Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerime kayıtlı ama özel donanımı olmayan aracı engelli statüsüne sokarsam vergi..?

jawsman

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Selamlar

arkadaşlar benım 2009 hazıran ayından ıtıbaren uzerıme kayıtlı aracım var. arac uzerıme kayıtlı fakat ben henuz engellı statusune sokmadım aracı cunku babamın ıhtıyacı vardı o kullanıyordu.
fakat sımdı engellı statusune sokacam ve engellı plakası taktırıcam ancak bu ıslemlerı yaparken aracın benım aldıgım tarıhten ıtıbaren olan vergı borclarını ısterler mı yok eskı borctan da muaf olabılıypor muyuz
bunu ogrenmek ıstıyorum bılgılerınıze sımdıdıen tesekkurler saygılar

sizin ötv den muaf durumunuz söz konusu olmayacğından yanlızca engelli plakalı olduğu tarihten itibaren mtv ödemezsiniz fakat bunun için bir devlet hastanesinden h sınıfı ehliyet alabilir özel donanımlı araç kullanabilir raporunu almanız gerekir aksi takdirde bu sekilde kullanmaya devam edersiniz

zafer bey benım 1 yıldır h sınıfı ehlıyetım zaten var sadece aracı engellı statusune sokmadım ve sımdı sokacagım eskı borc ıptal olurmu olmazmı benım bılmek ıstedıgım bu

Engelli aracı vergiden düşürme

Arkadaşlar bilginize ihtşyacım var yardımcı olursanız sevinirm

2008 yılında 2005 model ikinci el otomatik vites araç aldım ve aracıma sol taratfta bulunan tertıbattan taktıırdım. projesı falan mevcut fakat bu aparatı ruhsata işletmemiştim. yani aracı engelli statüsüne sokmadım henüz. zaten uzun yollarda falanda kullanmadım mahalle aralarında falan kullandım
ancak sımdı üzerime kayıtlı olan bu aracı engelli statüsüne sokmak ve engelli plakası taktırmak ıstıyorum
yanı aparatı ruhsata işletip aracımı vergiden düşürmek istiyorum
fakat 2008 ylından bu yana olan yanı aldıgım gunden bu gune kadar bırıkmıs olan vergı borcu vergı daıresıne gıttıgımde raporumda bulunan sakatlıks uresı sureklı kısmını gosterek borcu sılınebılır mı yoksa eskı borcu benden tahsıl ederlermı ???

umarım yeterınce acık olmustur h sınıfı ehlıyetımde mevcuttur bu bılgıyıde verım sonra konu bambaska yerlere gıdıyor ogrenmek ıstedıgım eskı borcun sılınp sılınmedıgı

Araç sakat kişi üstüne özel donanımlı olarak tescil edilmediği sürece hiç bir vergi istisnası olamaz. Ve, vergi istisnası ancak bu tescil tarihi itibarı ile uygulanır.
Yani, bugün tescil ettirip geçmiş döneme ait vergilerden istisna tutulman mümkün değil.

Üst Alt