Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzun bacak yürüme cihazına alternatif bir ürün var mı?

exelans

Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar yaş ilerledikçe yürümede zorluk çekmeye başladık uzun yürüme cihazı yerine daha rahat edeceğimiz kolay kullanışlı bişiler varmı sadece diz kilitlese yeter varmı bu şekilde basit bişiler kullanan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

uzunyurumecihazi_1.jpg

slm gokhan iki tarafli mi kullaniyorsun.
dizi sadece dizi tutan ozel ateller var hafif kucuk yanliz ayagini tabanini tutmaz tabanin da felclimi polyo sekelimisin

polio sekeliyim tek bacak yanlız sadece dizi tutacak bişi olsa sıkıntı yaşamam

Gökhan arkadaşım peki polio sekelisin nasıl olacak dizi tutacak bişey olursa, yani rahat edebilecekmisin,

varsa öyle bişi evet rahat edicem denedim :)

Ben ottobock firmasına sordum böyle bir soruyu. Sende sorsana. Hatta beni 30/10 tarihinde kullanmış olduğum cihaz ile ilgili fizik muayenesi ve kas değerlendirmesi için çağırdılar.

Uzun yürüme cihazı alıyorum bu ayakkabı sürekli demirlere monteli acaba çıkarılıp takılabilen çeşitleri varmıdır?

var tabi yukarıdaki resim ayakkabısız mesela bu cihazlarla büyük numara spor ayakkabısı kullanıyorum basketbol ayakkabısı alıyorum genellikle ve cihazlarınız ayak kısmını resimdeki gibi yaptırmayın ayakkabı bulmak ve giymekte sorun yaşarsınız daha basit sadece tabandan desteklemesi yeterli cihazın ayağınızı sarmasına gerek yok.

polio sekeliyim tek bacak yanlız sadece dizi tutacak bişi olsa sıkıntı yaşamam
eğer ayaklarda sorun yaşamıcaksan uzun yürümeyi kes diz altı ve üstünden senn işini görür

Dizden boşalır diye diz üstü alıcam ama sizin söylediginiz gibi evet dogru bunu yaptırabilecegim antalyada kaç medikal var.bilen varsa yazarsa çok sevinirim teşekkürler

Bu arada ayakkabı ayakta durmaz diyor ortapedici ayakkabı cıkmadan nasıl elbiseyi giyilecek anlamadım ya neyse.

8 yıldır kullanıyorum günde 1,2 saatte değil hergün 12 ile 15 saat arası uzun yürümeler ayağımda oluyor daha bir defa bile ayağımdan çıkmadı ayakkabılar bilekli spor ayakkabısı alırsanız çımasına imkan yok ve cihz yaptırırken ayakkabıları pazarlığın içine dahil edin medikalciye aldırın ben öyle yapıyorum:)

uzun bacak yürüme ortezi

merhaba ,
foruma yeni katıldım ve gerçekten süper bir forum ellerinize emeginize saglık
bn babam için foruma üye oldum, tecrübeli bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :eek: babam uzun bacak ortez kullandı yıllardır fakat son 3 senedir kullanmıyor çünkü oturma bölgesinden estetik ameliyat oldu çünkü sürekli cihazıyla ve bastonlarla yürüdügü için ( bütün gün ) yara oldu açıldı baya bir sıkıntı çekti o yüzden ortez demirdi ve tam oturak bölgesine geliodu sanırım tahriş oldu deride baya bi oyuk açıldı. bu yüzden şimdi cesaret edemiyo tekrarlanırsa diye ve tekrarlanırsa o bölgede yara bidaha estetik operasyon olamıyor bu yüzden de sizlerin yardımını rica ediyorum,uzun bacak ortezinin satıldıgı yada özel yapıldıgı güvendiginiz bir firma varmıdır ?? ( tekrardan dr kontrolüne gidildikten sonra bu ortezi alıcaz tabiki ) teşekkürler ,

biricik babam Öncelikle babanıza geçmiş olsun, inşallah zamanla daha iyi olur.
Uzun yürüme cihazı ile ilgili sorunuza gelince;bu cihazlar kişiye özel olarak yapılıyor,hazır olarak satılmıyor.Anlaştığınız medikalci bu cihazi yapmaya başlamadan önce hastanın vücut ölçülerini alıyor,daha sonra cihaz yapılıyor,en sonunda da cihaz yapıldıktan birkaç kez vuran,vücudu kızartan bir yeri var mı diye kontrol ediyorlar.(En azından benim yaptırdığım medikalci öyle yaptı)
Aslında cihazın vücuda zarar verip vermediğini sizin sık sık kontrol etmeniz gerekir.Siz cihazı yaptırdığınızda herhangi bir problem olmaz ama zamanla hasta kilo alır veya cihazın bir kısmında yamulma falan olur ve vücuda zarar vermeye başlar.Sonuç olarak da hiç istemediğimiz şey olan yara açılır.
Aklıma gelen bir uyarı daha,bazı medikalciler kurumun yaptığı ödemeyi az bulup sizden fiyat farkı isteyebilirler.Ben daha 4-5 ay önce hiç bir fark ödemeden yaptırdım.Yani kurumun ödediği para onları kurtarıyor ama bazıları aç gözlü olduğu için hastalardan ne koparsak kardır diyorlar.

Sadece dizi kilitlemesi yeterli ise bu tarz bir ortez size yardımcı olur. Otto Bock bayisi bütün medikalcilerden sorabilirsiniz.
g8qDBZ.jpg

çok teşekkür ederim allah razı olsun ilginiz ve alakanız için, alışveriş yaptıgımız bir medikalci var onunla ve babamla görüşüp tekrardan sizlerden bilgi almak isterim..

Iyi gunler uzun yurume cihazi icin kurumumuzun odemesi ne kadar?
Tek bacak alt ekstremite yuzde 42 polio sekeliyim sadece dizi kilitleyen cihaxlarla yuruyebilir miyim.Karbon cihaz yaptiran var mi memnun musunuz.

Üst Alt