Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerime ev var diye 2022 başvurumu almıyorlar!?

samsunlu34

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Kalem Merhaba Kalem ablanın bilgisine dayanarak birşey sormak istiyorum

Benim üzerime ev var ikamet adresimiz yaşadığımız yer kira vs gelir elde etmiyoruz yani. Vakıf bana üzerine ev var maaş alamazsın diyip başvurumu almıyor bile. Gelir testi yaptırdım g0 çıktı.

Evde beş kişi yaşıyoruz kardeşim asgari ücretle çalışıyor tek gelir de bu. Bir de çalışan kardeşimin üzerine kullandığımız engelli aracı var. Vakıf benden bi maaş bordrosu istiyor bir gidiyorum evin rayiç bedel belgesini istiyor hepsini hallediyorum bu sefer ev var alamazsın diyor. Gelir testi belgesini verdim o da g0 çıkmış bu durumda 2022 den faydalanabilir miyim?

samsunlu34
Eğer üzerinize kayıtlı evde oturuyorsanız ve başka bir eviniz yoksa bu 2022 maaşı almanıza engel değil. Evde bir tane asgari ücretle çalışan varmış ve ondan başka hiçbir hane geliriniz yokmuş bu durumda gelirinizde 2022 maaşı alınmasına engel değil.siz başvurunuzu nıye almıyorlar dilekçe ile sorun.resmi olarak bir cevap alın.öyle kafalarına göre almıyok diyemezler
53) 2022 aylığı muhtaçlık hesaplaması yapılırken kişinin kira ödemeden oturduğu evi dikkate alınır mı?[FONT=&quot][/FONT]
53) Kişinin oturduğu ev dikkate alınmaz.[FONT=&quot][/FONT]
55) 2022 aylığına başvuruda bulunan kişinin hanesine ait farklı konutu bulunmasına rağmen kira geliri bulunmamaktaysa bu konutta muhtaçlık hesaplanmasında dikkate alınır mı?[FONT=&quot][/FONT]
55) Evet dikkate alınır.Kira geliri olmayan konutun rayiç bedelinin 120'de biri dikkate alınarak muhtaçlık gelir tespitine dahil edilir.
Engelli Aylıklarına Dair Sorular ve Cevaplar
[FONT=&quot][/FONT]

Bende anlamadım üzerine ev var başvuramazsın dedi bıraktı işlemi. Cimer’e yazdım gelen resmi yazıyla tekrar gideceğim.

Üst Alt