Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerinde heyet raporu yazmadığı için raporum Maliye'de kabul görmedi?

turcap

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Başıma gelen ilginç bir durumu sizinle paylaşayım:

Uzun araştırmalar ve 2013 özürlü kriterlerini dikkatli inceleyip bir kaç doktorunda fikrini aldıktan sonra en az %40 rapor alabileceğimi öğrendim. Macerada asıl burada başladı. Öncelikle özel bir bankanın emekli sandığına bağlı çalıştığım için SGK dan sevk yazısı alamadım. İsteğe bağlı heyet raporu diye bir seçenek var başvururken; kavga gürültü onu öğrenerek heyet raporumu aldım. 200 tl de bir para ödemem gerekti. Sabah 08:30 da başlayıp akşam 16:30 da ancak işimi bitirebildim; tüm tahlillerim raporlarım hazır olmasına ragmen.

Raporu aldığımda beklediğim gibi %40 üzerinde geldiğini gördüm. Hasstalıklar o kadar bariz ki doktora yorum şansı bırakmamış yönetmelik.Mesela tek böbrek yokluğu %10 + hipotiroid %10 + tek testis yokluğu %10 + kalp kapak hastalığı ve hipertansiyon %19 + onkoloji organ kaybı var %20. Ama bunları formüle koyup control ettiimde %62 çıkıyordu.

Vergi indiriminde %40 yettiği için raporda %52 bile yazsa açıkcası umursamadım.

Ama bugun vergi dairesine gittiğimde bu raporu Kabul edemeyiz dediler tekrar aynı hastaneye sevk edildim. 1 günde yetişirse tüm doktorları dolaşacağım sonra tekrar heyete gireceğim. Raporu Kabul etmemelerinin nedeni de üzerinde engelli heyet raporu yazmaması imiş. Merkez sağlık kurulunu aradım Ankara'yı onlarda bu ibarenin olması gerekir dediler.

Madem bu ibarenin olacağı bir rapor lazımdı bana neden farklı bir rapor verildi bana. Hadi onu geçtim mevzuatta başka amaçlar için de alınan raporlar vergi indirimi başvurusu için kullanılabilir diyor mevzuatta. Ya onlar mevzuatı bilmiyor yada ben okuma yazma

Şimdi yeniden başladım sıfırdan inş oranları düşürmezler. Aynı hastane aynı doktorlar neden farklı oran versin diye düşünüyorum ama bakalım...

selam

öncelikle yeni birşey daha öğrenmiş oldum. Durum bildirir raporu kesinlikle engelli heyet raporu yerine geçmiyor. Ne vergi dairesi ne de SGK bunu Kabul etmiyor. Vergi dairesine gittim yeniden hastaneye sevk etti. Raporu aldığım hastane Kanuni Sultan Süleyman araştırma hastanesi yani yetkili bir hastane.

Bunu heyete yeniden girmeden düzeltmelerini istedim. Sadece formatları farklı. Ama hem doktorları tekrar dolaşmam gerekiyor, hemde
yeniden heyete girmem gerekiyor. Bireysel başvuru ile engelli sağlık kurulu raporu da vermiyor hastane. Mutlaka vergi dairesinden yazı istedi. Sağlık bakanlığını aradım, durumu şikayet ettim. Ama onlarda mevzuatın bu şekilde olduğunu söylediler. Yani bireysel başvuru ile alamazsın dediler. Vergi dairesini aradım bireysel başvuru ile alabilirsin dediler.

Neyse, sonuçta yarın vergi dairesinden aldığım yazı ile yeniden gidip doktorları tek tek dolaşacağım.

Raporu direct vergi dairesine gönderecekler. İnşallah bu sefer oranı yalnış hesaplamazlar. Geçen sefer %62 olan oranı %52 diye
hesaplamışlardı. Raporun da bir nüshasını isteyeceğim. Sonuçta hem oranı görmek istiyorum hemde engelli kartı ve işkur için kullanacağım.
Sağlık bakanlığı raporun bir nüshasını bana vereceklerini söyledi ama pek sanmıyorum göreceğiz.

Kısacası 1.5 aydır bu durum benim için işkenceye dönüştü. Sürekli çalıştığım kurumdan izin alıp bu isle uğraşıyorum.

Onkoloji oranı net eklenir. Ben yüzde 20 almıştım. Onu net olarak bathazard formülüne gore hesap etmemişler. Bunu yalnış hesaplamışsınız da nasıl denir bilmiyorum.

%52 veya %62 benim emeklilik durumumu etkilemiyor. Zaten pirim vs şartları sağladım. Ama hayat sigortam var. Oradan alacağım tutarı etkiliyor. Hayat sigortam da raporun aslını isiyor. Bakalım nasıl yapacağım

Alamazsam raporun aslı 3 ay sonra iş yerine gelir mi ? Gelirse ve alırsam o da işimi görür

Benim rahatsızlıklar 2013 yönetmeliğinde çok net. İnşallah dr lar sorun çıkarmaz. Onkoloji ve bununla ilgili organ kaybı, börek yok
bir tanesi ve kalpte kapak sorunu var, bir de hipotiroid. Hepsini topladığında %62 ediyor.

Üst Alt