Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzun bacak yürüme cihazı destek almadan yürümeye yardımcı oluyor mu?

ECEM06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar ben bu sitenin yeni üyesiyim .

Ben % 45 oranında engelliyim. Engelim sol bacağında polio sekeli. Ve bacağıma destek vererek yürüyorum .sevgili arkadaşlar benim merak ettiğim bazı konular var bu uzun yürüme cihazı desteksiz yürümemizi sağlıyormu (ben kendimi desteksiz hiç yürüyemez sanıyorum). Bu cihaz ağrı vb. Etki yapıyormu takıp çıkartması kolaymı ve ssk ödüyormu. Takılıp takılmayacağını nasıl öğreniyoruz.
BEN DEVAMLI PANTOLON GİYİYORUM BU YÜZDEN PANTOLONDAN BELLİ OLURMU .Bu meraklarımı giderirseniz sevinirim. :)

Büyük bir ihtimalle desteksiz yürürsün.SSk %80'ni ni ödüyor.Takıp çıkartması kolay ama alışılması gerekir alıştıkça takıp çıkarmak çok fazla zor olmayacaktır.Pantolondan belli olmaz en azından yüzük kilitliler belli olmuyor ama isveç kilitlilerde var kilitin açıp kapanmasını sağlayan mekanizma dizin hemen arkasında kolları falan var kullananlar daha iyi bilir.Bence ortez firmasına git ordaki ortez teknikerleri aklındaki tüm sorulara yanıt verebilir.

1- Tek bacak polio olunca, destek olmadan rahatça yürüyebilirsiniz.

2- Ağrı vs. YAPMAZ. Sadece bacak özgürlüğe alıştığı için, kemerlerle sarmaş dolaş bağlanması ilk başlarda rahatsızlık hissi verebilir. Ölçü alınıpta yapılacağı için, her tarafının bacağınıza uyumlu olması gerekir. Prova yapılırken, her hangi bir vurma, batma, sıkışma olan yeri varsa en rahat olacağınız şekilde düzelteceklerdir. Nihayetinde bacağınızı üzmeyecek şeklini alacak ve o hali ile kullanacaksınız.
Ben içime (cihazı giymeden önce) yazın ince, kışın daha kalın pamuklu eşofman giyiyorum. Bu eşofmanı giymek sizin bacağınız ile cihaz arasındaki boşluğu en iyi şekilde ayarlar.

3- Takıp çıkartması kolay, acele ettiğiniz zaman giymesi 1 dakika bile sürmüyor. Çıkarması zaten 20 saniye.

4- Pantolondan belli olmuyor. Yürürüken bacak sürekli dik vaziyette oluyor, gerektiği zaman dizinde bulunan bir düzenekle dizin kıvrılmasını sağlayıp oturabiliyorsunuz. Dışarıdan istediğiniz ayakkabıyı giyebiliyorsunuz.

Not: Bacağını soktuğunuz bölüm ile ayağınızı soktuğunuz bölüm ayrı ayrı 2 parçadan oluşur. Bu parçaların birbirine eklem gibi bağlantı olduğu yer arasıra viykk viykk öter ve etrafın dikketini çeker, bu ses sizi de rahatsız eder. Ara sıra pamuk ve makina yağı kullanarak hem dizinizin kıvrıldığı yere, hemde bu bağlantıya bakım yapmanız gerekiyor. Bakım dediğim de, azıcık yağı buraya damlatıp pamukla silmekten ibaret:)

Sanırım şu an için bacağınıza elinizle dayanarak her adımda destek alıyorsunuz. Bu cihazla o zahmetten de kurtulacaksınız. Artık daha rahat yürüyecek ve çabucak yorulmayacaksınız.

bende bişi sorabilirmiyim ilizarov ameliyatımdan sonra doktor desteksiz yürüyeceksin ayağının üstüne bas dedi fakat ben korktum ve tek dirsek değneği kullandım bu bi süreden sonra sanırım alışkanlık haline geldi evde desteksiz çok rahat yürüyorum fakat dışarı çıkarken değneği almadan çıkmayı göze alamıyorum acaba bu uzun yürüme cihazları değneği bırakmama yardımcı olur mu ?

