Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerime ev alırsam engelli maaşım kesilir mi?

Rozelin

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar konuya hakim olan yazsin lutfen,,
Babaanemden miras kaldi bana 110 bin tl ,
O parayla ev alcam kendime kiradan kurtulmak istiyorum allahin izniyle ,,
Her ay aldığım 914 engelli maaşım kesilirmi,, Tek yaşıyorum sadece,,
Böbrekten dolayi engelli maasi alıyorum,,

Normalde kesilmemesi lazım ama yüce sdyv vakfı gelir artışı diyip kesebilir hic belli olmaz engelli aracı maaş kesme sebebi deyil ama formda çok okuyorum araç aldı diye maaşı kesilenleri araç aldı diye kesiliyorsa gerisini sen düşün

muntada al ansar
haklısın ev ve arac alınca artık kesıolar.yasal bi düzenek olmadıgı halde.sana verdıgmız maaş bellı yılda 10 bin gibi dıo ve sen nasıl 50 - 100 binlik ev ve arac alabılıon demekkı beyan etmedıgın gelırn var dıo ve kesıo.

Napcam ya peki ,Kimseye guvenipte ev alamamki onlarin uzerine,, Ev alirsam maas gitcek,Malum böbrek nakli oldum calisamiyorum vucut hassat aşırı sekilde,,Bankayada yatiramiyorum parayi devlet görecek maasimi keserler,, 😔😒🙁🥺

Rozelin

kanunen uygulama aşağıdakı gibide ama gelde anlat bi süredir üste yazdıgm mesajdakı gıbı uygulama edıp kesıolar.siz genede vakfa sorun.
Soru 46: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplamaları nasıl yapılmaktadır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplamaları haneye giren net maaş, nafaka, yevmiye ve diğer gelirlerin yıllık tutarının aylık ortalaması ile hesaplanır. Bu ortalamanın kişi başına düşen miktarı dikkate alınır. Ayrıca servet ve harcamaları da hesaba katılmaktadır.
Soru 47: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplaması yapılırken kişinin kira ödemeden oturduğu evi dikkate alınır mı?
Kişinin oturduğu ev dikkate alınmaz.
Soru 48: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesinin muhtaçlık hesaplaması dikkate alınırken hanenin farklı konutlardan oluşan kira geliri bulunmaktaysa bu gelirde muhtaçlığa dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Evin belirlenen rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira gelirinin toplamı hane gelirine eklenir.
Soru 49: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait farklı konutu bulunmasına rağmen kira geliri bulunmamaktaysa bu konutta muhtaçlık hesaplanmasında dikkate alınır mı?
Evet dikkate alınır. Kira geliri olmayan konutun rayiç bedelinin 120'de biri dikkate alınarak muhtaçlık gelir tespitine dâhil edilir.

Rozelin

2022 yeni baglandiginda arsa tapusu uzerime gecti ve o arsaya ev yaptirdik simdi burda oturuyoruz kuruma bildir baska bi tapu felan yoksa bisey olmaz kendi uzerine al tapuyu

Hic bisey yok tapuda uzerime kayıtlı,,,,Ptesi gidicem kaymakamliga sorucam son çare,,

Rozelin sordunuz mu ? ne oldu ? bu ne saçmalık ev araba almak yasak gibi bişey .

Hane geliri kriteri kalkmadığı sürece bu saçmalık devam eder sizene aile gelirinden engellinin gelirine bakılması lazım mesela ben kardeşimin evinde yaşıyorum bana bakma zorunluluğu yok devletin de bana senin kardeşinin durumu iyi git o baksın demeye hakkı yok engelli isem gelirim yoksa bağlıycaksın maaşı sırf bu yüzden insanlar ev araba vs. Almaya korkuyor bu yüzden durumu iyi olan kardeşlerimin yanında yaşayamıyorum maaşım kesilirse aylık en az 1500 TL masrafımı onların üstüne yük edemem yıllardır bu psikoloji ile yaşamak maddi sıkıntıların yanında bize yük ediliyor kardeşim kazancını kendi çocuğunun geleceğine mi harcasın bana mı onlarıda hep bu ikilem de bırakıyorlar bir gün gelir de kardeşim de sabrı taşar git ne halin varsa gör derlerse bizim halimiz ne olacak devlet bunu hiç umursamıyor anca işin maddi yönüne bakıyor engellinin psikolojisini umursayan yok ☹️

"Harcamaların Gelire Yazılması " saçmalığı yüzünde esas mesele , bu saçmalıktan vazgeçmeliler , aslında oturduğun ev sayılmıyor ama kiradaki kişi evi almaya kalkınca evin parası HARCAMA sayılıp GELİRE yazılıyor , bu saçmalık kalkmadığı sürece ev almak YASAK oluyor.

Teknik olarak gelire yazılıp maaş kesilse bile sadece 1 yıl kesme hakları olduğunu düşünüyorum , 1 yıl sonra tekrar başvuru yapılıp maaş bağlanır.

Ama bu saçmalıktan vazgeçmeleri daha uygun olur..

Üst Alt