Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzman doktor il sağlık komisyonuna sevk etmedi!?

Nikiforenko

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba belimde 8 tane platin var. Yüzde 32.2 sürekli adli tıp raporum var. Ben sağlık ocağına gittim. Devlet hastanesine gönderdi. Beyin cerrahi doktoru ameliyatımı anlatan ifadeyi yazdı. Sürücü olur yazdı. İl sağlık kuruluna gittim ordan dediler ki komisyona sevk kutucuğu işaretlenmelidir. Özel tertibatlı araç kullanabilir diye ifade etmelidir. Doktora anlattım yazamam dedi. Nasıl yol izlemeliyim?

Nikiforenko

Araç kullanırken özel donanıma ihtiyaç duymadığını düşündüğü için sevk etmemişse, diyecek bir şey yok.

Nikiforenko
Doktor sizin rahatsızlığınızın normal olarak araç kullanmaya mani olmadığına kanaat getirmiş ve normal ehliyet vermiş.
İl sağlık müdürlüğü komisyonu ile bir işiniz yok, rapor ile direkt nüfus müdürlüğüne gidin.

Yüzde 33 engelliyim ötvsiz araç alabilir miyim

2014te motorsiklet kazası geçirdim. L3 vertabra kırığı oluştu. 8 tane titanyum vida var belimde kalıcı. Ötvsiz araçtan faydalanabiliyor muyum?

%40 puan altı olduğu için engelli bile sayılmıyorsunuz.

sol ayağımdan ortopedik engelim var hastane beni il sağlık kuruluna sevk etti ve açıklama kısmına sol alt ekstrimite polyo sekeli , komisyona sevki uygundur yazdı. yani sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir diye bir ibare yazmadı. yardımcı olur musunuz bu konuda il sağlık kurulu mu bu ifadeyi yazacak ?

Hayır o ibare engelli sağlık raporunuzda olması gerekiyor . İl sağlık komisyonu size kodlu engelli ehliyeti verecek. Akabinde hastaneye başvurup sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir ibareli raporu alacaksınız.

Üst Alt