Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzun süre çekilmeyen aylıklar geri gider mi?

Superparka

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar. Uzunca bir süre şehirdışındaydım Bu yüzden eylül maaşımı çekemedim. İşlerimin yoğunluğundan bulunduğum yerin PTT şubesine uğrayamadım. Bu akşam döndüm ve pttye maaşımı çekmek için gittiğimde hesabımda 50tl olduğunu gördüm. Acaba maaşım mı kesildi arkadaşlar yoksa çekmediğim için devlet geri mi aldı ki maaşımı? Daha öncede aynı şeyi yaşamıştım fakat pttye gittiğimde maaşım yerinde duruyordu. Bir yol gösterirseniz sevinirim.

Edevletten bak ne yaziyor.1 donem cekmeyince geri gidiyor maas.

Anladım dostum peki yeniden alabilme şansım var mı bu giden maaşı?

Vakifa git Kesilmis mi gerimi gitmis ona gore orda bilgi verirler.

Superparka bu kadar kısa sürede paranızı PTT geri iade etmez. aylığınız kesilmiştir sizin. buyuk ihtimalle rapor oranınız % 40 -69
bu durumda eylül'de size sadece 2 aylık fark (48,90 Tl) yatırılmış.
e-devletten durumunuza bakın, aylık kesme gerekçesi olarak ne yazıyorsa buraya aynen yazın.

Haklısınız Melek hanım bir ara ptt'ye gidip e devlet şifremi alacağım. Eğer oradan bir sonuç alamazsam Aralığın 5 inde zaten belli olacak kesilip kesilmediği. Birde haklısınız hesabımda sadece 50 tl vardı yatırılmış halde. Kısaca Aralık maaş döneminde herşey belli olacak. Herkese iyi geceler.

@Superparka e-devlet şifresi alıp baktın mı e-devletten 2022 aylığı bilgilerine? aylık kesme gerekçesinde ne yazıyor?

eger e-devlet şifresi alamdıysan alo 144'ü arayıp bilgi al.

Kalem

Melek hanım maalesef maaşım kesilmiş. Aralık maaşımı çekmek için ptt'ye gittiğimde hesabımda maaş yerine yeller estiğini gördüm ve de şok oldum. Bundan sonra ne yapacağımı kestiremiyorum. Vakıflar maaşınamı başvursam ya da yeniden 2022 maaşı için başvuru yapsam bilemedim. E-devlet şifresi alıp öğreneceğim sebebini.

@Superparka
tamamdır ablası. e-devlet şifresi alınca 2022 aylığı ile ilgli yazılanları buraya kopyala. buraya kopyalama yaparken [SIZE=3]kimlik bilgilerini gizlemeyi unutma.
[/SIZE]
ayık kesilme gerekçesi neymiş bir bakalım ona göre durum değerlendirmesi yaparız.

sen yine de şu sorularımı cevaplamaya başla bence:)

1) şu an hanede kaç kişisiniz?
2) hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altında mı?
3) hanedeki kişilerin malı mülkü (ev,arasa,araç vs ) var mı?
4) kirada mısınız?
5) uzun süredir şehir dışındaydım demişsin. adres değişikliği yapmış mıydın? ikametini taşıdın mı yani? sigortalı bir işe girmiş miydin?

Yarın almaya gideceğim şifremi Melek hanım. Yarın akşam ya da cuma günü sebebini yazacağım. Sorularını cevaplamaya gelirsem evimizde 3 kişi yaşıyoruz, evet 423.58 lyı geçiyor (1800 babamın maaşı ve 450 kira geliri), bir tane evimiz var şu an kirada, evet ailece kirada oturuyoruz, şehirdışına arkadaşımla tatil yapmaya gittim uzun süreliğine eylül kasım arası. Yardımınız için teşekkürler.

Superparka

Melek hanım e-devlet hesabımda aynen şunlar yazıyor maaş kesilme gerekçesi olarak.

Reddedildi/Feshedildi (05/07/2017) (Muhtaç Olmama Nedeni İle)

Superparka evet aylığın, muhtaç olmama sebebi ile (hanede kişi başına düşen aylık gelir, 423,58 TL üstünde) kesilmiş. tekrar başvursan bile, hanede kişi başına düşen aylık gelir, 423,58 TL'yi (bu miktar, 2017 yılı için geçerlidir, 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle yeniden belirlenecektir) geçtiğinden dolayı sana 2022 aylığı baglanmaz.

vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığı için puanlama sistemi geçerlidir. ayrıca belirli bir kontenjan dahilinde ödeme yapılmaktadır. o aylığın da çıkacağını sanmıyorum. ama başvurup şansını dene tabi.

Kalem

Allah razı olsun Melek hanım vakıfları denemekten başka bir çare kalmadı. Birde chpli bir milletvekili de teklif vermişti maaş belirlenirken sadece engellinin gelirine bakılsın diye o da kabul olur inşallah.

Üst Alt