Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerimizde araç varken ÖTV indirimli araba alabilir miyiz?

ABDULLAH07

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben kendim böbrek nakli hastasıyım ve raporum %76 da kaldığı için ötv indirimli araba alamıyorum.

ama babamda çift kalça protezi (sol ayak hareket kısıtlılığı var) tansiyon işitma kaybı vs. gibi engel durumu var yani babamın özür raporu %40 ı geçicek ve geçen gün doktorumuzla konuşurken ötv indirimli araba (otomatik vites) alabileceğini söuyledi ama babamda şöyle bir durum var.

babam önceden ticari taksicilik yaptığından üzerinde 1 adet ticari taksi ve durak var şöföre kiralıyor babam üzerinde bu bahsettiğim ticari taksi varken 2. olarak ötv indirimli araba alabilirmi mevzuat bu konuda ne der maliuye izin verirmi acaba?

bilginiz veya bu tarz bir durumla karşılaşmışlığınız varmı?

yeniden merhaba arkadaşlar sorum ilgi çekmedi veya anlaşılmadı herhalde.

dün buraya mesaj attıktan sonra öğlen sonu vergi dairesine telefon açarak ilgili birimi bağlattın anlata bildiğim kadarı ile anlattım önceden üzerinde araba olması önemli değil önemli olan raporun içeriği raporu getirin inceleyelim ona göre işlem tesis ederiz dediler.

yani benim anladığın babamın üzerine daha önceden araba olsada (engelli ötvden faydalanmamaış) 2. aracı engelli ötv indiriminden faydalanarak alınabiliyor herhalde bakalım raporla gidicez ne sonuç çıkıcak sizin fikriniz nedir.

ABDULLAH07

Üzerinde 10 tane araba da olsa fark etmez. ÖTV'siz bir araç -temel şartlar uygunsa- alabilirsiniz

ötv siz araç alma şartlarından biride 5 yılda bir olmasıdır.yani daha önceden üzerinizde araç olması önemli değil.önemli olan en son ötv indirimli aracı ne zaman aldığınız diyebiliriz.

%90 engelli ötvli aracı varken ötvsiz 2. araç alırmı?

Merhaba arkadaşlar.

bir arkadaşımın %90 özürlü sağlık kurulu raporu var ve üzerinde ötv indirimi alır ibaresi yazıyor.

aynı zamanda bu arkadaşımın üzerinde normal yollarla alınmış bire araç var.

acaba bu raporuyla ötv indirimli araç alabilirmi.

yani üzerinde araç varken 2. aracı ötv siz alırmı?

ABDULLAH07 Tam olarak bilmiyorum ama risk almaya değmez elinizdeki arabayı eşinizin, babanızın annenizin vs.. birinin üzerine geçirin ve öyle araba alın :)

İşte benimde buna benzer bi sorunum var. Hali hazırda arabamız var. Ama araba gerçekten elzem. Arabasız kalmadan araba almak biraz zor. O kadar Paramız yok. Takas fiyatı olarak öyle dip fiyat veriyorlar ki. Saçma sapan. E önce arabayı satsam adam bekler mi 3-5 gün belki 1 hafta. Herşey hala plan aşamasında...

Üst Alt