Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzman çavuşum. Uyum Bozukluğu tanısı verildi. 1 ay sonundaki kontrolde bu tanı kaldırılır mı?

Kaan.34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
3
Selamın aleyküm.

8 senelik personelim daha önce hiç böyle bir şey yaşamadığım için sizlerden bir takım bilgiler almak maksatlı konu açıyorum. Yazım yanlışım vs olursa kusura bakmayın.
Hem ailevi bir kaç sorun hem de üst amir psikolojik baskısı sebebi ile Rehberlik Dayanışma Merkezindeki Asteğmen ile görüşme gerçekleştirip 21 Mayıs da psikiyatri hekimine sevk edildim. Maksadım konuşmak, kafamı rahatlatmak ve kendimi daha iyi hissedip yapmış olduğum Görevi özverili şekilde sürdürmekti.

Doktorla konuştuk ve bana bir ilaç ile birlikte 1 ay silah/gece nöbeti muafiyeti gibi bir rapor yazdı ve müteakiben askeri işlevsellik ve kıta anket formu ile kontrole gideceğim yani haziran 21 inde.
Şimdi sizlere sorum şu. Ben kendimi oldukça iyi hissediyorum. Zaten yazılan ilacı da kullanmadım. Benim problemim üst ve amirden kaynaklı doğan ailevi bir kaç sıkıntıydı onları anlatıp nasıl bir yol izlemem gerektiğini düzenin nasıl daha iyiye gitmesini çözmeye çalışmaktı.
Ben bu tedaviyi haziran ayında nasıl sonlandırabilirim. Bana verilen rapor silah muafiyeti felan bunları kapatmak istiyorum çünkü ben mesleğimi özveri ile yapan bi personelim buna aynen öyle devam etmek istiyorum. Sırf bu tanı yüzünden işimden geri kalmak istemiyorum.
Haziran ayında yapılacak kontrolde iyi olduğumu belirtmek bu dosyayı kapatmak için yeterli midir yada hangi yolu izlemek doğrudur.

Bu konuya tecrübesi olan siz değerli arkadaşlarım, büyüklerim tarafınca bilgilendirmek isterim. Teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

Geçmiş olsun.

Öncelikle buraya yazdığın kadarını biliyor ona göre yorum yapıyorum.

Özelden de yazmışsınız onu da refere alıyorum,özellikle psikiyatri'de hasta içeri girerken hasta olup olmadığını iyi bir hekim anlayabiliyor.

1 ay silah ve gece nöbetinden muaf tutulmuşsunuz, kontrole gittiğiniz de amirlerin evraklarını aksi yönde(bilinçli olarak)olumsuz dolduracaklarından söz etmişsiniz.

Haziran 21'de kontrole gittiğinizde bu durumu hekimle mutlaka konuşun, ne için oraya gittiğinizi amacınızın ne olduğunu hekimle paylaşmalısınız..üst amirleriniz ile yaşadığınız sorunlar o kadar önemli değil.

üst amirlerin kapris ve kibirli davranışlarını az çok biliyoruz.. önemli olan ailevi nedenler sorunlar, sizin sağlığınızın iyi olup olmadığı..ben iyiyim,sağlığım yerinde demeyle olmaz,buna sizi muayene eden hekim karar verecektir.. sizin adınıza olumsuz, mesleğinize engel olacak bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum.

@Kaan.34,

Son düzenleme:
@OğuzHan112,

Kıymetli cevabınız için teşekkür ederim.

Evet sizin de söylediğiniz gibi doktorumla bu durumu konuşacağım, herkeste olduğu gibi benim için de sağlığım ve ailem herşeyden daha önemli..düşüncem durumun iyiye gittiği yönünde.. kontrole gittiğimde detaylı ve açıklayıcı şekilde konuşmayı planlıyorum. En azından doktorla görüşüne kadarki süremi kapris ve kibirden, egodan uzak bir yerde geçiriyorum. Bu bana iyi geliyor.

Ben de ilaç içmeyince iyi hissediyorum ama 5 gün içmezsem 6. gün organ yetmezliğinden ölürüm. Keşke o ilaçları içseydin :)

Cevap için teşekkür ederim. Ben kendimi ilaç ile tedavi etmek istemedim. Biraz daha kendi sorunlarımı kontrol altında tutup zaman ile beraber halletmeye çalıştım öyle de oldu. Şuan için herşey daha normal

Üst Alt