Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerime iki dairenin doğalgaz faturasını almam 2022 aylığına engel olur mu?

alfa

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
2
Bu gün iki dairenin doğalgaz aboneliğini üzerime çıkarttım. Birinde babamlar birinde ben oturuyorum, iki fatura aboneliği 2022 aylığımın kesilmesine yol açarmı

Doğalgazda indirim olmuyor ki zaten niye riske girdin?

Daireler babamin üstüne ve üstüme almamın sebebi babam gitmediği için benim üstüme yaptılar.

alfa
farklı dairelerin doğalgazını üzerinize alırsanız sizinmiş izlenimi oluşur.sizinmiş gibi işlem yapılırsa sıkıntı çıkar
Soru 47: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplaması yapılırken kişinin kira ödemeden oturduğu evi dikkate alınır mı?
Kişinin oturduğu ev dikkate alınmaz.
Soru 48: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesinin muhtaçlık hesaplaması dikkate alınırken hanenin farklı konutlardan oluşan kira geliri bulunmaktaysa bu gelirde muhtaçlığa dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Evin belirlenen rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira gelirinin toplamı hane gelirine eklenir.
Soru 49: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait farklı konutu bulunmasına rağmen kira geliri bulunmamaktaysa bu konutta muhtaçlık hesaplanmasında dikkate alınır mı?
Evet dikkate alınır. Kira geliri olmayan konutun rayiç bedelinin 120'de biri dikkate alınarak muhtaçlık gelir tespitine dâhil edilir.

not: en güzeli bi şekilde aboneliği daire sahibi olan babanzın üzerine almanız.

mka

Tmm öyle yapıcam inş.. Teşkkürler

Üst Alt