merhaba benımde sağ bacağım polio sekeli..bende onumuzdeki hafta gıdecegım doktora ve bır cıhaz alacagım ınsallah..ızlenımlerımı muhakkak paylacagım burada..ilkkez bende cıhaz kulanacagım bakalım.

meister destek kullanıyon mu arkadaşım bi sorabilirmisin destek kullanmayı bırakmada yardımcı olur mu diye :(

Dilek hn.gıttıgımde kafamdakı butun soruları soracagım zaten..bende suan zaten elimi bacağıma koymadan yuruyemıyorum.enbuyuk sıkıntıda bu zaten.bu yuzden cıhaz kullanmak ıstıyorum umarım bana ve benım gıbı olanlara bır faydası olacaktır dıye dusunuyorum.burada saolsun dıger arkadaşlarda tecrubelerını paylasmıslardı.hepsı memnun ve bır an once kullanmam yonunde benı ıkna ettıler..

ya gittim doktora 2 cm kısalık vardı ilizarov yüzünden diz tam açılmıyo tabanlık yazdı ama nafile değneği bırakamıyom sigara bağımlılığı gibi oysa ihtiyacım yok nasıl kurtulacam anlamadım :(:(:(

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Benim bu uzun bacak yürüme cihazını alma için ne yapmam gerekiyor. (Not: ben Kırşehir iline ablamın yanına kalmaya gideceğim. Bu işlemleri Kırşehirde halledebilirmiyim. )

Merhaba,

Ben de sağ bacakta kullanıyorum. Desteksiz yürümenin dışında postur için de uzun bacak yürüme cihazı çok faydalı yoksa ilerleyen yıllarda bel ağrısı vb sorunlar çıkabiliyor. Ancak yürüme cihazı kullanabilmek için de o bacağında belli ölçüde bir kas gücüne ihtiyaç var biraz ironik ancak uzun süre kullanınca da ortez de kas tembelliği yapabiliyor! Bu nedenle mümkün olduğunca hafif yaptırmaya çalış! İnternette araştırırsan çok seçenek olduğunu göreceksin Türkçe sitelerde bulamazsan İngilizcede kısaltma olarak KAFO kullanılıyor en azından resimlere bakarsın. Ben de sürekli pantalon giyiyorum biraz kalça kısmında ve tabi oturduğun zaman diz kısmında da belli oluyor ama faydalarına göre bunlar bence ihmal edilebilir. Tek kilitli yaptırırsan ki sanırım artık hep öyle yapılıyor oturur kalkarken rahat edersin. Umarım istediğin gibi bir sonuç elde eder ve rahatça kullanırsın!

Ecem 06 uzun yürüme cihazı kullandığınızda diğer ayağınızda fazla bir problem yok ise elinizle destek yapmadan yürüme imkanına sahip olursunuz.Oturduğunuzda diz bölgesinin yan taraflarından cihaz biraz sırıtır,takıp çıkarması bir kaç gün sonra problem olmaktan çıkar, dizinizde kontraktür varmı, yani düz hale getirmek istediğinizde diziniz düzelebiliyormu eğer düzelmiyorsa dizinizde kireçlenmeden dolayı 15 gün ila 3 ay arasında biraz ağrı anlamında sıkıntı yaşayabilirsin , ancak ne olursa olsun ilerideki yaşlarda ayaklar arasındaki kısalık farkından olması kesin ağrıları uzaklaştırmak için cihaz kullanmak doğru bir karar şimdiden hayırlı olsun.

mısmıl arkadaşşımın söylediklerine katılarak aciz ane bende bişeyler eklemek istedim. ortez destekleyici ve düzelti anlamında gelmektedir. uzun yürüme ortezi de bir destekleyici ve özel durumlarda düzeltici bir meter yaldir. denemekle kaybedeceğiniz bir şey yok ama denemediğinizde uzun zamanlara yayılarak zararlarını sizde hissedeceksniz.

Üst Alt