Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerime kayıtlı aracım olduğu için 2022 aylığım kesildi!?

liebe81

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamın aleyküm herkese..benim eşim 18 yaşından beri göz engelinden sebep (% 75) engelli maaşı alıyordu.çanakkalede ikamet ediyorduk.istanbula taşındık adres değişikliğini bulunduğumuz ümraniye sosyal hizmetlere bildirdik.eve incelemeye geldiler sonuç maaş reddedildi.konuyu tekrar bilgi almak amaçlı sosyal hizmetlere danıştım üzerime kayıtlı aracım olduğunu ve bu sebepten maaş isteği reddedildiği söylendi.ben evlendiğimde (2008 ) aracım vardı zaten ve bir kesinti olmadı. şimdiki aracım 13 bin tl lik bir araç ve ben 1800 tl maaş ile çalışanım evim kira(930 tl) 2 çoçuğum var..bu maaşa ihtiyacımız var..ne yapmam lazım nasıl bir yol izlemem lazım bilgili kişilerden yardım bekliyorum..şimdiden teşekkür ederim saygılar..

Araç var diye maaş reddedilmez, çok çok aracın kasko bedelinin 1/120 i hane aylık hane geliri toplamına ilave edilir.
Bunu ilave edip gelir kriterini aşıyor demiş olabilirler. Ama bu durumda da kirayı gözardı etmiş olmalılar. 2022 engelli aylıkları için gelir kriterinde emsal kira bedeli hane gelirinden düşülür.
Anlattığınız durumda 4 kişilik bir hane olarak bu aylığı alabilmeniz lazım.
Bence gidip yetkililerle açıkça konuşun, hesaplamayı nasıl yapmışlar, ne çıkarmışlar da kesmişler, kira gideri düşmüşler mi ?

Araç için değil de sigortalı işte çalıştığınız için kesilmiş diye düşünüyorum. çünkü engelli maaşı alma şartlarından birisi de herhangi bir sağlık güvencesi olmayıp GSS lı olup GSS primleri hazinece karşılanan durumda olmak . yani yeşilkartlı olmak.

Araç var diye maaş reddedilmez, çok çok aracın kasko bedelinin 1/120 i hane aylık hane geliri toplamına ilave edilir.

Bunu ilave edip gelir kriterini aşıyor demiş olabilirler. Ama bu durumda da kirayı gözardı etmiş olmalılar. 2022 engelli aylıkları için gelir kriterinde emsal kira bedeli hane gelirinden düşülür.
Anlattığınız durumda 4 kişilik bir hane olarak bu aylığı alabilmeniz lazım.

Bence gidip yetkililerle açıkça konuşun, hesaplamayı nasıl yapmışlar, ne çıkarmışlar da kesmişler, kira gideri düşmüşler kardeş evde 5 kişiyiz ben basvuru yaptım kayınvalidem emekli dedim eşimde 1180 lira bakım aylıgı alıyo dedim basvurumu kabul ettiler 650 tl kira veriyorum dedim şimdi red gelmiş yani 1600 emekli maası 1180 bakım aylıgı toplam gelir 650 kira veriyorum bugun red gelmiş nerde sorun var

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:
Ugurkrdg
Verdiğiniz bilgilere göre sorun görünmüyor, bunu başvuru yaptığınız yere sormanız lazım.
Kirayı mı dikkate almadılar, emsal kira bedelini mi çok düşük yazdılar bunu buradan bilemeyiz.
Ev, araç, arsa, tarla gibi taşınır, taşınmaz mallar varsa bunların da hesaplamaya dahil edildiğini bilmenizi isterim.

Kardeş bu şekilde kimlik bilgilerinizi paylaşmayın sıkıntı olabilir keşke orayı karalasaydınız

Güvenlik açısından Tc no'yu gizle.

