Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerime kayıtlı araç alıp bir yıl sonra satsam ÖTV indirimli yeni araç alabilir miyim

karakaya

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
77
Bir soruda ben sorayım

23.09.2006 yılında aldığım ÖTV Muafiyetli aracımn 5 yılını doldurduğu için elden çıkaracağım.

Babamın üzerinde bulunan 2000 motor aracı,kendi üzerime alsam (vergiden muaf olmak için) 6 ay,1 yıl sonra satıp,sıfır ÖTV Muafiyetli bir araç alabilir miymi?

öncelikle 1600 cc yukarısı binek araçlar vergiden muaf değil.Ama daha önemlisi 6 ay yada 1 yıl lık süredeki MTV yi devletten kaçırma yolunu düşünmeniz.Bunun adı kul hakkı olmazmı.Bunun adı tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek olmazmı.Müslümanlık namz kılmak,oruç tutmak,vs ile olmuyor.Hani derler ya zaman zaman sen benim kalbime bak diye.İşte islamın ilk şartı DÜRÜST olmak kim ne derse desin.

Bir hak varsa, bunu kullanmanın hiç bir sakıncası olmaz.

Mevzuat açısından MTV istisnası için 1600 cc sınırı yok. Ama vergi dairesi mevzuata rağmen aksi yönde uygulama yapar mı, bence yapabilir. Çünkü bir vesileyle gelirler idaresi başkanlığı'na sorduğumda, "1600 cc sınırı var" demişlerdi! Şansını denemen lazım... Ama 3 MTV için bu işlemlere değer mi dersen, bence değmez.

Bu tür bir şey olursa, ilede onu elde n çıkartıp ÖTV'siz araç alabilirsin...

bilbuhli;

Güzel kardeşim,
Devletin verdiği bir imkanı yasal olarak kullanmak neden kul hakkı olsun?
Evrakta sahtecilik mi yapıyorum,yoksa naylon fatura mı düzenliyorum?
Devlet,engellinin bineceği araçtan vergi almayacağım diyor bende bineceğim aracı üstüme yapıyorum.Sorun nerde?
6 ay 1 yıl süresi temsili bir süre,maksat böyle bir araç alımından dolayı ÖTV Muafiyetli araç alma hakkımızın ölüp-ölmeyeceği.

Yanıtın için teşekkürler oturanboğacığım:)

zaten engelli sıfatıyla aldıgın aracı 5 yıl süre içerisinde sattığın zaman muaf tutulduğun vergileri ödeyip satabiliyorsun.Yanlış bilmiyorsam bu kesin.1 yıl için araç alıyım ve vergiden muaf olayım diye yol aramak bence anlamsız kanunda belirtilen süreyi doldurmadan sattığın için ödemekle yükümlü olacaksın.

Üst Alt