LÜTFEN OKUYUN....!!!
Herkese iyi günler..
Allah kimseyi art niyetli insanlarla karşılaştırmasın.
Sorunum: ben bir komando birliğinde jandarma uzman çavuş olarak görev yapmaktayım.
2007 yılında şırnakta göreve başladım.
5 yıl oranın kahrını çektim. Sonra tercih. Dışı istemediğim bir yere tayinim çıktı.
Ordan tekrar şuan doğuda çalıştığım komando birliğindeyim.
Belimdeki ağrılardan dolayı devlet hastanesi f.t.r polikliniğine başvurdum.
Çekilen mr da. Belimde orta dereceli fıtık ve düzleşme çıktı.
Doktor bana 6 ay süre ile uzun süre ayakda durması ve ağır yük kaldırması sakıncalıdır.
Bu şekilde rapor verdi. Bende bu raporu birliğime verdim.
Tabi bölük k. Olacak zat. Bana 1 ton fırça attı. Niye 6 ay rapor alıyorsun diye.
Ve benle uğraşmaya başladı.
Devlet hastanesinden aldığım raporu onaylatmamı istediler.
Beni asker hastanesine sevk ettiler.
Ordaki beyin cerrahi raporum. ilmine uygundur. Deyip imzaladı. Verdi.
Bu onayıda birliğime verince bu defa benden " ALDIĞIM RAPORA iSTiNADEN KOMANDO OLUR/OLAMAZ " raporunu almam için beni asker hastanesine sevk ettiler.
Bende hastaneye gittim.
Bana KOMANDO UZMQN ERBAŞ SÖZLEŞME YENILEME. Diye muayene fişi verdiler ( ama ben sözleşme yenilemek için orada değilim) ben sevki gösterek ben sözleşme için gelmediğimi söyledim. Fakat onlar bizde bunu veriyoz dediler.
Ve ortopedi doktoru SKOLYOZ un var dedi.(skolyozumun olduğunu biliyordum ama derecesini bilmiyordum) 30 derece dedi. Ve tsk da görev yapamazsın dedi.
Ne yapıcam dedim. Git birliğine söyle vaz geçsinler bizde kapatalım dedi.
Bende tim komutanımı aradım.
" komutanım dedim bakın beni meslekten atıyorlar 2 çocukla ortada kalıcam dedim. Dur ben tabur. Kom. Soruyom.
Seni arıyca dedi.
Ve 5 dakka sonra aradı. Tabur k. Heyete girsin yada raporunu iptal ettirsin. Demiş"
Bende mecbur hastaneye gittim.
Beni gata ortopediye sevk etti.
O karar versin dedi.
Asıl sorum burda: ben 31/12/2014 tarihinde asker hastanesinden KOMANDO OLUR. raporu aldıM.
ve bu rapor 3 yıl geçerliymiş baştabip bizzat bana söyledi.
Yani benim zaten komando olur. Raporum var.
Ama bunlar benim rapora istinaden komando olur/olamaz istoyrlar(bunu ilk defa gördüm acaba yasal mı?)
Şimdi birliğin sevkiyle muayene fişi arasında uyuşmazlık var.
Burdan bi hak doğar mı bana.
Birde sevgili forum kullanıcıları meslekte 8 yılımı tamamladım. 2 yılda yıpranma payım var. Yani gata da okeylerse adi malül olarak emekli oluyorum.
Benim 2 küçük kızım var. Tazminat ne kadar alırım. Biraz borcum var onları kapatmam lazım.
Bide Ayim e gidersem bişey çıkar mı.
SAYGILAR.
Herkese iyi günler..
Allah kimseyi art niyetli insanlarla karşılaştırmasın.
Sorunum: ben bir komando birliğinde jandarma uzman çavuş olarak görev yapmaktayım.
2007 yılında şırnakta göreve başladım.
5 yıl oranın kahrını çektim. Sonra tercih. Dışı istemediğim bir yere tayinim çıktı.
Ordan tekrar şuan doğuda çalıştığım komando birliğindeyim.
Belimdeki ağrılardan dolayı devlet hastanesi f.t.r polikliniğine başvurdum.
Çekilen mr da. Belimde orta dereceli fıtık ve düzleşme çıktı.
Doktor bana 6 ay süre ile uzun süre ayakda durması ve ağır yük kaldırması sakıncalıdır.
Bu şekilde rapor verdi. Bende bu raporu birliğime verdim.
Tabi bölük k. Olacak zat. Bana 1 ton fırça attı. Niye 6 ay rapor alıyorsun diye.
Ve benle uğraşmaya başladı.
Devlet hastanesinden aldığım raporu onaylatmamı istediler.
Beni asker hastanesine sevk ettiler.
Ordaki beyin cerrahi raporum. ilmine uygundur. Deyip imzaladı. Verdi.
Bu onayıda birliğime verince bu defa benden " ALDIĞIM RAPORA iSTiNADEN KOMANDO OLUR/OLAMAZ " raporunu almam için beni asker hastanesine sevk ettiler.
Bende hastaneye gittim.
Bana KOMANDO UZMQN ERBAŞ SÖZLEŞME YENILEME. Diye muayene fişi verdiler ( ama ben sözleşme yenilemek için orada değilim) ben sevki gösterek ben sözleşme için gelmediğimi söyledim. Fakat onlar bizde bunu veriyoz dediler.
Ve ortopedi doktoru SKOLYOZ un var dedi.(skolyozumun olduğunu biliyordum ama derecesini bilmiyordum) 30 derece dedi. Ve tsk da görev yapamazsın dedi.
Ne yapıcam dedim. Git birliğine söyle vaz geçsinler bizde kapatalım dedi.
Bende tim komutanımı aradım.
" komutanım dedim bakın beni meslekten atıyorlar 2 çocukla ortada kalıcam dedim. Dur ben tabur. Kom. Soruyom.
Seni arıyca dedi.
Ve 5 dakka sonra aradı. Tabur k. Heyete girsin yada raporunu iptal ettirsin. Demiş"
Bende mecbur hastaneye gittim.
Beni gata ortopediye sevk etti.
O karar versin dedi.
Asıl sorum burda: ben 31/12/2014 tarihinde asker hastanesinden KOMANDO OLUR. raporu aldıM.
ve bu rapor 3 yıl geçerliymiş baştabip bizzat bana söyledi.
Yani benim zaten komando olur. Raporum var.
Ama bunlar benim rapora istinaden komando olur/olamaz istoyrlar(bunu ilk defa gördüm acaba yasal mı?)
Şimdi birliğin sevkiyle muayene fişi arasında uyuşmazlık var.
Burdan bi hak doğar mı bana.
Birde sevgili forum kullanıcıları meslekte 8 yılımı tamamladım. 2 yılda yıpranma payım var. Yani gata da okeylerse adi malül olarak emekli oluyorum.
Benim 2 küçük kızım var. Tazminat ne kadar alırım. Biraz borcum var onları kapatmam lazım.
Bide Ayim e gidersem bişey çıkar mı.
SAYGILAR.