Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerime ev tapusu alsam evde bakım maaşım kesilir mi?

korhus

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
öncelikle iyi akşamlar,benim öğrenmek istediğim konu şu, eniştemin evinde oturuyorum durmu iyi şükürler olsun bu evi bana hibe etmek istiyor
ben evin tapusunu üzerime alsam evde bakım aylığım kesilirmi,bu konuda bir bilginiz var ise beni en doğru şekilde bilgilendirirseniz her nefeste duacınız olurum

,şimdiden teşekkürler ederim,saygılar...

Yok maaşınız kesilmez ancak evi üstünüze alınca bunu maaş aldığınız müdürlüğe bildirin her ihtimale karşı bildirmekte yarar olduğunu düşünüyorum, maaşınızı etkilemeyecektir anladığım kadarıyla oturduğunuz ev oldugundan bir kira getirmediğinden maaşınıza etkisi olmayacaktır

nasıl etkilemeyecektir üzerine aldığı ev tapusunun rayiç bedelinin 240/1 i gelir sayılacak

25 ocaktaki yönetmelik değişmediyse bak kardeşim aynen bu maddeler var nasıl etkilemez
2) Hanenin; mülkiyeti hane bireylerinden birine ait olan ikamet ettiği konutu ile mülkiyeti başka birine ait olmakla birlikte kira ödemediği konutu için konutun (takdir edilen/beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri,
3) Hanenin ikamet ettiği konut haricinde diğer konutları için (takdir edilen/beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,
4) İkamet edilen konut haricindeki konut için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa konutun rayiç bedelinin 120’de biri

O sizin hesaplama tablosu 2022 maaşı için geçerli ancak söz konusu soru evde bakım maaşı için sorulmuştur ve ev herhangi bir sorun teşkil etmemektedir eğer kira getirisi yoksa.

Üst Alt