Ufukalp

Taşınmazım yok ben arabam var veya yok demedim 91 model bı broadway var kullandıgım ama benim degil eve gelende olmadı alt komsuya sormuslar

Ufukalp

Kira kontratı verdim bakım aylıgımız var dedim kaynanam emekli dedim yalan soylemedim memur orda hesapladı evrakları verdi sunları yaptır gel dedi sonra red geliyo

Ugurkrdg
İşte dediğim gibi başvuru yaptığınız yere gidip, normalde bu şartlarda gelir limitin altında kalıyor, red sebebini ve nasıl hesap yapıldığını öğrenebilir miyim, diye sormakta başka yapacak bir şey yok.

Gittim kaymakamlıga 1700 emekli maası 1180 bakım aylıgı 650 kira düşülmüş
Ve 96 model mondeo gözüküyomuş icralık bi araba vardı kayınvalidenin araba hurdalikta çürüyo memur haciz belgesi varmı dedi yok dedim adliyeden belgrsini al itiraz dilekcesi ver dedi

Ugurkrdg
İşte şu.
Nasıl işlem yaptıklarını, sorunun nerede olduğunu bilmek her zaman çözümün en geçerli anahtarıdır.
Haciz belgesini alır ibraz edersiniz sorun düzelir.

2022 engelli maaşı için kişi başı gelir kriteri 483 TL×hanede 4kişi=1930 TL yi geçmemek gerekiyor.
Eve giren gelir 1700 TL+1179tl=2879 TL -650 TL Düşse bile=2275 TL olur

Ufukalp

1700 emekli 1180 bakım aylıgı 650 kira düşülmüş ve 5 kişiyiz adam bası 446 tl cıkmıs 443 cıkması lazımmış 3 tl için mi

Ugurkrdg
Hayır kardeşim, 446 TL de olsa 443 TL de olsa sorun yok.
Kayıtlı araçlar da hesaplamaya dahil ediliyor.
Aracın kasko değerinin 1/120 i aylık hane gelirine dahil ediliyor.
Memurun da dediği gibi haciz belgesini ibraz ederseniz araç değeri hane gelirinden düşülecek.

Araçtan değildir gelirden dolayıdır
Baştan söylemiyor kurum, milleti Uğraştırıyor

Zorro evde 5 kişi yaşıyor, gelirden yana sıkıntı yok.
Zaten gitmiş sormuş, kayıtta 96 model bir Mondeo göründüğü içinmiş.

@Ufukalp

Ondan kesin emin degilim memur tam şu sebepten demedi kişi bası 3 tl fazla cıktıgı için mi aracın üzerinde haciz kararı varmış satışta cıktı alan adam vergi borcunu ödemişti noterde icra cıkınca aracı ne alabildik geriye adamda duruyo arac kaydı bizde kaldı adam haczi kaldırın kaydı verin kalan paranızı vereyim dedi üzerinde icra oldugu belgeyi dilekçene ekle gel dedi onu da neresi verir onuda bilmiyorum adliye mi verecek ( sizinde cok kafanızı agrıttım sanırım hakkınızı helal edin ) sadece içerledigim konu kayınvalidem 2007 den beri agır özürlü ben 2013 ten beri engelliyim 3 yıldır bakım aylıgı alıyoruz 5 yılda ben gerek yok diye 2022 ye basvurmadım ne kömür ne bişey istedim ilk defa bişeye basvurdum oda olmadı

Birde bakıyorum kişi bası 483 lirayı gecmemesi lazım deniyor bizim ki 446 da kalmış acaba hesaplarken almadıgım 2022 yide mi enson eklıyolar 1700+1180=2880 eder 2880-650=2230 kalıyo 2230/5 =446 ediyo. Bence 1700+1180+433=3313 ediyo 3313-650=2663 2663/5= 532 kalıyo nasıl hesapladılar bilemedim

Ugurkrdg
Hayır 2022 engelli aylığı gelir kriterinde bakım aylığı gelire dahil edilir ama engelli aylığı dahil edilmez, bu kesin kural.
Memur size kayıtta çıkan aracı belirtti ve haciz belgesini getirin dediğine göre geliri yükselten o.

