Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerime ev olursa evde bakım ve 2022 maaşı kesilir mi?

Limon85

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalem abla,

31 yasindayim bayanim. 2022 ve bakim parasi aliyoruz 10 yildir .. 4 kisilik bir aileyiz
Babam emekli 1800 maas aliyo

Abim simdi işe girdi hanesini ayiriyor .bunu hemen kuruma bildircez..
Bu arada ben engelliyim bana ev almak istiyolar.. Bana verilen maaslara 10 yil ailem dokunmadi.ben babam saolsun ayni hanede onlarla gecindim uzerime bise yok. ONU EKLEYIP BIRDE ANNEM VE BABAM AILESINDEN DUSECEK MIRAS PAYLASILMADI UZERLERINE DEĞİL ONU ALSALAR Ben maasim kesilsin istemiyorum abimin uzerine almak istiyorum
Bu arada 3/4 ay sonra abime uzerine ev alsak bunuda bildirmek zorundamiyiz.abimin hanesi ayri olmus olacak

Limon85 abinle birlikte mi 4 kişisiniz? baban 1800 TL emekli maaşı alıyormuş. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçtiğinden dolayı yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra 2022 aylıgı kesilecektir bilgin olsun.

evde bakım aylıgı açısından bakalım:
abin çalışmaya başlamış. ne kadar maaş alacak?
miras derken gayrimenkul mü kalıyor, para mı?
mirasın ne oldugunu ve aylık gelirini bilmeden bu konuda sana net cevap veremem.
abin ayrı haneye taşınırsa ve sizle yaşamazsa onun geliri evde bakım aylıgı gelirine dahil edilmez.

Babam 1800 emekli maasi
...10 senedir.
Annem: bakim ucreti almakta
Ben engelliyim : 31 yasindayim
2022 maasi almaktaydım TAAKI ARALIK AYINA KADAR.
Araliktaki engelli maasimi alamadim.

Abim yeni ise girdi 1300 MAAS( ikametkagini baska yere aldirdi )bizle yasamicak tekrar bildirecegiz

Fakat yine bundan 2 ay evel abim yine ise girmisti biz gittik bildirdik.ama abim isyerindeki sartlari uygun gormedi..heyet kontrole geldiklerinde abim cikmisti.. Ve Aralik ayi 2022 maasim odenmedi buyuk ihtimal kesilmis olmali..

Babamin 1 evi var ..birde 20 senelik arabasi..
Evimiz Asansörsüz yillarca
Annemle ben asansorlu ev hayali kurduk
Ben babamgille yasayinca
Benim icin ortada kalmiyim diye engelli ve bakim parami ihtiyaclarimi rahatca gordum babamda cok destek oldu.maasindan altin aldi.yatirim yaptılar altin alarak
Ben adima ev alsalar bakim parasi kesilirmi
Yada abime alinsa ben otursam .2 kerdesiz zaten onun benden baska kimsesi yok ..Babamdaki evi de bana paylastirirlar .gerci abim hicbise istemiyo hepsi bacimin olsun diyo.. Benim sorum şu 3/4 ay da cevredende harc borc destek alarak pesin ev alsak abime ve hanesi ayri ise bu evi bildirmek zorundamiyiz..

Kurum boyle demis (Sadece gelir getiren mülk edindiğinizde bize bildirmeniz gerekiyor." )
dogru demis.her kurum boyle.
Hicbir engelli,icinde oturacak ev almaktan binek araba almaktan korkmasin.
Serbest
Cunku gelir getirmiyor.
Bunlari nasil alirsan al arastirmaz kurum.

Limon,
Siz galiba baban emekli olmadan 2022 3 aylik baglandin.simdi kesildi.
Gelir kriteri geciliyor.
Bakim maasi gecmez.alinabilir.

Abim calismaya basladi 1300 alacak
Annem ve babama ailesinden bir miktar tarla düşecek ..miras paylasilmadi henuz. Ve benim 10 yillik bakim ve engelli parama ailem dokunmadi benim gelecegim icin altina yatirim yaptilar. onlarla kaldim yedim ictim.babamin evi arabasi ve 1800 emekli maasi varsa .altin vs yatırım yaptiysam.

Zaten 2 ay evel abim ise girmisti ..heyete bildirdik. Bunu bu sure zarfinda iş yeri ile anlasamadi cikti..heyet geldiginde abim cikmisti zaten .engelli maasim kesilmiş
Kesilsin sorun yok.. Abim şimdi yeni ise girdi haneyi ayirdi Tekrar bildircez işe girdigni evi abime alsak o evi.. miras satmasak bile bildircekmiyiz bildirmek zorundamıyız..nasil alindi diye sorulurmu
10 senedir hem babamin emekli maasindan hem benim maasimi toparlayip bir kenara altin alip attıysak ..abime ev aldiysak ayri hanede yasayan abimin geliri sorgulanirmi ..

Kurumada soylemeyin.
engelli paraya dokunulmadi diye.
cunku o para engelliye ihtiyac bakim parasi.
O mirasi bildirin kuruma.

Limon85

abinizin hanesi ayrı olduğu için sizin haneye dahil değil. engelli maaşı için hanedeki kişi sayısına ve gelirlerine bakıldığı için abiniz farklı adreste olduğu için ev alırsa bunu bildirmek zorunda değilsiniz

Tabiki ihtiyaclarimi gordum istedigim gbi ..ilaclarimi vs aldim.beslenmemi yeme icme ozgurlugmu kullandim ama ailemle kalinca kira odemeyince butcemden bir kenara koydum yuruyemiyorum.belki tedavisi çaresi cikar engelimin.. kotu gunler icin ..Henuz ortada birsey yok gelecege yonelik hayel kuruyorum..

