim anne ve babamla yasıyorum. Bizim hastane islerimiz vs. şeylerle kardesim uğraşıyor ve daha rahat edebilmek icin benim üzerime araba almayı düşünüyoruz. Ancak soyle bir durum var benim gelirim olmadıgı icin ve annemin babamında ek geliri olmadıgı icin vakıflar bankasından muhtaclik maaşı almaktayim ve maaşın kesilmesinden endişe ediyorum. Kardesim evli ve kendi evinde yaşıyor ve arabanın parasını kendisi ödeyecek. Bu sekilde olunca muhtaçlik maaşım kesilir mi

* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi,
halinde muhtaç aylığı bağlanır.

http://www.vgm.gov.tr/sayfa.aspx?Id=14

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bildirin araç aldığınızda, muhtaç aylığından yararlanma şartlarına göre araç gelir getirmeyeceği için sorun olmayacağını düşünüyorum.

Cok teşekkür ediyorum gizem hanım ben de öyle düşündüm ancak daha iyi bilen biri varsa diye sormak istedim

Üst Alt