Son düzenleme:
[FONT=sans-serif]1. Eşinin sigortalı çalışması 2022 aylığına başvurmaya ve aylığın bağlanmasına tek başına engel değildir. Önemli olan, 2022 aylığına başvuran kişinin Yönetmelik hükümlerine göre değerlendirilmesi sonucunda muhtaç olup olmamasıdır. Eğer muhtaç bulunursa aylık bağlanır. Aksi takdirde bağlanmaz.[/FONT]
[FONT=sans-serif]
2. Eve giren tüm gelirler dikkate alınamaz. 2022 aylığına başvuran kişinin kendi geliri ve nafaka yükümlüsü yakınlarının (Eşi, çocukları, annesi babası ve refah içinde yaşayan kardeşleri) geliri dikkate alınır. Aksi bir tutum yasal değildir, itiraz sebebidir. Bir kardeş refah içinde değilse -aynı evde yaşasa bile- onun geliri dikkate alınamaz mesela. Aksi bir uygulama yasal değildir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]
Fakat 2022 aylığına başvuran bireyin nafaka yükümlüsü yakınlarının gelirinden kira, mutfak vs gidrleri düşüldükten sonra kalan vesair paradan hanede yaşayan kişi sayısına düşen miktar gözetilir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]
Türk Medeni Kanunu'na göre eşlerin aile mallarına iştirak edeceği miktar ayrıca dikkate alınır. [/FONT]
[FONT=sans-serif]2022 aylığına başvuran kişinin nafaka yükümlüsü yakınlarından alabileceği yardım miktarı, sizin deyiminizle kişi başına düşen miktar, bu şekilde hesaplanır.[/FONT]
[FONT=sans-serif]
2022 aylığın başvuran kişinin hanesinin yaşadığı çevrenin ekonomik durumu da gözetilir. İstanbul'da yaşayan birinin hanesindeki ekonomik durumla başka bir ilde yaşayan bireyin hanesinin ekonomik durumu farklıdır. [/FONT]

[FONT=sans-serif]
Muhtaçlık sorgulaması yapılırken sadece babası emekli, babası çalışıor, eşi çalışıyor diyerekten baştan savma muhtaçlık sorgulaması yapılamaz. Yönetmelik hükümleri geçerlidir bu konuda.[/FONT]

[FONT=sans-serif]
2022 aylığına başvuran engelli, nafaka yükümlüsü yakınlarından alacagı yardımla birlikte her türlü gelirinin aylık 483 TL altında olduğunu düşünüyor ve eline aylk bu miktardan fazla para gçmediğini söylüyor ve bunu ispatyabiliyorsa kimse onun aylık alma hakkını englleyemez
[/FONT]

( @Kalem 13.01-2011,
01:14 mesajında alıntıdır.)

alperen1

Teşekkürler arkadas bu bilgiler güzelde bu bir kanun mudur nedir kaynagı nedir red için itiraz ederken kullanmak isterim bu bilgileri ilgili kaynaklarına göre

[FONT=sans-serif]Selamın aleyküm herkese..benim eşim 18 yaşından beri göz engelinden sebep (% 75) engelli maaşı alıyordu.çanakkalede ikamet ediyorduk.istanbula taşındık adres değişikliğini bulunduğumuz ümraniye sosyal hizmetlere bildirdik.eve incelemeye geldiler sonuç maaş reddedildi.konuyu tekrar bilgi almak amaçlı sosyal hizmetlere danıştım üzerime kayıtlı aracım olduğunu ve bu sebepten maaş isteği reddedildiği söylendi.ben evlendiğimde (2008 ) aracım vardı zaten ve bir kesinti olmadı. şimdiki aracım 13 bin tl lik bir araç ve ben 1800 tl maaş ile çalışanım evim kira(930 tl) 2 çoçuğum var..bu maaşa ihtiyacımız var..ne yapmam lazım nasıl bir yol izlemem lazım bilgili kişilerden yardım bekliyorum..şimdiden teşekkür ederim saygılar..[/FONT]

Melek hanım rica etsem @Ugurkrdg kardeşimize yardımcı olurmusunuz.. @Kalem

Artık saldı herkes forum yöneticileri son dönemde ilgili değil yakın zamanda forum nasıl canlıydı

Üst Alt