O zaman evi kendi ustune alsana,
Korkma.
icinde oturdugun surece gelir sayilmaz.
babana kalan tarladan pek gelir cikmaz.endiselenme.

abin evlenince malvarligi esine cocuguna kalir.

Abim 15 gun once sehir disinda iş buldu .bir iki gun once haneyi ikametgahi ayirdi.ve kuruma bildirdi..abim in bikirmisi varsa ailenin ve akrabalarinda destegi ile biriki gun icinde eve yazilsa. Abimin hanesi bize ait degil ..bu evi bildirmesi gerekirmi..

Eskiden kanun daha farkliydi dimi. Once 2022 yi baglatan daha sonra bakim ucretini baglatanlar alabiliyordu.Hangi tarihten sonra MAASLAR SOSYAL YARDIM ADI ALTINA GIRDİ?

2007 de once 3 aylik sonra bakim ucretine basvurmusuz 2 maasida alabiliyorduk..

Ben 32 yasindayim ..Evli degilim..Babam emekli suanki 1850 aliyo .. annem ev hanimi ve abim issizdi..onlarla yasiyorum..

Ekim Kasim gbi is buldu abim bizde kuruma bildirdik..fakat bir ayda isten geri ayrildi kurum 15 gun sonra gelince issizdi ..Aralik sonu gbi tekrar ise girdi..yine bildirdik Aralikta ki 3 aylik engelli maasim evime gelmedi..Neden kesildi bilemiyorum..12 subattayiz..

Babamin emekli maasimi buna etken simdi..
Suan Evde 3 kisiyiz ..1850 emekli maas ve bakim ucreti kaldi elimizde..3 aylik kesildiyse.. Bize haber verilmedi.ceza falan gelmez dimi

Asgari ucrete zamm gelince emekli ayliklari yukselmismi oluyor ve bu sebebten mi kesildi alamadim Araliktaki engelli maasimi.Kesilmekten ziyade borc gelmesinde..Subat ayindayiz bize ne kesildigne dahir nede ceza vs bir kagit gelmedi . neden kesildigni nerden ogrenebilirim Telefon numarasi varmi

Abi ayri sehirde çalışıyor ikametkagi ayri yerdeyse..abi jendi uzerine asansirlu bir ev alsa engelli bacısi da anne baba ile o eve tasinsa sirf asansorlu diye..Bakim parasi kesilirmi
Babanin sadece emekli maasi ile gecinseler..

1850+960 =2790
2022 englli 3 aylik gelir kriteri 423tl×hane 4=1700TL yi gecmemeli.ceza falan gelmemesinede sukredin.
Abin ise girsin rayina otursun aylar gecsin.hemen haber verilirmi kuruma.
işte çalışmasida belli olmuyor.

Bulunduğun ilin sosyal dayanışma derneği var telefon numarası internetten bul. Oradan sor

Arkadaslar eskiden yasalar boyle degildi..emekli maasi dusuktu ve ilk olarak engelli 3 aylik maas ilk baglanmisti ve 2 sini toplayip 4 kisiye bölünce bakim parasi hak edilebiliyordu..Suan okuduklarimdan ogrendigim suki.. 2022 maasida hane gelirine dail edilmis ve asgari ucretlerde yukseltilince..Demek oluyorki .Aralik ayinda benim 3 aylik maasim kesilmis ..

Limon85 her başlığa yazıyorsun kafana estiği gibi. kendin için bir başlık açmayı dene orada da yaz yazabildiğin kadar. bir yerde yazıyor cevap veriyorum bunda başka yerlere de atlıyorsun. sana cevap vermeyi düşünmüyorum bu şekilde davranmaya devam edersen. elbette istediğin gibi yazmaya devam et buna karışamam. arkadaşlar seninle ilgilenecek sorularına cevap vereceklerdir.

Evde bakim ayligi devam ederken haneden yeni ayrilan kisi uzerine ev almak

Evde bakim ayligi devam ederken.bir kisi haneden ayrilmis ve bildirmis. Aile de haneden yeni ayrilan kisi nin uzerine ev almak isteniyorsa bunu bildirmek gerekirmi.kisi haneden ayrildigni bildirmiş ikametkahi ayirmis .

Son düzenleme:
Kendi paranizla abinizin uzerine ev almayi dusunursen yanlis yaparsin.abin evlenince o ev kimin olur
Kendi b.maasi kesilmesin diye ev almaktan korkma baban almis olamazmi.
Gelir getirmezse kesilmez ama icinde otur

Ev haneden yeni ayrilan uzerine alinsa peki Bildirmek gerekirmi

abi ayrı haneye taşındi ve bizle yaşamiyorsa onun geliri evde bakım aylıgı gelirine dahil edilmez.ise kendisine ailesinin ve akrabalarinin destegi ile ev alinmak istense kuruma bildirmeli mi

Hanenize kayıtlı değil ise kuruma bildirmeye gerek yok

Evde Bakim

Evde bakim maasi alan 4 kisilik bir aileden.Baba emekli gerisi issiz.
Bir kisi şehir disinda işe girse ikametkagini ayirsa bunu kuruma bildirse.
Ve 1 hafta sonra uzerine ev alsa ve tekrar calistigi yere sehir disina gitse..

Bu esnada eve tekrar bakim parasini hak ediyormusunuz gelir testi icin heyet gelse..kac kisisiniz 3 kisiyiz ve gelirlerde uygun olsa..

cunku haneyi ayirdiktan sonra ev aliyor olsa..Haneden 1 hafta sonra ayrilan kisi evi bildirmelimi.

Üst Alt